Krmm

Üstün
1200 watt yeterli olur aslında fakat garanti olması açısından powerful 1800 watt mı alsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
1200 watt yeterli olur aslında fakat garanti olması açısından powerful 1800 watt mı alsam?

Powerfull ürün almanı tavsiye etmem. Zamanında sırf gelen ürün bozuk diye garantiden değişim talep ettiğim için ve şikayet var gibi sitelerde ifade özgürlüğü adı altında yaşadığım süreci bahsettiğim için kendileri tarafıma dava açacaklarını söylemişlerdi bu olay tam 2 sene önce yaşandı. O zamanlar küçüktüm 16 yaşındaydım gerçi o kadar da küçük değildim ama daha önemli dertlerim olduğu için konuyu uzatmayarak özür dileyip şikayetlerimi çekmiştim. Benim için büyük bir travmaydı. Her ne olursa olsun tüketici, firmaya hakaret etmediği müddetçe firmanın tüketiciye dava açması onlara zarar getirir. Şu an da zaten bu söylediklerim yüzünden muhtemelen markadan soğudunuz, soğumalısınızda bence. APC alın Schneider kalitesi var bir kere.

Powerfull ürün almanı tavsiye etmem. Zamanında sırf gelen ürün bozuk diye garantiden değişim talep ettiğim için ve şikayet var gibi sitelerde ifade özgürlüğü adı altında yaşadığım süreci bahsettiğim için kendileri tarafıma dava açacaklarını söylemişlerdi bu olay tam 2 sene önce yaşandı. O zamanlar küçüktüm 16 yaşındaydım gerçi o kadar da küçük değildim ama daha önemli dertlerim olduğu için konuyu uzatmayarak özür dileyip şikayetlerimi çekmiştim. Benim için büyük bir travmaydı. Her ne olursa olsun tüketici, firmaya hakaret etmediği müddetçe firmanın tüketiciye dava açması onlara zarar getirir. Şu an da zaten bu söylediklerim yüzünden muhtemelen markadan soğudunuz, soğumalısınızda bence. APC alın Schneider kalitesi var bir kere.
Siz powerfull marka ups mi almıştınız ? Geçmiş olsun bu arada.

Siz powerfull marka UPS mi almıştınız? Geçmiş olsun bu arada.

Aynen öyle. Kendileri ile 2 sene önce böyle bir problem yaşadım. Eğer Şikayetvar'da ki şikayetimi çekmeseydim, muhtemelen tarafıma dava açıcaklardı gerçi şikayeti çekip özür dilememe rağmen onlara göre hala dava açmak için sebepleri vardı ama açmadılar. Açsalardı zaten forumlarda her yer de konusunu açardım benim de firmaya karşı yaptığım hatalar olabilir, bunu geçte olsa anladım bazı hatalar yaptım ama bunlar bir firmanın tüketiciye dava açması için yeterli bir sebep değildi. Ben hiçbir kurumsal firmanın tüketiciye, hakaret vb durumlar haricinde dava açtığını görmedim, görülmezde zaten ama bu kurumsallıktan uzak firmalar bunu yapabiliyor firmanın içinde bir arkadaş var ismini vermiyeyim, benim sürecimde adamı aradığımda bana durmadan offf, yeter gibi cümleler kullanıyordu. Hangi firmanın böyle off, yeter gibi cümleler kurduğunu gördünüz? Muhtemelen görmemişsinizdir. O yüzden uzak durun. Alınabilecek bir marka değil. APC bin basar.

Aynen öyle. Kendileri ile 2 sene önce böyle bir problem yaşadım. Eğer Şikayetvar'da ki şikyatimi çekmeseydim, muhtemelen tarafıma dava açıcaklardı gerçi şikayeti çekip özür dilememe rağmen onlara göre hala dava açmak için sebepleri vardı ama açmadılar. Açsalardı zaten forumlarda her yer de konusunu açardım benim de firmaya karşı yaptığım hatalar olabilir, bunu geçte olsa anladım bazı hatalar yaptım ama bunlar bir firmanın tüketiciye dava açması için yeterli bir sebep değildi. Ben hiçbir kurumsal firmanın tüketiciye, hakaret vb durumlar haricinde dava açtığını görmedim, görülmezde zaten ama bu kurumsallıktan uzak firmalar bunu yapabiliyor firmanın içinde bir arkadaş var ismini vermiyeyim, benim sürecimde adamı aradığımda bana durmadan offf, yeter gibi cümleler kullanıyordu. Hangi firmanın böyle off, yeter gibi cümleler kurduğunu gördünüz? Muhtemelen görmemişsinizdir. O yüzden uzak durun. Alınabilecek bir marka değil. APC bin basar.
Şu an net olarak emin oldum o halde APC ile devam edeyim. Fakat APC olanın tek sıkıntısı watt değeri. 2200 VA olduğu için maksimum 1200 watt güç sağlayabiliyor. Bu yeterli gelir mi ki ? 5090 ekran kartı alacağımdan ötürü şüphelerim var. Kart zaten bizzat kendisi 500-600 watt çekecek. E daha bunun işlemcisi var , anakartı var , 2 tane monitör var , modem var. Bilemedim valla.

