Şu an kendimi aşırı derecede aptal hissediyorum. Sistemimde normalde 4 GB RAM vardı ve yetmiyordu bugün evde kutuların içinde bir RAM buldum hemen kasaya takmaya gittim, en başta takarken biraz zorlandım sonra zor bela takabildim. Sonrasında bilgisayarı çalıştırdığımda monitöre ekran falan gelmedi ilk başta anakart yandımı diye düşünürken kasanın arkasında bir anda dumanlar çıkmaya başladı hemen prizden çektim. Şu an kasanın içini açtım fakat anormal bir görüntü yok kasada, hangi bileşene zarar geldi bilmiyorum bilgisayara ne oldu yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanırım anakart yandı ama yine de konu açmak istedim.
Detaylar
Kim cevapladı?Anakartı çıkartıp kontrol eder misin? Yüksek ihtimal kısa devreden yolları yaktın.
Üstteki DDR 3 alttaki DDR 2. zorla taktıysanız kısa devreye yol açmıştır.
Tekrar denedim fan sesi geliyor monitöre görüntü gelmiyor. Hatta kasam eski olduğu için çalışırken güç düğmesinin altında yeşil kırmızı düğmeler yanardı şu an onlarda yanmıyor.
Koneko Toujou
Üstün
Tekrar denedim fan sesi geliyor monitöre görüntü gelmiyor. Hatta kasam eski olduğu için çalışırken güç düğmesinin altında yeşil kırmızı düğmeler yanardı şu an onlarda yanmıyor.
Anakartı komple kasadan ayırır mısın? Dediğim gibi yüksek ihtimal yollar yandı. Anakartın önlü arkalı fotoğrafını atar mısın?
Anakartı komple kasadan ayırır mısın? Dediğim gibi yüksek ihtimal yollar yandı. Anakartın önlü arkalı fotoğrafını atar mısın?
Kusura bakmayın yanlış anlamışım.
Görünürde pek bir şey yok gibi, rami diğer slota takip birde öyle deneyeceğim son defa. Eğer yine olmassa anakartı değiştiricem.
Anakartta kırımızı ışık yanıyor.
@Koneko Toujou hocam önlü arkalı fotoğrafını çektim bir el atar misiniz ne yapmam lazım.
Son düzenleme:
Koneko Toujou
Üstün
Eki Görüntüle 74276
Eki Görüntüle 74277
Kusura bakmayın yanlış anlamışım.
Görünürde pek bir şey yok gibi, RAM'i diğer slota takip bir de öyle deneyeceğim son defa. Eğer yine olmazsa anakartı değiştireceğim.
Anakartta kırımızı ışık yanıyor.
@Koneko Toujou hocam önlü arkalı fotoğrafını çektim bir el atar misiniz ne yapmam lazım.
Tek slotda görüntü veriyor mu?
Koneko Toujou
Üstün
O duman köprüden çıkmış da olabilir. Yol yanığı yok çünkü. Ya sigortalar attı ya da köprü yandı. Anakartta sağ alttaki mavi soğutma bloğunu söküp fotoğrafını atar mısın?
Koneko Toujou
Üstün
Şu sağdaki siyahlık termal macun falan mı yoksa sert bir şey mi?
Sakız gibi. Sert değilŞu sağdaki siyahlık termal macun falan mı yoksa sert bir şey mi?
Hocam eğer bu parça yandı ise tamir edebilir miyim yoksa yeni anakart için araştırmaya baslayim mi?
Hocam burası yanmış yeni fark ettim.
@Koneko Toujou
Son düzenleme:
Koneko Toujou
Üstün
Sakız gibi. Sert değil.
Hocam eğer bu parça yandı ise tamir edebilir miyim yoksa yeni anakart için araştırmaya baslayim mi?
Hocam burası yanmış yeni fark ettim.
Eki Görüntüle 74573
@Koneko Toujou
Fotoğrafa otobüste bakınca fark etmemişim büyük fotoğrafta orayı. Tamirciye götürseniz sağlam yapabilen bir yer olması lazım ama o da pahalı olur. 2. elden başka bir anakart bakmak en mantıklısı. El becerin varsa falçata tarzı bir şeyle üstündeki erimiş kısmı + plastiği kazıyıp kablo ile yol çekmeyi deneyebilirsin.
Düzeltme: Sağdan o yola yol bağlanıyormuş. Tamiri çok zor. 2. el kart almak en mantıklısı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-