Geçen senenin verileri bunlar, tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte bazı siteler güncelledi sıralamaları.

Eki Görüntüle 74067

Arşa çıkmış sıralamalar 🫥.
Coğrafyayı halledersem yapabileceğim bir sıralama olduğunu düşünüyorum, umarım yani.
50 kişilik kontenjan azaltması yapmışlar. Eğer seneye de bu şekilde 30 kişi alırlarsa bu sıralamalar normal ama eğer seneye tekrardan 80 kişilik kontenjana geri dönerlerse 5-10k arası bir sıralama ile girilir diye düşünüyorum. Siz yine de ilk 1000 hedefi ile hazırlanın. Sözelde iyi sıralama yapmak sayısal ve eşit ağırlığa göre daha kolay. Ben zamanında sırf sürem kaldı diye bulmaca çözer gibi AYT'deki sözel sorularını rastgele çözüp sözelde 19k sıralama yapmıştım. Güzel bir TYT çalışması ile ve AYT'deki sözel konuları bitirerek ilk 1000 yaparsınız diye düşünüyorum. Daha çok zamanınız var. Hedefinizi yüksek tutun.

Ayrıca ders çalışmanın size zor gelmemesi gerekir çünkü tarih okuyacaksanız akademisyen olmak haricinde kendi alanınızda pek bir iş imkanınız olmayacak. Formasyon kalktığı için tarih öğretmeni de olamıyorsunuz. Akademisyenlik demek de hayat boyu ders çalışmaya devam etmek demektir hocam. Tabii tarih alanına ilginiz varsa tarih çalışmak size yorucu gelmeyecektir diye düşünüyorum.
Sözel hedefim ilk 500 aslında, her şeyi garantiye almak için. Ders çalışmak yorucu geliyor, ama tarih çalışmak değil. Eğer bu sene bunu diğer dersler için de başarabilirsem harika olur, sağ olun.