Ne bahtı? R7 7800X3D tamam benim işlemci bozuk. R9 9800X3D tamam bana kötü olan geldi. R9 9950X3D bu neden sorunlu peki?
Demek istediğim sorunsuz kullanan da kullanıyor hocam. Ona bakarsan 7600X / 9700X benim de yüzümü güldürmedi. Fakat sadece bu forumda bile bir sürü 9700X kullanıp memnun olan kişi var. Şimdi gidip AMD CPU çöp desem kişisel olumsuz deneyimden genelleme yapmış olacağım o durumda da linç yemeyi hak ederim.

Fakat şu da bir gerçek son bir aydır AMD / Intel tarafına @Ayhan Dönmez @CRT_User @marix ve sen baya odaklandık. Bendeki mouse lag, görüntü jitter gibi meseleler AMD'den Intel'e geçerek çözülebiliyor. İncelediğimiz forum konularında bunu açık bir şekilde görebildik. FPS drop ve stutter tarafında da iyileşme yaşayan kişiler benzer şekilde olmuş. Olaya bu açıdan bakarsan benim için AM5 defteri zaten kapanmıştır. Fakat birisi gidip X3D bir işlemci ile yağ gibi akıcı oyun oynuyorsa ona da yalan atıyor diyemeyiz demek istediğim şey o.

AMD / NVDIA GPU fanboy mevzusuna dönmeden yapıcı eleştiri yapıp geçmek lazım.

Demek istediğim sorunsuz kullanan da kullanıyor hocam. Ona bakarsan 7600X / 9700X benim de yüzümü güldürmedi. Fakat sadece bu forumda bile bir sürü 9700X kullanıp memnun olan kişi var. Şimdi gidip AMD CPU çöp desem kişisel olumsuz deneyimden genelleme yapmış olacağım o durumda da linç yemeyi hak ederim.

Fakat şu da bir gerçek son bir aydır AMD / Intel tarafına @Ayhan Dönmez @CRT_User @marix ve sen bayağı odaklandık. Bendeki mouse lag, görüntü jitter gibi meseleler AMD'den Intel'e geçerek çözülebiliyor. İncelediğimiz forum konularında bunu açık bir şekilde görebildik. FPS düşmesi ve stutter tarafında da iyileşme yaşayan kişiler benzer şekilde olmuş. Olaya bu açıdan bakarsan benim için AM5 defteri zaten kapanmıştır. Fakat birisi gidip X3D bir işlemci ile yağ gibi akıcı oyun oynuyorsa ona da yalan atıyor diyemeyiz demek istediğim şey o.

AMD / NVIDIA GPU fanboy mevzusuna dönmeden yapıcı eleştiri yapıp geçmek lazım.

Ben inanmam gelsin misafir edeyim, oynasın görelim.

Tabii ki de Intel. AMD işlemci değil çöp üretiyor adeta (Q6600 kullanıyorum 3.0 GHz için işlemciyi modladım GTX 760 Ti darboğaz yapmasına ve Windows 11 kurulu olmasına rağmen çok akıcı. DDR2 hatta DDR3 Athlon serisi AMD yapsın da göreyim)

Q6600'ü modladınız derken, şu pinlerin bir kısmını elektrik bandıyla kapama hilesi mi? Onu bende duydum açıkçası, elimin altında eski sistemimde G. 0 versiyon Q6600 var ve 2.75 GHz'de kullanıyorum. Ufak tefek işleri hallediyorum, hâlen iş görüyor. Ama 4 GB bellekle işlemci boğuluyor, en az 8 GB RAM gerek sistemde.

Tabii ki de Intel. AMD işlemci değil çöp üretiyor adeta (Q6600 kullanıyorum 3.0 GHz için işlemciyi modladım GTX 760 Ti darboğaz yapmasına ve Windows 11 kurulu olmasına rağmen çok akıcı. DDR2 hatta DDR3 Athlon serisi AMD yapsın da göreyim)
Android çöp kardeşim. Bende Şayomi var reklam çıkıyor, kasıyor.

