Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Şu an kendimi aşırı derecede aptal hissediyorum. Sistemimde normalde 4 GB RAM vardı ve yetmiyordu bugün evde kutuların içinde bir RAM buldum hemen kasaya takmaya gittim, en başta takarken biraz zorlandım sonra zor bela takabildim. Sonrasında bilgisayarı çalıştırdığımda monitöre ekran falan gelmedi ilk başta anakart yandımı diye düşünürken kasanın arkasında bir anda dumanlar çıkmaya başladı hemen prizden çektim. Şu an kasanın içini açtım fakat anormal bir görüntü yok kasada, hangi bileşene zarar geldi bilmiyorum bilgisayara ne oldu yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanırım anakart yandı ama yine de konu açmak istedim.
Tekrar denedim fan sesi geliyor monitöre görüntü gelmiyor. Hatta kasam eski olduğu için çalışırken güç düğmesinin altında yeşil kırmızı düğmeler yanardı şu an onlarda yanmıyor.
Tekrar denedim fan sesi geliyor monitöre görüntü gelmiyor. Hatta kasam eski olduğu için çalışırken güç düğmesinin altında yeşil kırmızı düğmeler yanardı şu an onlarda yanmıyor.
O duman köprüden çıkmış da olabilir. Yol yanığı yok çünkü. Ya sigortalar attı ya da köprü yandı. Anakartta sağ alttaki mavi soğutma bloğunu söküp fotoğrafını atar mısın?
Fotoğrafa otobüste bakınca fark etmemişim büyük fotoğrafta orayı. Tamirciye götürseniz sağlam yapabilen bir yer olması lazım ama o da pahalı olur. 2. elden başka bir anakart bakmak en mantıklısı. El becerin varsa falçata tarzı bir şeyle üstündeki erimiş kısmı + plastiği kazıyıp kablo ile yol çekmeyi deneyebilirsin.
Düzeltme: Sağdan o yola yol bağlanıyormuş. Tamiri çok zor. 2. el kart almak en mantıklısı.