Benim oynadığım oyunlar; Dead by Daylight (120 FPS sınırı var), Star Wars BF2 (200 FPS sınırı var) ve R6 (monitör 240Hz ve 2K'da çok rahat sabit 240 alınıyor.)
Bu senaryoda FPS'nin 400-500 olması veya 200 olması bana pek bir şey ifade etmiyor. Zira yıllarca 60 Hz laptop paneli ile rekabetçi oyunlarda takımı taşıdım, günün sonunda kişide bitiyor. Tabii ki insan para verip aldığı ürünlerden tam performans bekler fakat benim tek kriterim oyuna girince mouse laglanmaya başlamasın, maçtayken mouse ile dönünce gözlerim kanamasın bir de zaman zaman olan bilgisayarı ilk açtığımda görüntü gelmemesi durumu yaşanmasın. Öyle ki görüntü gelmeme durumu monitörü kapat aç yapınca direkt düzeliyor, bu AM5 timing kusuru diye yorumluyorum her neyse öyle işte. 3 monitörde de tekrarladı monitör sanılmasın diye diyorum.
Bu sorunları atlatmış olsam belki senin gibi %1 Low değerlerini yükseltme gibi bir çabam olur fakat ben o aşamaya gelemedim. Kaldı ki oynadığım oyunlarda %1 Low ve FPS değerim neredeyse yakın oluyor zira sistemi zorlamayan oyunlar bunlar.
@ggbye
Bir diğer konu maddiyat, yani çok da durumum iyi değil klasik Türkiye şartları çalışıyoruz ama öylesine, sisteme harcadığım parayı keyfi olarak başka bir şeye harcamadım mesela. Giden vakit ve emek de cabası. Fakat işte nedir iş dönüşü tek keyfim bu diye aylardır düzeltmek istiyordum. Yolun sonu Intel oldu. BIOS güncellerim, BIOS default ayarlarda bırakırım XMP bile açmam ilk etapta, c&d toplu bir format atarım (D diskinde oyunlar var ama çok bileşen değişti toplu temiz kurulum olsun.), chipset ve ekran kartı sürücüsünü manuel kurduktan sonra Windows günceller test için Dead by Daylight'ı indirir denerim. Zaten ince ayar olmadan düzeleceği varsa o mouse jitter / lag sorununun düzelmesi gerekir. Geçtiği takdirde
@Ayhan Dönmez @CRT_User bir ayar önerirse BIOS'tan onları da yaparım zira AM5'te bile EXPO açıp takılma taraftarıydım. Stabil olsun yeter bana FPS uçsun kaçsın derdim yok.
Bakalım pek bir hevesim kalmadı zaten. Düzeldiğini görsem belki hevesim geri gelir.