Pluxy01

Becerikli
Yer
Kuzey Ren-Vestfalya
Kendimi bildim bileli Apple kullanıyorum. Şu an da MacBook, iPhone, iPad ve Airpods var. Fakat hem oyun oynayabilmek için hem de yazılım konusunda daha esnek olması için MacBook'u gaming laptop ile değiştirmeyi düşünüyorum. Yine de ekosisteme alıştığım için gittikçe gözümde büyüdü. Gönül ister hem MacBook'um olsun hem oyun bilgisayarım fakat kurulu bir düzenim yok ve o kadar bütçe de ayırmak istemiyorum.

PS5 almayı da düşündüm fakat en çok oynadığım oyunlar LoL ve HOI4, o yüzden işimi görmez. Sormak istediğim şey böyle bir geçiş yapmış olanınız var mı, varsa da nasıl bir deneyim yaşadılar? Özellikle Airpods'un kolay geçişi ve Airdrop en çok özleyeceğim özellikler olur diye düşünüyorum. Onun dışında Windows'u MacOS'a tercih ettiğimi söyleyebilirim. Asus Zephyrus baktım, tasarım kalitesi olarak MacBook'a yakın. Fakat pişman olur muyum kestiremiyorum çünkü oyun oynamayan günlük kullanıcı için gerçekten müthiş cihaz MacBook'lar. Yine de yurt dışında yalnız yaşayan bir öğrenci oyun oynayamazsa kafayı yer diye düşünüyorum 😁. Şunu da ekleyeyim, Computer Science okuyacağım. MacOS'un yeteceğini düşünüyorum fakat yazılımla uğraşan birinin Windows kullanması esneklik açısından daha mı iyi olur acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım konusunda uzman değilim ancak çevremdeki yazılım mühendisi arkadaşlarım çoğunlukla işlerini Windows'ta yapıyorlar, Apple için bir uygulama geliştircekleri zaman Mac kullanıyorlar sadece. Ben her iki sistemide aktif kullanan biri olarak oyun için kesinlikle Windows PC rakipsiz, sizin açınızdan halihazırda bir ekosisteminiz var ve sadece MacBook eksilmesi bence çok sıkıntı yaratmaz. MacBook'un eksikliğini sadece pil de kullanımda yaşarsınız, ne yazık ki Windows macOS kadar pil dostu bir işletim sistemi değil.

Buradaki asıl soru şu sizin kullandığınız veya kullanacağınız programlar Windows'ta var mı, MacOS'ta olmazsa olmaz dediğiz bir programınız var mı?

Yazılım konusunda uzman değilim ancak çevremdeki yazılım mühendisi arkadaşlarım çoğunlukla işlerini Windows'ta yapıyorlar, Apple için bir uygulama geliştircekleri zaman Mac kullanıyorlar sadece. Ben her iki sistemide aktif kullanan biri olarak oyun için kesinlikle Windows PC rakipsiz, sizin açınızdan halihazırda bir ekosisteminiz var ve sadece MacBook eksilmesi bence çok sıkıntı yaratmaz. MacBook'un eksikliğini sadece pil de kullanımda yaşarsınız, ne yazık ki Windows macOS kadar pil dostu bir işletim sistemi değil.

Buradaki asıl soru şu sizin kullandığınız veya kullanacağınız programlar Windows'ta var mı, MacOS'ta olmazsa olmaz dediğiz bir programınız var mı?
Programdan yana bir sıkıntı yok. Pil konusunda da Zephyrus' 8-9 saat pil destekliyormuş, dışarda kullanacağım süre boyunca yeter herhalde. Ekosistemde en çok kullandığım cihaz MacBook ama sırf ekosistem için kalan her şeyden ödün vermek de pek mantıklı gelmiyor.

Programdan yana bir sıkıntı yok. Pil konusunda da Zephyrus' 8-9 saat pil destekliyormuş, dışarıda kullanacağım süre boyunca yeter herhalde. Ekosistemde en çok kullandığım cihaz MacBook ama sırf ekosistem için kalan her şeyden ödün vermek de pek mantıklı gelmiyor.

Yeni laptoplar uzun pil ömrü sunuyor olsa da bu cihazın genelde en düşük performans modunda çalışırken ki süresi, siz güç gerektiren bir program çalıştırdığınızda pil süresi gerçekten çok hızlı bitecek ve unutmayın Windows laptoplar sadece prize takılıyken tam performanslarını gösterir.

Burada sizi Windows'tan vazgeçirmeye çalışmıyorum sadece iki sistemide aktif kullanan biri olarak bu önemli farkları söylemek isterim. Kendi kullandığım 3070'li laptopumun pili 99 wh ile gerçekten büyük bir pili var, son MacBook modellerinde 72 wh var ama ben laptobumu prizden söktüğüm anda basit işler yaparsam Max 2-3 saat, yoğun kullanırsam belki 1 saat dayanıyor.

Yeni laptoplar uzun pil ömrü sunuyor olsa da bu cihazın genelde en düşük performans modunda çalışırken ki süresi, siz güç gerektiren bir program çalıştırdığınızda pil süresi gerçekten çok hızlı bitecek ve unutmayın Windows laptoplar sadece prize takılıyken tam performanslarını gösterir.

Burada sizi Windows'tan vazgeçirmeye çalışmıyorum sadece iki sistemide aktif kullanan biri olarak bu önemli farkları söylemek isterim. Kendi kullandığım 3070'li laptopumun pili 99 wh ile gerçekten büyük bir pili var, son MacBook modellerinde 72 wh var ama ben laptobumu prizden söktüğüm anda basit işler yaparsam Max 2-3 saat, yoğun kullanırsam belki 1 saat dayanıyor.
Evet biliyorum bunu. Gün içinde okula götürürüm slayttır not almadır vs. kullanırım. Onun haricinde masamda olur.