AMD VS NVIDIA Vs Intel

• Oy verenlerin toplamı
    58
AMD sayesinde benim 1050 Ti hayata döndü o yönünü seviyorum AMD'nin. FSR 3 FG ile paylaşılan kodlarla FSR FG ve DLSS 3.5'dan daha iyi çalışan bir FG sistemi çıkarttı bazı yazılımcılar. NVIDIA'ya kalsak bu teknoloji sadece RTX 4000 serisinde olacaktı. NVIDIA'nın iyi yanı ise stabilitesi.

FSR ile DLSS rakip değil. Dilersen rakibi NIS ile karşılaştırabilirsin. Ayrıca NVIDIA kullanıcılara yalan söyleyerek mi önemsiyor?

AMD, kendi ekran kartları dışında çoğu NVIDIA kartı desteklemesinin sebebi. Yarattığı teknolojinin basitliği. Ayrıca FSR 3.0 FG teknolojisi 6000 ve 7000 serisi kartları kullanmadığınız sürece nedense feci ghosting yaratıyor. NVIDIA konusuna katılıyorum. Sadece 4000 serisine FG'yi açmak için giriş seviyesini resmen deşti. Üstüne 3060 Ti gücündeki kartı aynı fiyata satıyorlar.

3060 Ti: https://www.hepsiburada.com/galakur...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.36.3

4060: GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46NSL8MD9NXV) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Ek: AMD'ye o kadar para veriyorum ve DLSS'in yarısı kalitesinde bir teknoloji dahi üretmiyorlar. Intel yeni çıktı üretti. AMD neden üretmiyor? Ayrıca NIS teknolojisi FSR'dan daha iyi. Çünkü görüntüyü bozmasına karşın ışık veya parlaklık sorunu yaratmıyor. Witcher 3'te FSR'ı açtığım zaman ışıklar ve ateş efektleri bozuluyor.

Son düzenleme:
AMD, kendi ekran kartları dışında çoğu NVIDIA kartı desteklemesinin sebebi. Yarattığı teknolojinin basitliği. Ayrıca FSR 3.0 FG teknolojisi 6000 ve 7000 serisi kartları kullanmadığınız sürece nedense feci ghosting yaratıyor. NVIDIA konusuna katılıyorum. Sadece 4000 serisine FG'yi açmak için giriş seviyesini resmen deşti. Üstüne 3060 Ti gücündeki kartı aynı fiyata satıyorlar.

3060 Ti: https://www.hepsiburada.com/galakur...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.36.3

4060: GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46NSL8MD9NXV) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
FSR 3.0 FG çok iyi demiyorum, FSR 3.0 FG tanıtımı sonrası FG kodlarını paylaşmasından bahsediyorum. Dediğime örnek Lossless Scaling. DLSS 3.5 ve FSR 3.0 FG'den daha kaliteli bir FG algoritmasına sahipler, tabi DLSS 3.7 ile yine geçildiler. FSR yapısı gereği zaten DLSS ile aynı kaliteyi veremez. Ha AMD, Intel ve Nvidia gibi donanımsal bir şey yapar o zaman o kalitede bir teknoloji çıkarır. Benim gördüğüm AMD bu tip hamleler ile Nvidia'nın yeni nesil kartlarını performans ve teknoloji olarak geçemeyince bari halihazırda yeni nesil kartları kullanmayan kullanıcılara 4000 serisini aldırmamayı hedeflemiş.

AMD'nin iyi yanları: VRAM'i yüksektir. Saf güçte çoğu NVIDIA kartı geçer. Ufak driver sorunları vardır ve teknolojik olarak iyi değildir.

NVIDIA'nın iyi yanları: VRAM'i azdır ancak teknolojik olarak kendi ayıklama aracını üretiyor. Çoğu oyuna ilk günden destek verir. Oyun performansını arttırmak ve güzelleştirmek için DLSS, RTX ve dlla adlı teknolojileri vardır. Driver'ları sorunsuzdur.

Intel'in iyi yanları: Saf güç ve fiyat anlamında giriş seviye AMD ve NVIDIA kartlarını geçer. XeSS sayesinde görüntü kaybını minimum yaşayarak FPS arttırır. Driver'ları sorunludur ve DX9, DX11 oyunlarında kötü çalışır.

Oy kullanan arkadaşlar farkındaysanız "nedeniyle beraber yazın" dedim. Lütfen yazar mısınız?

Kendi düşüncem olarak Intel'ın ekran kartları daha iyi yeni çıkardığı ekran kartları oyunda çok güzel FPS veriyor.

FSR 3.0 FG çok iyi demiyorum, FSR 3.0 FG tanıtımı sonrası FG kodlarını paylaşmasından bahsediyorum. Dediğime örnek Lossless Scaling. DLSS 3.5 ve FSR 3.0 FG'den daha kaliteli bir FG algoritmasına sahipler, tabii DLSS 3.7 ile yine geçildiler. FSR yapısı gereği zaten DLSS ile aynı kaliteyi veremez. Ha AMD, Intel ve NVIDIA gibi donanımsal bir şey yapar o zaman o kalitede bir teknoloji çıkarır. Benim gördüğüm AMD bu tip hamleler ile NVIDIA'nın yeni nesil kartlarını performans ve teknoloji olarak geçemeyince bari halihazırda yeni nesil kartları kullanmayan kullanıcılara 4000 serisini aldırmamayı hedeflemiş.

