"İngilizceden anlamak" nasıl bir şey tam olarak anlayamadım. Ortada bir dil var ve bu dili kendine göre yorumlayan onlarca farklı aksan var. İngiliz aksanı deyince sadece tek 1 aksan yok. Londranın kendi içinde bile onlarca farklı aksan var. Amerikan aksanı olarak kastettiğiniz tam olarak nerenin aksanı? Amerika içinde tek 1 aksan yok. Siz hangisinden bahsediyorsunuz?İngilizceden anlamayanlar toplanmış bakıyorum. Amerikan İngilizcesi ile İngiliz İngilizcesi farklı. Aynı şey değiller. Bence Amerikan İngilizcesi öğrenmeniz daha iyi olur. Çünkü daha yaygın. Dil bakımından her ikisi benzer ama aynı şey değil.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Konu sahibi genel olarak soruyor. Bilmem neresinin bilmem neresinin aksanını sormuyor. Amerikan İngilizcesi öğrenmesi daha iyi olur bence. Zira İngiliz İngilizcesinde benim bile telaffuz edemediğim kelimeler var."İngilizceden anlamak" nasıl bir şey tam olarak anlayamadım. Ortada bir dil var ve bu dili kendine göre yorumlayan onlarca farklı aksan var. İngiliz aksanı deyince sadece tek 1 aksan yok. Londra'nın kendi içinde bile onlarca farklı aksan var. Amerikan aksanı olarak kastettiğiniz tam olarak nerenin aksanı? Amerika içinde tek 1 aksan yok.
Neyden bahsedeyim? Birkaç senedir özel okul aracılığıyla İngilizce eğitimi alıyorum ve kullandığımız kitaplar İngiliz aksanına ağırlıklı. Londra'nın bilmem neresinin kendi aksanını mı öğretecekler? Tabii ki dünyada kabul görülen ve genelde konuşulduğunu gördüğünüz İngiliz aksanında öğretecekler.
shockedblackguy
Üstün
İngiliz aksanı çok daha zor. Amerikan daha iyi öğrenmek için.
Türkiye'de nasıl Türkçe farklı bölgelerde farklı aksan ve ağızlarla konuşuluyorsa, İngilizce de konuşulduğu ülkelere ve bölgelere göre değişiklik gösterir. İngiliz, Amerikan ya da Avustralya İngilizcesi gibi türler arasında aksan, telaffuz ve kelime anlamı farklılıkları bulunur. İngiltere'de herkesin mükemmel derecede İngilizce konuştuğunu söylemek pek doğru olmaz ve kötü bir İngilizce konuştuğunuzda genelde kimse sizinle dalga geçmez. Amerikan İngilizcesi ise dünya genelinde daha yaygın olduğu için öğrenirken buna daha çok odaklanmayı tercih edebilirsiniz.
"Dünyada kabul gören İngiliz aksanı" ortalama bir İngilizce. Dili bu şekilde öğrenipte İngilterede anlaşamayacağınız bir çok yer olacak. Bunun yerine direkt kelime öğrenip, aksan için ekstra çaba göstermemek bana daha mantıklı geliyor. "Amerikan aksanı" üzerine eğitim veren kurumda C2 sertifikamı aldıktan sonra gözlemlediğim durumlar bu şekilde.Konu sahibi genel olarak soruyor. Bilmem neresinin bilmem neresinin aksanını sormuyor. Amerikan İngilizcesi öğrenmesi daha iyi olur bence. Zira İngiliz İngilizcesinde benim bile telaffuz edemediğim kelimeler var.
Neyden bahsedeyim? Birkaç senedir özel okul aracılığıyla İngilizce eğitimi alıyorum ve kullandığımız kitaplar İngiliz aksanına ağırlıklı. Londra'nın bilmem neresinin kendi aksanını mı öğretecekler? Tabii ki dünyada kabul görülen ve genelde konuşulduğunu gördüğünüz İngiliz aksanında öğretecekler.
Pardon da nesi farklı? Biri medıl öbürü metıl.(Medal kelimesinin telaffuzu) Hani burada hint veya hollanda aksanı falan olsaydı evet çok farklı. Ana dili ingilizce olanlar bile anlayamıyor ancak amerikanlar da ingiliz sayılır. Zamanında ingiliz sömürgesilerdi. Bu yüzden iki ülkenin dili çok benzer.İngilizceden anlamayanlar toplanmış bakıyorum. Amerikan İngilizcesi ile İngiliz İngilizcesi farklı. Aynı şey değiller. Bence Amerikan İngilizcesi öğrenmeniz daha iyi olur. Çünkü daha yaygın. Dil bakımından her ikisi benzer ama aynı şey değil.
Size de aynı cevabı veriyorum hocam.İkisi farklı. Amerikan İngilizcesi biliyorsan senin için İngiliz İngilizcesi anlamak zor olacaktır. Bir de az da olsa aralarında bazı kelime farklılıkları var.
- Makaleler
- 4
İki farklı aksan, iki farklı öğrenim şekli. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterir ama konu sahibinin bu aksan konusunda kasmayacağını düşünürsek bence Amerikan aksanı öğrenmesi daha kolay olur. Ha İngiliz aksanını öğrenecekse kendi bilir, sıkıntı yok."Dünyada kabul gören İngiliz aksanı" ortalama bir İngilizce. Dili bu şekilde öğrenip de İngiltere'de anlaşamayacağınız bir çok yer olacak. Bunun yerine direkt kelime öğrenip, aksan için ekstra çaba göstermemek bana daha mantıklı geliyor. "Amerikan aksanı" üzerine eğitim veren kurumda C2 sertifikamı aldıktan sonra gözlemlediğim durumlar bu şekilde.
"metıl"? İyi de, "metıl"ın karşılığı Amerikan İngilizcesinde "metal" değil mi? Amerikanlar, "medal"'a "medıl"; İngilizler ise "metıl" diyor. Yazım bakımından aynı ama telaffuz bakımından farklı işte. O açıdan diyorum.Biri medıl öbürü metıl.(Medal kelimesinin telaffuzu)
Benim burada anlatmak istediğim şey ikisinin neredeyse aynı olduğu. Birisi sadece biraz daha sert oluyor. Ancak neredeyse hiç farkı yok. Yazılış zaten aksana göre değişmez."metıl"? İyi de, "metıl"ın karşılığı Amerikan İngilizcesinde "metal" değil mi? Amerikanlar, "medal"'a "medıl"; İngilizler ise "metıl" diyor. Yazım bakımından aynı ama telaffuz bakımından farklı işte. O açıdan diyorum.
Kelime farklılıkları var.Pardon da nesi farklı? Biri medıl öbürü metıl.(Medal kelimesinin telaffuzu) Hani burada hint veya hollanda aksanı falan olsaydı evet çok farklı. Ana dili ingilizce olanlar bile anlayamıyor ancak amerikanlar da ingiliz sayılır. Zamanında ingiliz sömürgesilerdi. Bu yüzden iki ülkenin dili çok benzer.
Size de aynı cevabı veriyorum hocam.
flat, apartment.
holiday, vacation.
lift, elevator.
biscuit, cookie.
chips, french fries.
Bunlar sadece örnek, dahası da var. Ve telaffuzları çok farklı. Sol İngiliz İngilizcesi, sağ Amerikan.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet