Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Yakın zamanda sistem toplayacağım fakat anakarta karar veremedim. Ekran kartım RTX 5070 (aldım), işlemci olarak R5 7500F düşünüyorum. 2K çözünürlükte kullanacağım ve bazı fiyatı uygun anakartlarda PCIe 4.0 var, ama aldığım ekran kartında PCIe 5.0 var. Aralarında devasa fark olur mu? (B650 ve B850) Hangisini almalıyım? Model belirtirseniz sevinirim. Ayrıca aşağıda iki tane seçtiğim model var, onlara da bakarsanız sevinirim.(bütçem en fazla 10 bin anakart için daha aşağısı olursa daha iyi olur)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sizin B850 serisine göre önerebileceğiniz bir model var mı ama fiyatı daha makul olursa iyi olabilir.

Şimdi şöyle sıkıntı var daha düşük bütçede B850 Gaming Plus'dan daha iyi bir model yok. Benim önermememin sebebi stabilite sorunlarının olması. Daha uygun fiyatlı B850 alacağınıza B650 Tomahawk hepsinden daha iyi bir seçenek çünkü. Ha belki size gelecek modelde siz sorun yaşamazsınız.

Şimdi şöyle sıkıntı var daha düşük bütçede B850 Gaming Plus'dan daha iyi bir model yok. Benim önermememin sebebi stabilite sorunlarının olması. Daha uygun fiyatlı B850 alacağınıza B650 Tomahawk hepsinden daha iyi bir seçenek çünkü. Ha belki size gelecek modelde siz sorun yaşamazsınız.
peki hocam b650 lerde PCIe 4.0 var Ekran kartım PCIe 5.0 herhangi bir sorun olur mu?