Lossless Scaling çöp bir teknoloji. Satın aldım 7-8 saat kullandım ancak aşırı ötesi ghosting yaratıyor ve performansımı düşürüyor. 78FPS aldığım oyunu 40'a düşürüp oradan scale ediyor. Bu da görüntüde kasmalar oluşturuyor. Ayrıca AMD o zaman 7000 serisini neden çıkarttı? 6000 serisi 7000 serisinden daha ucuz ve daha iyi. Mesela RX 7600 yerine 6700 alınması daha mantıklı.

Kendi düşüncem olarak Intel'ın ekran kartları daha iyi yeni çıkardığı ekran kartları oyunda çok güzel FPS veriyor.

Aynı fikirdeyim ancak DX9 ve DX11 oyunlarını ağırlıklı oynadığımdan ötürü ve renk doygunluğu ayarının düşük olmasından dolayı daha çok gelişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Lossless Scaling çöp bir teknoloji. Satın aldım 7-8 saat kullandım ancak aşırı ötesi ghosting yaratıyor ve performansımı düşürüyor. 78FPS aldığım oyunu 40'a düşürüp oradan scale ediyor. Bu da görüntüde kasmalar oluşturuyor. Ayrıca AMD o zaman 7000 serisini neden çıkarttı? 6000 serisi 7000 serisinden daha ucuz ve daha iyi. Mesela RX 7600 yerine 6700 alınması daha mantıklı.
Yanlış kullanmışsınız. Bir ara rehberini yaparım vaktim olursa. Ayrıca Lossless Scaling bir çok teknoloji yazarından da olumlu not almıştır. Ghosting olayını X3 modunda 30 FPS altı aldığımda yaşıyorum. 7000 serisinden 7700 XT'yi çok severim, geçtiğimiz aylarda 14 bin TL idi.

Oyuncuları NVIDIA kadar önemsediğini düşünüyorum. Eğer düşünselerdi FSR'ı düzeltirlerdi.

FSR da DLSS de yüksek çözünürlük için. 1440 veya 2160 görüntü yerine çakmasını yaparak gözle fark edilmesi zor bir ilüzyon tamamen. 1080p'de açarsan iki tarafta da görüntü çamurlaşıyor fakat 1080 ekranın varsa bile VSR (AMD) veya DSR (NVIDIA) açıp görüntüyü 1440 seçip sonra FSR veya DLSS performans açarsan hem daha net görünen hem de çok az da olsa FPS artışı sağlayan bir görüntü alırsın. 720p devrinde PS3'te bazı oyunlar 708 mi neydi öyle bir şeye kısılıyordu o zaman bile fark ediliyordu, fakir adamın cebinden 200 lira çalsan anında anlıyor ama bankadan 20000 lira çalsan fark etmesi mümkün değil her şeyi tek tek denetlemiyorsa bu da o şekilde işliyor. Daha yüksek çözünürlük seç sonra FSR ile ayarları dene ya görüntü ya performans ya da ikisi birden iyileşecektir. AMD sürücüsünde tüm oyunlarda çalışan bir ölçekleme modu var CAS ismiyle geçen onunla eski oyunlarda bile 4K görüntü açıp %70'e falan ayarlayabilirsin çok da iyi görüntü alırsın.

Yanlış kullanmışsınız. Bir ara rehberini yaparım vaktim olursa. Ayrıca Lossless Scaling birçok teknoloji yazarından da olumlu not almıştır. Ghosting olayını X3 modunda 30 FPS altı aldığımda yaşıyorum. 7000 serisinden 7700 XT'yi çok severim, geçtiğimiz aylarda 14 bin TL idi.

X2 modunda FSR ile birlikte Witcher'te açtığımda yer kayıyor, görüntüde bozulmalar oluyor ve ışık patlamaları oluyor.

FSR da DLSS de yüksek çözünürlük için. 1440 veya 2160 görüntü yerine çakmasını yaparak gözle fark edilmesi zor bir ilüzyon tamamen. 1080P'de açarsan iki tarafta da görüntü çamurlaşıyor fakat 1080 ekranın varsa bile VSR (AMD) veya DSR (NVIDIA) açıp görüntüyü 1440 seçip sonra FSR veya DLSS performans açarsan hem daha net görünen hem de çok az da olsa FPS artışı sağlayan bir görüntü alırsın. 720p devrinde PS3'te bazı oyunlar 708 mi neydi öyle bir şeye kısılıyordu o zaman bile fark ediliyordu, fakir adamın cebinden 200 lira çalsan anında anlıyor ama bankadan 20000 lira çalsan fark etmesi mümkün değil her şeyi tek tek denetlemiyorsa bu da o şekilde işliyor. Daha yüksek çözünürlük seç sonra FSR ile ayarları dene ya görüntü ya performans ya da ikisi birden iyileşecektir. AMD sürücüsünde tüm oyunlarda çalışan bir ölçekleme modu var CAS ismiyle geçen onunla eski oyunlarda bile 4K görüntü açıp %70'e falan ayarlayabilirsin çok da iyi görüntü alırsın.

Oyunu 2K yapıp denedim. Görüntü çamurlaşması az ama Witcher 3'te FSR'yi açtığımda alev efektleri hâlâ bozuluyor. FSR 2.2'de çözdüler ancak oyun dosyalarına nasıl atacağım bilmiyorum. (Witcher 3, FSR 2.0'ı kullanıyor.)