Öncelikle S4'ü ne zaman alıp kullandınız bilmiyorum fakat ben S4 çıktıktan 2-3 ay gibi bir süre sonra almıştım ve 2 sene o cihazı hiçbir problem yaşamadan kullandım. Benden sonra 1,5 sene civarı da annem kullandı ve ardından cihazı güzel bir fiyata satmıştık.

Konuya dönecek olursak, marka ve işlemciye göre değişir. Saçma sapan bir markanın çok iyi işlemcili bir cihazını alırsanız marka saçma sapan yazılımlar ile iyi işlemciye rağmen performansı düşürmeyi başarabilir ya da düzgün bir markanın iyi olmayan işlemcili bir cihazını alırsınız ve sonuç yine aynı yere çıkar.

S22 bugün kasmıyorsa bile 1 yıl sonra ufak teklemelere başlar. En nihayetinde 2 yıllık bir cihaz. S23 FE ve S24/S24 Plus beraberinde geldikleri Exynos işlemciler sebebiyle her zaman tehlikeli cihazlar olacaklar. Her an bir güncelleme sebebiyle performansları düşebilir. S23/S23 Plus muhtemelen 2-3 yıl daha hiçbir sorun çıkarmadan çalışır. Ultra konusunda S23 Ultra ve S24 Ultra'nın minimum 4-5 sene problem çıkarma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Özellikle S24 Ultra çok başka bir cihaz.

Peki Samsung'un Snapdragon işlemcili amiral gemileri hep mi kusursuz? Hayır. S22 Ultra buna en güzel örnek.

Xiaomi tarafında da Xiaomi 13 ve 14 serisi muhtemelen 2-3 yıl problemsiz şekilde çalışır fakat Amerika ve Çin arasında bu denli büyük bir ekonomik çatışma varken Çin markalarına ne kadar güvenilir ondan emin olamıyorum.

images (64).webp

Kasmıyor ama genede Android alcaksan araştırıp alman lazım.

Dosya Ekleri

• images (63).webp
    images (63).webp
    8 KB · Görüntüleme: 56
Merhaba arkadaşlar. Uzun yıllardır Android telefonların alındıktan 2 yıl sonra kastığı söylenir. Bu, özellikle de Galaxy S4/S5 döneminde doğruydu. S4 ve S5 alındıktan birkaç ay sonra kasmaya ve ısınmaya başlıyordu.

Peki bu durum güncel amiral gemisi Android telefonlar (S22, S23 FE, S23, S24/+/Ultra vs.) İçin geçerli mi? Yoksa artık bu sorun geride mi kaldı?

Bir aile üyem yıllarca S5 Mini kullandı (Yaşlaşık 8 yıl boyunca) ve hiç sıkıntı yaşamadı. Anca eskiliği nedeniyle değiştirdi.

Galaxy S6 deneyimimde az donma olmuyordu. Galaxy S7 de ise en son 2023 başlarında kullandım uygulama desteğinin azalması dışında donma göremedim. Bence S7 ve üzerinde kolay kolay sıkıntı olacağını sanmam.

Hayır kasmıyor, bunu kim dedi? 3-4 yıllık J7 Prime kullanmama rağmen hiç problem yaşamadım. Ömrü dolan Android cihazlar da Custom ROM'lar sağ olsun tekrar diriltebiliyorlar.
Bu konuyu açmamın nedeni bugün mahallemdeki bir iPhone fanboyunun "S23 FE'yi 2 sene kullandıktan sonra kasar" demesiydi :) Kendisi 60 Hz ekranlı iPhone 11 kullanıyor ve S23 FE'yi kötülüyor.

"S23 FE'yi 2 sene kullandıktan sonra kasar" demesiydi :) Kendisi 60 Hz ekranlı iPhone 11 kullanıyor ve S23 FE'yi kötülüyor.
Bu cahillere laf anlatamazsınız. Ayrıca bu Apple fanboylarının bir de Xiaomi versiyonu vardır, Samsung veya iPhone gibi kaliteli güçlü cihazlara 50 bin lira verenlere enayi diyip kendi 15-20 bin liralık, 2 seneye kasmaktan ve fırın sıcağından geçilmeyen telefonlarını ilah seviyesine çıkarırlar.