Hocam bsel mod yaptım işlemciye anakartım Intel DQ45cb CPU Z baktığım zaman 2999 mhzeri görüyor işlemci çok ısınıyor ama bana sorun değil. D(bu arada geç cevap verdiğin için özür dilerim ceza yedim.)Hocam bu arada size de Intel DQ45cb anakart tavsiye ederim 8 GB RAM'le kullanıyorum herhangi bir sorunu yok ve UEFI desteği bile var.

Bende ASUS P5KPL-SE anakart var, ek voltaj olmadan sadece FSB ayarı 305 MHz ayarlı (çarpan kilidi Auto'da) halde ortalama 2.75 GHz görüyorum (CPU-Z değeri böyle). Bir tık daha fazla gider ama 310 MHz maksiumum değeri olur muhtemelen, ondan sonra stabilitenin bozulabileceğini düşünüyorum.
Raml'er normalde 800 MHz ama FSB ayarı ile beraber, G31 çipsetlerde RAM frekansıda arttığı için stock değer olan 667 MHz'e aldım. Zaten FSB değeri hangi frekanstaysa orantılı olarak RAM frekansları da yükseliyor bu eski sistemlerde.
Elimdeki Anakart daha iyi olsaydı muhtemelen 3.0 GHz bandınıda geçebilirdim. Çünkü elimdeki son revizyon model Q6600 (G. 0) versiyon.

Son düzenleme:
Bende ASUS P5KPL-SE anakart var, ek voltaj olmadan sadece FSB ayarı 305 MHz ayarlı (çarpan kilidi Auto'da) halde ortalama 2.75 GHz görüyorum (CPU-Z değeri böyle).
Raml'êr normalde 800 MHz ama FSB ayarı ile beraber, G31 çipsetlerde RAM frekansıda arttığı için stock değer olan 667 MHz'e aldım. Zaten FSB değeri hangi frekanstaysa orantılı olarak RAM frekansları da yükseliyor bu eski sistemlerde.
Elimdeki anakart daha iyi olsaydı muhtemelen 3.0 GHz bandınıda geçebilirdim. Çünkü elimdeki son revizyon model Q6600 (g. 0) versiyon.

Hocam ben bsel modla yaptım sizde yapın basit bir şey zaten.

Hocam ben bsel modla yaptım sizde yapın basit bir şey zaten.

Hocam ben hiç bulaşmak istemiyorum açıkçası ekstra daha çok ısınır vs. zaten yaşlı bir işlemci :D en iyisi hiç uğraşmamak.
Şu an Q6600'den mi yazıyorsunuz? Sizdeki muhtemelen g. 0 versiyon değil, CPU-Z'den baktınız mı?

1769809240696.webp

Bunlar yazıyor kanka.

G. 0 versiyon sizdeki de, 95W olan model yani. Bir de bunların 105W olanları var mış o dönem. Yani g. 0, hem daha az TDP'li hem de daha yüksek overclock potansiyeline sahip bu modeller. Ben boşta 45 derecelerde geziyorum. Siz muhtemelen 50+ görüyorsunuzdur ama stabilse gayet güzel. Stock 2.4'ten 2.75'e çıkınca direkt masaüstü kullanımı hızlandı gözle görülür. SSD ile kullanıyorsundur muhtemelen.

AMD. Intel, en büyük güç olduğu zamanlarda bile her seride ufacık güç artışı yapıp geçiyordu. Aynı zamanda soket değiştirip rahat rahat yoluna devam ediyordu. Benim gözümde bu yüzden herhangi bir şansı yok. Bir gün en iyi işlemcileri Intel yapsa bile ben yine gider AMD alırım. Son kullanıcıyı düşünmeyeni ben hiç düşünmem.

Son düzenleme:
Bende başımdan geçen küçük şeyleri kısaca anlatayım.

Ben de bir oyuncuyum. Şahsi olarak çok şükür para ile sorunum yok.

Zamanında 14700KF kullanıyordum. Hatta burada bir iki konum mevcut. 14700KF ile aklıma gelen birkaç oyunda Hogwarts, God of War 2018, Cyberpunk gibi oyunlarda görsel bozukluk/ortam yüklenmemesi, oyunlardayken PC donması, PC restartlanması, oyunun aniden kapanması vs. Birçok sorun ile uğraştım. Tüm parçaları zamanında servise gönderdim. Hiç birinde sorun çıkmadı. Sağdan soldan bin bir türlü ayar denedik, onlarda olmadı. En son Gigabyte Z790 Aorus Master anakartımı, ASUS Z790 ile değiştirdim. Olmadı. Yeni işlemci 14900K aldım, yine olmadı. FSP güç kaynağımı Corsair ile değiştirdim ve yine olmadı. Aklınıza gelebilecek tüm parçaları yapboz toplar gibi denedim. Bu arada anakartı değiştirmek isterken çok zor buldum. Satışta doğru düzgün anakart bile kalmamış çünkü yeni sokete geçilmişti o zaman döneminde. Böyle bir sorun da yaşamıştım.

Zaten bu 14. nesile BIOS güncellemesi ile bir sınır falan getirmişlerdi ve bende artık vazgeçtim. Hepten sinirim bozuldu. En son bilgisayarı kuzenime olduğu gibi verdim. Kendisi bagajda anakartı taşırken ezmiş ve pinleri yamultmuş ve MSI Z790 Carbon Wi-Fi almış onda da aynı durum oyunlarda donma, bilgisayar resetlenmesi vs gibi.

9950X3D çıktı ve direk aldım. Sadece oyun için aldım ve henüz hiçbir sorun yaşamadım. Bir süre zaman geçti ve bir ara burada @Ayhan Dönmez hocamın konularına gözüm takıldı ve merak ettim. Onun emekleri/yardımı & bilgisi sayesinde bende BIOS üzerinden bir şeyler yaptım ve kullandım. Yine sorun yaşamadım.

Yani şahsi olarak sadece kur ve oyna şeklinde baktığım için en iyisi olsun istediğim için her iki tarafa para bayılabilirim.
Benim şansıma Intel ile sorunları çok fazla yaşadım. AMD ile şu an sorunsuz devam ediyorum.

Intel tarafına kesinlikle geçebilirim. Benim için önemli olan oyunlara yüksek performans versin ve en iyisi olsun.

NFS Most Wanted çıktığı zaman bir laptopum vardı ve işlemcisi Intel'di. O zamandan beridir Intel kullanıyordum.