Şu an net olarak emin oldum o halde APC ile devam edeyim. Fakat APC olanın tek sıkıntısı watt değeri. 2200 VA olduğu için maksimum 1200 watt güç sağlayabiliyor. Bu yeterli gelir mi ki ? 5090 ekran kartı alacağımdan ötürü şüphelerim var. Kart zaten bizzat kendisi 500-600 watt çekecek. E daha bunun işlemcisi var , anakartı var , 2 tane monitör var , modem var. Bilemedim valla.
O sisteme Online Ups almanız iyi olur. Makelsan markasının online ups ürünleri var markanın ürünlerini hiç kullanmadım bir deneyimim yok ama emin ki, Powerful'dan iyidir. Bilmiyorum belki APC, Schneider'in Online Ups'leri vardır varsa ilk seçeneğin muhakkak APC veya Schneider olsun bu işin ehli onlar çünkü.

O sisteme Online Ups almanız iyi olur. Makelsan markasının online ups ürünleri var markanın ürünlerini hiç kullanmadım bir deneyimim yok ama emin ki, Powerful'dan iyidir. Bilmiyorum belki APC, Schneider'in Online Ups'leri vardır varsa ilk seçeneğin muhakkak APC veya Schneider olsun bu işin ehli onlar çünkü.
Online ups konusunu dün farklı konu başlığı altında diğer arkadaşlarla konuştuk aslında. Bana online almanın gereksiz olduğunu line-interactive ups'lerin ev kullanıcısı için yeterli korumayı sağladını söylediler. Ayrıca online ups'lerde ciddi boyutta fan sesi olduğu için eğer online ups alırsam fanlarını falan değiştirmem gerekecek yoksa aynı odada durmak mümkün değilmiş. Siz neden online önerdiniz peki ? Line-interactive ups'ler yeteri kadar korumaz mı ?

Online UPS konusunu dün farklı konu başlığı altında diğer arkadaşlarla konuştuk aslında. Bana online almanın gereksiz olduğunu line-interactive UPS'lerin ev kullanıcısı için yeterli korumayı sağladını söylediler. Ayrıca online UPS'lerde ciddi boyutta fan sesi olduğu için eğer online UPS alırsam fanlarını falan değiştirmem gerekecek yoksa aynı odada durmak mümkün değilmiş. Siz neden online önerdiniz peki? Line-interactive UPS'ler yeteri kadar korumaz mı?

Line interactive korur, korumasına ama line interactive'nin 3000 VA modelleri yok varsa da, powerful markasının var ve onu da ben tavsiye etmiyorum. Ve 8 10k gibi bütçelere çıkmışken online UPS almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum olay bundan ibaret. Bazı teknik detaylar var ama o konularada ben yeterli düzeyde hakim değilim yanlış bilgi vermek istemem.

Line interactive korur, korumasına ama line interactive'nin 3000 VA modelleri yok varsa da, powerful markasının var ve onu da ben tavsiye etmiyorum. Ve 8 10k gibi bütçelere çıkmışken online UPS almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum olay bundan ibaret. Bazı teknik detaylar var ama o konularada ben yeterli düzeyde hakim değilim yanlış bilgi vermek istemem.
Aslında haklısınız online ile line-interactive arasında parasal olarak çok fark yok, online almak daha mantıklı fakat dediğim gibi online ups'lerin ses sorununu çözmek için fan değiştirmem gerekecek. Kaldı ki fanlarını değiştirsem bile online olduğu için fanlar sürekli çalışıyor olacak ve sesi her türlü rahatsız edecek gibi. Tekrar düşündüm de sanırım 1200 watt yeterli gibi. İşlemci olarak bilgisayarımı her yükseltme yaptığımda AMD'nin düşük güç tüketen X3D işlemcilerinden almaya devam ettiğim takdirde 1200 watt UPS hayli hayli yetiyor. İntel tarafında 200-300 wat tüketen işlemci bile alsam aslında yine kurtarıyor. Sanırım 1800 watt gereksiz 1200 watt iş görür :D Konu detayında linkini attığım apc'yi alıp geçeyim ben. Sesi de çıkmıyor araştırdığım kadarıyla.