"AMD yazılımı, sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit etti" hatası

Deniz744

Deneyimli
Sistemimde sürekli monitör 3-4 saniyeliğine kapanıyor. Açıldığında ise bu hatayla karşılaşıyorum:

1748120894935.webp

Bu hata nasıl çözülür?
  • Ekran kartı: RX 6650 XT.
  • Driver: 25.5.1, yani son sürüm. Eski sürüm yüklesem de otomatik bu sürümü yüklüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bugün aynı sorunu yaşıyorum azıcık yük bindiği an çöküyor driver. Eski stabil sürümleri indirmek bile çözüm olmadı benim için diğer insanlarda aynı sorunu yaşadığını belirtmiş. Tek çözüm beklemek galiba.

Hocam 25.5.1 sürücüsü fena hatalı bir sürücü. Ben şu an 25.3.1 kullanıyorum. Hem AMD'nin güncelleştirmeleri yönet kısmından otomatik güncelle kısmını kapatın, hem de gelişmiş sistem ayarlarına girin; donanımdan aygıt yükleme ayarlarına tıklayıp hayırı işaretleyin. 25.3.1 sürücüsünde kalın. 25.5.1 kullanılamayacak derecede kötü.

Bende bugün aynı sorunu yaşıyorum azıcık yük bindiği an çöküyor driver. Eski stabil sürümleri indirmek bile çözüm olmadı benim için diğer insanlarda aynı sorunu yaşadığını belirtmiş. Tek çözüm beklemek galiba.

Benim de aynı, Allah belasını versin bu AMD'nin.
Ulan 2025'teyiz ya 2025 ben bu sorunları niye yaşıyorum ya.

Sistemi detaylıca yazar mısın? GPU modeli dahil.

Radeon Software'da "Performans" sekmesinden veya MSI Afterburner'dan kartın çekirdek frekansını 100 MHz indirmeyi dene.
AMD Pro sürücülerden en güncelini kurmayı dene.

Benim de aynı, Allah belasını versin bu AMD'nin.
Ulan 2025'teyiz ya 2025 ben bu sorunları niye yaşıyorum ya.

Ben 2021'den beri GTX 1050 kullanıyorum, 1 kere bile çökme sorunum olmadı. AMD'yi ikinci elden satın bence hocam. Üstüne de biraz koyun NVIDIA'ya geçin. 2025 yılında 1050'si bile sorunsuz NVIDIA'nın. Adamlar yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk olarak DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak eski sürücüleri tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapabilirsin. İlk bunu bir dene eğer olmazsa Teknoloji destek hattını arayabilirsin. Bende ordan destek aldım sorunumu çözdüler.

Sistemimde sürekli monitör 3-4 saniyeliğine kapanıyor. Açıldığında ise bu hatayla karşılaşıyorum:

Eki Görüntüle 150425

Bu hata nasıl çözülür?
  • Ekran kartı: RX 6650 XT.
  • Driver: 25.5.1, yani son sürüm. Eski sürüm yüklesem de otomatik bu sürümü yüklüyor.
Dostum ben de fişi şuan çeksem o uyarıyı PC açıldığında alırım, ki bu durum oyun oynarken çıkıyorsa sürücüden ya da oyundan kaynaklı olur bir diğer ihtimal kart yeterli gücü alamadığından olur. Eğer durduk yere PC kapanıyorsa ya da normal kullanımda bile hata veriyorsa sorunu ekran kartından çok güç kaynağında aramalısın, güç kaynağından gelen dengesiz voltaj bu hataya sebep verebilir. PC her aniden kapandığında AMD kartlar bu uyarıyı verir, bu uyarı kart ayarlarının sıfırlandığı anlamına gelir. Kartın PSU'dan yeterli güç alabildiğinden emin olmalısın, imkanın varsa başka güç kaynağı bilgisayarı çalıştır. Kartın saat frekansını ve çektiği gücü düşürerek bir test yapabilirsin.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt