14356

Uzman
Makaleler
3
Oxford 3000 kelime listesine çalışacağım. Memrise üzerinde bir kurs var; bu kurs dağınık olarak ayarlanmış. Ben düzeylerine göre tekrar düzenliyorum ve kelimelerin telaffuzlarını da ekleyeceğim. Bu telaffuzlar Amerikan İngilizcesi mi olmalı, İngiliz İngilizcesi mi? Bunu sorma sebebim, bu Memrise kursunun Oxford 3000 Amerikan İngilizcesine göre oluşturulmuş olması.

Bence İngiliz İngilizcesi olmalı. Ağıza bağlı, şehirde konuşulan aksan çok farklı olmasa da kırsaldaki aksan çok farklı.
İngiliz İngilizcesi bana da mantıklı geliyor, ama kelimeler Amerikan İngilizcesine göre oluşturulduğu için kafam bu konuda karışmıştı.

Bence İngiliz İngilizcesi olmalı. Ağıza bağlı, şehirde konuşulan aksan çok farklı olmasa da kırsaldaki aksan çok farklı.
Birde Avrupa'da yaşamayı düşünüyorum, sanırım Avrupa'da İngiliz İngilizcesi daha yaygın.

İngiliz İngilizcesi bana da mantıklı geliyor, ama kelimeler Amerikan İngilizcesine göre oluşturulduğu için kafam bu konuda karışmıştı.

Birde Avrupa'da yaşamayı düşünüyorum, sanırım Avrupa'da İngiliz İngilizcesi daha yaygın.
Avrupa'daki UK dışında herkes yerel konuşuyor ki.

Yine de sömürü dilinden iyi. İngilizce ingilizlerin dilidir.

Amerikan İngilizcesi bana çok kaba geliyor; ayrıca Avrupa'da, bildiğim kadarıyla, İngiliz İngilizcesi daha yaygın.

Bana da Birleşik Krallık İngilizcesi bana çok tuhaf geliyor. Okullarda hangisini öğrettiklerinden emin değilim. İngilizce videolarda genelde Amerikan İngilizcesini konuştukları için bende kulak aşinalığı ABD'ye göre oluştu. Konuştuğumda da genellikle Amerikan İngilizcesi gibi konuşuyorum. Kendim öğrenirken sanırsam istemeden de olsa ABD İngilizcesini öğrendim.

Bana da birleşik krallık ingilizcesi bana çok tuhaf geliyor. Okullarda hangisini öğrettiklerinden emin değilim. İngilizce videolarda genelde Amerikan ingilizcesini konuştukları için bende kulak aşinalığı ABD'ye göre oluştu. Konuştuğumda da genellikle Amerikan ingilizcesi gibi konuşuyorum. Kendim öğrenirken sanırsam istemeden de olsa ABD ingilizcesini öğrendim.

MEB İngiliz öğretiyor nedeni filmler ve propagandadır. Her yerde Amerikan ingilizcesi var. AI bile seslendirirken Amerikan ingilizcesi kullanıyor çoğunlukla veya instagramdakiler öyle.