İşte Apple ürünleri bu yüzden pahalı (gibi düşünülüyor), bu yüzden premium ve bu yüzden iş amaçlı profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Apple ürünlerinin, özellikle bilgisayarlarının aslında fiyat performans olduğunu düşünebiliriz. Çünkü bu fiyata bu işletim sistemi, alabileceğin en iyi ekran, bu donanım ve verimliliği alıyorsun ve çok uzun ömürlü. Normal kullanıcıya pahalı gelebilir belki, doğrudur ama iş yapan birisi için fiyat / performanstır.

Artı -1 Eksi
MediaMarkt'da meraktan baktım ve çok fazla seçenek vardı. Aynısını bu Windows bilgisayarıma yapsam 15 saniye falan "no signal" der. Nasıl oluyor bu?

Bunlar 1000 dolarlık cihazlar bırak da yüksek olsun. 1000 dolara kolayca 4K çözünürlük veren sistem toplanır. Hatta herhangi bir Ryzen APU'ya sahip laptop bile masaüstü ve internet kullanımında 4K görüntü verebilir.

Hatta masaüstü bilgisayarında 4000xXXXX vardı. Ve onu yaptığımda her şey küçülmüştü ve masaüstü resmi kaliteleşmişti. O küçülen programları da ölçeklendirme ayarları ile düzeltilebilir.
Apple, iPhone'ların çözünürlüğünü yüksek tutmak için birkaç strateji kullanır:

1. Yüksek Kaliteli Ekranlar**: Apple, iPhone modellerinde genellikle yüksek çözünürlüklü ve yüksek piksel yoğunluğuna sahip ekranlar kullanır. Retina ekranlar olarak adlandırılan bu ekranlar, piksel yoğunluğunu artırarak daha keskin ve detaylı görüntüler sunar.

2. Piksel Yoğunluğu ve Retina Ekran Teknolojisi**: Retina ekranlar, insan gözünün belirli bir mesafeden pikselleri ayırt edemeyeceği bir piksel yoğunluğuna sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, görüntülerin daha net ve detaylı görünmesini sağlar.

3. Optimize Edilmiş Grafik İşlemcileri ve Sürücü Yazılımları**: Apple, iPhone'ların grafik performansını artırmak için optimize edilmiş grafik işlemcileri kullanır. Bu, yüksek çözünürlüklü videoları ve grafik yoğun uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırmalarını sağlar.

4. Yazılım ve Arayüz Optimizasyonu**: Apple, iOS işletim sistemi ve kullanıcı arayüzü üzerinde sürekli olarak çalışarak, yüksek çözünürlüklü ekranlardan en iyi performansı almak için optimize eder. Bu, kullanıcıların yüksek çözünürlüklü içerikleri kolayca görüntülemesini ve etkileşimde bulunmasını sağlar.

5. Gelişmiş Fotoğraf ve Video Yetenekleri**: iPhone'lar, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video çekme yeteneklerine sahiptir. Bu, kullanıcıların yüksek kaliteli medya içeriği oluşturmasını ve tüketmesini sağlar.

Tüm bu faktörlerin bir araya gelmesi, Apple'ın iPhone'larında yüksek çözünürlüklü ekranları nasıl koruduğunu açıklar. Bu, kullanıcıların net, keskin ve detaylı görüntüler elde etmelerini sağlayarak genel kullanıcı deneyimini artırır.

Ben demiyorum. Yapay zeka diyor.

Apple, IPhone'ların çözünürlüğünü yüksek tutmak için birkaç strateji kullanır:

1. yüksek kaliteli ekranlar**: Apple, iPhone modellerinde genellikle yüksek çözünürlüklü ve yüksek piksel yoğunluğuna sahip ekranlar kullanır. Retina ekranlar olarak adlandırılan bu ekranlar, piksel yoğunluğunu artırarak daha keskin ve detaylı görüntüler sunar.

2. piksel yoğunluğu ve retina ekran teknolojisi**: Retina ekranlar, insan gözünün belirli bir mesafeden pikselleri ayırt edemeyeceği bir piksel yoğunluğuna sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, görüntülerin daha net ve detaylı görünmesini sağlar.

3. optimize edilmiş grafik işlemcileri ve sürücü yazılımları**: Apple, IPhone'ların grafik performansını artırmak için optimize edilmiş grafik işlemcileri kullanır. Bu, yüksek çözünürlüklü videoları ve grafik yoğun uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırmalarını sağlar.

4. yazılım ve arayüz optimizasyonu**: Apple, iOS işletim sistemi ve kullanıcı arayüzü üzerinde sürekli olarak çalışarak, yüksek çözünürlüklü ekranlardan en iyi performansı almak için optimize eder. Bu, kullanıcıların yüksek çözünürlüklü içerikleri kolayca görüntülemesini ve etkileşimde bulunmasını sağlar.

5. gelişmiş fotoğraf ve video yetenekleri**: IPhone'lar, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video çekme yeteneklerine sahiptir. Bu, kullanıcıların yüksek kaliteli medya içeriği oluşturmasını ve tüketmesini sağlar.

Tüm bu faktörlerin bir araya gelmesi, Apple'ın IPhone'larında yüksek çözünürlüklü ekranları nasıl koruduğunu açıklar. Bu, kullanıcıların net, keskin ve detaylı görüntüler elde etmelerini sağlayarak genel kullanıcı deneyimini artırır.

Ben demiyorum. Yapay zeka diyor.

Öncelikle yapay zeka ile mesaj yazmak yasak diye biliyorum daha sonra mesaja gelirsek Apple'in ekran konusunda özel bir yanı yok hatta S24 gibi cihazlara göre eksiği var bilgisayar ekranları konusunda ise yine 4K veya 8K monitörler kadar başarılı olacağını sanmıyorum fiyatına göre kötü cihazları var sadece marka takıntısı.

Öncelikle yapay zeka ile mesaj yazmak yasak diye biliyorum daha sonra mesaja gelirsek Apple'in ekran konusunda özel bir yanı yok hatta S24 gibi cihazlara göre eksiği var bilgisayar ekranları konusunda ise yine 4K veya 8K monitörler kadar başarılı olacağını sanmıyorum fiyatına göre kötü cihazları var sadece marka takıntısı.
Kurallarda öyle bir şey yazıyor muydu?

Kurallarda öyle bir şey yazıyor muydu?

Eğer uygulamaya koyulduysa yasak sanırım.

Ben neyi kastettiğinizi anlamadım açıkçası. Eğer çözünürlükten bahsediyorsanız paraya kıyarsanız 2K, 3K, 4K... bulabilirsiniz. Zaten MacBook fiyatlarına çıkınca Windows tarafında da en az 3K çözünürlüğe sahip ekranlar kolayca bulunuyor.
Eğer bunu demediyseniz açıklayın.

Başlıca yazılım, ekran kalitesi, malzemeden çalmamak diyebiliriz. Ekran teknolojisi OLED, piksel yoğunluğu da güzel. HDR, Super-Retina XDR gibi teknolojiler ile destekliyorlar.