İyi forumlar. 17 yıldır Ankara'da yaşıyorum ve son zamanlarda trafiğinden gına geldi. Bazı göbek olması gereken yerlerde göbeği geçtim kılavuz çizgiler dahi yok. Sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün dibinde öyle bir yol birleşimi var ki yine hiçbir duba yok, çok kalabalık ve sık kaza tehlikesi geçiriyor insanlar. Mesela dün akşam iki kamyonun arasından zor sıyrıldım 😀

Trafik ışıkları zaten o kadar kötü yerlere koymuşlar ve o kadar saçma boylardaki tam çizginin arkasında durduğunuzda asla ışıkları göremiyorsunuz ve görebilmek için arabanın içinde şekilden şekle bürünüyorsunuz. Ayrıca yollar anormal derecede, arabalara zamanla zarar verecek düzeyde bozuklar. Sürücüleri zaten leş gibi en az haftada bir kez birisi dayağı hak ediyor diyeyim 🤣

Ankara'dan artık sırf bundan dolayı bile nefret ediyorum.

@xBN

Son düzenleyen: Moderatör:
Yollar çok kötü, arabamın altından sesler geliyor. Bu yollar da alt takımının bozulması gayet doğal karşılamaya başladım. Bizim insanımız, hele ki Ankara'da olanlar, bu nasıl bir hız yapmaktır? Protokol yolunda geçen haberlere göre 150 km/h hızla zincirleme kaza yapmış. Hız felakettir, ihmal öldürür.

İstanbul olma yolunda ilerliyoruz, fark kapanmak üzere.
İstanbul bizden iyi durumda, açık ara İstanbul trafiğini geçti. Oradakiler şerit şerit gezmiyor veya en soldan en sağa geçip dönmeye çalışan görmedim. Trafik var ama bizde hem trafik hem de kural bilmezlik, dinlememezlik var.

İstanbul bizden iyi durumda, açık ara İstanbul trafiğini geçti. Oradakiler şerit şerit gezmiyor veya en soldan en sağa geçip dönmeye çalışan görmedim. Trafik var ama bizde hem trafik hem de kural bilmezlik, dinlememezlik var.
Ben yoğunluk anlamında demek istemiştim. O konuda mütabıkız, 06 olarak her ilde belli ediyoruz kural tanımazlığı.

Ben yoğunluk anlamında demek istemiştim. O konuda mütabıkız, 06 olarak her ilde belli ediyoruz kural tanımazlığı.
Yoğunluk olarak da geçti hocam, eskiden her vakitte trafik olmazdı, artık oluyor. Eğer ki iş çıkış vaktine gelirseniz, vay halinize; 20 dakikalık yol 1 saat oluyor. İstanbul'dan farkımız kalmadı.

Ve işin kötüsü ciddi anlamda kadın sürücü sorunumuz var. Bu ilde 3 aydır araba kullanıyorum ve şimdiye kadar 10 kezden fazla kadın sürücüden dolayı kaza tehlikesi atlattım. Erkeklerde de böyle sıkıntılı tipler var evet, ancak kadınlarda kesinlikle daha fazla.

10 yıl önce şehir boştu. Gelecek planlamalarla önüne geçilebilirdi ama onlar klasik şekilden devam etmeyi tercih ettiler. Bundan 10+ yıl önce Batıkent'in meşhur göbeği vardı. O göbek orada kaldı çevresi donatıldı. Diğer yerler ise tonla bomboş arazileri alıp sadece bina dikip geçtiler. Sonra apartmanın yanına yol ve meşhur araba park etme kenarları devam etti. Planlama rezilliği işte böyle bir şey. Yeni yerleşim yerlerinin hala çoğunda göbek yok. Ne göbeği 6-10M+ istenen Ovacık'a 1 yıl önceye kadar ışık yoktu yerleşim yerinin dibinde :D.

İstanbul 15 milyon, Ankara 6 milyondan biraz az, İzmir 5 milyondan biraz az ve bu şehirlerde yaşayan kişilere şehrin sorunlarını sorsanız çoğunluğu "Trafik" der çünkü bu şehirlerde çok miktarda insan sıkışık bir alana toplanmış; yani bunlar metropol şehirler. Bir de üstüne coğrafi şartlardan dolayı zorunluluk olan lineer şehir düzeni eklenince (aslında Ankara coğrafi olarak radyal şehir düzenine açık ama tam radyal şehir düzeni 50'ler 60'lar civarlarındaki köyden kente hızlı göç dalgasında konut yetiştirmek amacıyla inşası daha hızlı olan lineer şehir düzenine geçildiğinden uygulanamamıştır.) iyice işler sıkıntıya biniyor. Bu noktada bu metropollerde "Trafik" sorunu üzerinde değil "Ulaşım" sorunu üzerinde yoğunlaşmalıyız. Söylediklerimi daha detaylı İstanbul üzerinden anlatan FEY diye bir arkadaşın şöyle bir videosu var, öneririm izlemenizi.

Son düzenleyen: Moderatör: