Selam herkese iyi akşamlar,

Sizce Windows Defender dışında ekstra antivirüs kullanmaya gerek var mı? Bu sektörde Kaspersky yazılımının çok iyi olduğunu biliyorum. Can sıkıntısı aklımda Kaspersky geldi ve Kaspersky sitesine girdiğimde yıllık planının çok uygun olduğunu fark ettim. Ancak bildiğim bir şey daha var. Antivirüs yazılımlar arka planda çalışan, kullanıcıyı kısıtlayan, bilgisayarı yoran yazılımlar. Benim şu an satın almamamdaki en büyük sebep bilgisayarı yorması. Sizce antivirüs yazılımları bilgisayarı yavaşlatır mı, ömrünü azaltır mı?

Burada en önemli husus kendiniz, kendinize ve indirdiğiniz sayfalara ne kadar güveniyorsanız o kadar güvendesiniz, ben şahsen kullanmıyorum ve şu ana kadar 1 kere virüs yemedim çok şükür ama Kaspersky hem ucuz hem de daha az yoruyor diyebilirim, sisteme de bağlı.

Ne açtığınızı bilen biriyseniz, koruma programlarına ihtiyacınız yoktur. Şahsen ben hiçbir koruma programı kullanmıyorum.

Yorar ama ömrünü azaltmaz. Ayrıca dalgınlıkla bir USB takınca bir sürü worm sisteminize girebilir. İnternetten bir zararlı girebilir. Ayrıca Free versiyonu ile paralı versiyonu arasında koruma açısından fark yok. Davranış motoru, veri tabanı motoru, e-posta motoru, ağ koruması motoru aynı. Yani hepsi aynı para vermenize gerek yok.

Tarayıcıda uBlock kullan, crack bir şey kullanmıyorsan gerek yok, kullanıyorsan indirdiğin şeyi tara sonra kapat. Sürekli açık olmasına gerek yok. İndirdiğin yerlerin güvenli olduğundan emin ol.

uBlock Origin olmazsa zaten tarayıcı kullanmayın. Enayi miyiz 2 saat reklam izleyeceğiz. BitDefender traffic light de öneririm.

Aslında sıkıntı yaratacak bir şey kullanmıyorum ancak şu sıralar Photoshop ve Premiere gibi yazılımlara aşırı ihtiyacım özellikle Photoshop'a. Ancak Adobe'nin saçma ve kullanıcıyı düşünmeyen satış politikaları nedeniyle korsan yazılıma yöneldim ve bundan korktum açıksası. Eskiden çok kullandığım bir siteden yazılım indirdim ama hemen sonra sildim ve bilgisayarıma format attım. Bazı yerlerde okuduğum yazılara göre bazı virüsleri format atarak temizleyemiyoruz. Bu sebeple Kaspersky indirip güvende olmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından bir tane antivirüs, bilgisayarınızda kurulu olmalı. İnternet aleminde ne olacağı belli olmuyor, bir anlık dalgınlığa virüslü linke tıklarsınız belki. O da sorun yapar.

Aslında sıkıntı yaratacak bir şey kullanmıyorum ancak şu sıralar Photoshop ve Premiere gibi yazılımlara aşırı ihtiyacım özellikle Photoshop'a. Ancak Adobe'nin saçma ve kullanıcıyı düşünmeyen satış politikaları nedeniyle korsan yazılıma yöneldim ve bundan korktum açıksası. Eskiden çok kullandığım bir siteden yazılım indirdim ama hemen sonra sildim ve bilgisayarıma format attım. Bazı yerlerde okuduğum yazılara göre bazı virüsleri format atarak temizleyemiyoruz. Bu sebeple Kaspersky indirip güvende olmak istedim.
Video Edit programlarını sakın korsan yüklemeyin, en çok virüs barındıran korsan yazılımlar onlar oluyor genelde.
"Adobe Premiere Pro free download" yazın YouTube'a, ardından son yüklenen videoları seçin, demek istediğimi anlarsınız.