• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Anakarta 2 farklı RAM takıp çalışırdıktan sonra duman çıktı

Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Şu an kendimi aşırı derecede aptal hissediyorum. Sistemimde normalde 4 GB RAM vardı ve yetmiyordu bugün evde kutuların içinde bir RAM buldum hemen kasaya takmaya gittim, en başta takarken biraz zorlandım sonra zor bela takabildim. Sonrasında bilgisayarı çalıştırdığımda monitöre ekran falan gelmedi ilk başta anakart yandımı diye düşünürken kasanın arkasında bir anda dumanlar çıkmaya başladı hemen prizden çektim. Şu an kasanın içini açtım fakat anormal bir görüntü yok kasada, hangi bileşene zarar geldi bilmiyorum bilgisayara ne oldu yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanırım anakart yandı ama yine de konu açmak istedim.

Anakartı çıkartıp kontrol eder misin? Yüksek ihtimal kısa devreden yolları yaktın.

Üstteki DDR 3 alttaki DDR 2. zorla taktıysanız kısa devreye yol açmıştır.

Tekrar denedim fan sesi geliyor monitöre görüntü gelmiyor. Hatta kasam eski olduğu için çalışırken güç düğmesinin altında yeşil kırmızı düğmeler yanardı şu an onlarda yanmıyor.

Tekrar denedim fan sesi geliyor monitöre görüntü gelmiyor. Hatta kasam eski olduğu için çalışırken güç düğmesinin altında yeşil kırmızı düğmeler yanardı şu an onlarda yanmıyor.

Anakartı komple kasadan ayırır mısın? Dediğim gibi yüksek ihtimal yollar yandı. Anakartın önlü arkalı fotoğrafını atar mısın?

Anakartı komple kasadan ayırır mısın? Dediğim gibi yüksek ihtimal yollar yandı. Anakartın önlü arkalı fotoğrafını atar mısın?

Kusura bakmayın yanlış anlamışım.

Görünürde pek bir şey yok gibi, rami diğer slota takip birde öyle deneyeceğim son defa. Eğer yine olmassa anakartı değiştiricem.

Anakartta kırımızı ışık yanıyor.

@Koneko Toujou hocam önlü arkalı fotoğrafını çektim bir el atar misiniz ne yapmam lazım.

Son düzenleme:
Sakız gibi. Sert değil.

Hocam eğer bu parça yandı ise tamir edebilir miyim yoksa yeni anakart için araştırmaya baslayim mi?

Hocam burası yanmış yeni fark ettim.

Eki Görüntüle 74573

@Koneko Toujou

Fotoğrafa otobüste bakınca fark etmemişim büyük fotoğrafta orayı. Tamirciye götürseniz sağlam yapabilen bir yer olması lazım ama o da pahalı olur. 2. elden başka bir anakart bakmak en mantıklısı. El becerin varsa falçata tarzı bir şeyle üstündeki erimiş kısmı + plastiği kazıyıp kablo ile yol çekmeyi deneyebilirsin.
Düzeltme: Sağdan o yola yol bağlanıyormuş. Tamiri çok zor. 2. el kart almak en mantıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…