Konuları görmüyor gibi AMD diyor, çıldırmamak elde değil. @Ayhan Dönmez @SunseTTime Oyuncu @LH44 elendi.

IMC konusunda kötüler bu doğru fakat öldürmenin de bir mantığı yok.
Şahsen kendim de R9 9950X alacağım IMC cort gelirse gittiği yere kadar uğraşırım. Bunu foruma katıldığım ilk günden beri söylüyorum neredeyse.
Ben basit adamım, güvenli limanları severim. 😀
Bu söylediklerim eski bir İntel kullanıcısı olarak.

AMD, V2 işlemcileri çıkardığında onlara da geçebilirim rahatça veyahut Zen6 mimarisine.

Uzun lafın kısası İntel defteri, yeni jenerasyonu çıkarana kadar çoğu kişi için kapanmıştır. 😮‍💨
Yeni jenerasyon çıktığında muhtemelen üzerine 2. sistemi dizerim. @Ayhan Dönmez o zaman kesin watercool yaparım. 🤣
Hem Xigmatek kasadan da kurtulmuş oluruz. 🤭

Karışmış ocak😬
IMG_2505.webp

IMC konusunda kötüler bu doğru fakat öldürmenin de bir mantığı yok.
Şahsen kendim de R9 9950X alacağım IMC cort gelirse gittiği yere kadar uğraşırım. Bunu foruma katıldığım ilk günden beri söylüyorum neredeyse.
Ben basit adamım, güvenli limanları severim. 😀
Bu söylediklerim eski bir İntel kullanıcısı olarak.

AMD, V2 işlemcileri çıkardığında onlara da geçebilirim rahatça veyahut Zen6 mimarisine.

Uzun lafın kısası İntel defteri, yeni jenerasyonu çıkarana kadar çoğu kişi için kapanmıştır. 😮‍💨
Yeni jenerasyon çıktığında muhtemelen üzerine 2. sistemi dizerim. @Ayhan Dönmez o zaman kesin watercool yaparım. 🤣
Hem Xigmatek kasadan da kurtulmuş oluruz. 🤭

Ben hem İntel hem AMD kullandım son 1 yılda. LGA 1700 sokette stabillik sağlayamadım, H16M ile bir türlü stabil kalamıyordu. Onun haricinde çok bir sorununu göremedim. Monolitik olmasına rağmen OC performansı AM5'teki kadar beni tatmin etmedi nedense. Ama Gaming daha sorunsuzdu birebir aynı sistemde, tek fark birisi LGA 1700, diğeri AM5 idi. O yüzden Gaming için 14700K, OC için 9800X3D diyorum. Bu şekilde ikisi ile de memnunum.

Bu benim güncel profil AM5'te:

1769718989694.webp

1769719010520.webp

Bu da @Bandırmalı1965 Air Conditioning:

1769719038614.webp

1769719063104.webp

İki örnek de AM5 IMC limit, Gear kapalı 1T örneği. Gecikme en minimum bu senaryolarda, 1:1 modda tek CCD.

Q6600'ü modladınız derken, şu pinlerin bir kısmını elektrik bandıyla kapama hilesi mi? Onu bende duydum açıkçası, elimin altında eski sistemimde g. 0 versiyon Q6600 var ve 2.75 GHz'de kullanıyorum. Ufak tefek işleri hallediyorum, hâlen iş görüyor. Ama 4 GB bellekle işlemci boğuluyor, en az 8 GB RAM gerek sistemde.

Hocam bsel mod yaptım işlemciye anakartım Intel DQ45cb CPU Z baktığım zaman 2999 mhzeri görüyor işlemci çok ısınıyor ama bana sorun değil. D(bu arada geç cevap verdiğin için özür dilerim ceza yedim.)Hocam bu arada size de Intel DQ45cb anakart tavsiye ederim 8 GB RAM'le kullanıyorum herhangi bir sorunu yok ve UEFI desteği bile var.