Makaleler
43
Bu tartışma ve konuşma konusu olacak, kimseye çözüm falan verilmeyecek. Saygı çerçeveleri içinde tartışırsak sevinirim.

Biliyorsunuz ki Apple özellikle iOS 16'dan sonra yazılım tarafında oldukça berbatlaşmaya başladı, her çıkarttığı yazılım güncellemesi bir öncekinden daha berbat hale gelmeye başladı, kullanıcılara yönelik güzel özellikler getirilse de iOS artık bug ve hata kaynıyor ve istisnasız her yazılım güncellemesinde cihazlar biraz daha yavaşlıyor. Sizce bunun sebebi nedir ve düzelir mi?

Bu tartışma ve konuşma konusu olacak, kimseye çözüm falan verilmeyecek. Saygı çerçeveleri içinde tartışırsak sevinirim.

Biliyorsunuz ki Apple özellikle iOS 16'dan sonra yazılım tarafında oldukça berbatlaşmaya başladı, her çıkarttığı yazılım güncellemesi bir öncekinden daha berbat hale gelmeye başladı, kullanıcılara yönelik güzel özellikler getirilse de iOS artık bug ve hata kaynıyor ve istisnasız her yazılım güncellemesinde cihazlar biraz daha yavaşlıyor. Sizce bunun sebebi nedir ve düzelir mi?
Evet hocam. Mesela benim sürekli klavyem donuyor ve uygulamayı kapatıp açmam gerekiyor. Bazı uygulamalar gri ekranda veya açılış ekranında donuyor.

IMG_0752.webp

Bastaki adamin varligi ve en onemlisi Jony Ive'in gitmesi...

Sanmiyorum. Batti balik yan gider mantigi, hazir Type-C ile evrensellesme cabasi da varken gun gectikce daha fazla Android tarafina benzeyeceklerdir, sanki su anda benzemeye calismiyorlarmis gibi. Sonlari hiç aydinlik durmuyor.

Android tarafına benzemeyi ben AB yüzünden olduğunu düşünüyorum, zaten AB yüzünden son zamanlarda oldukça dava ve ceza ile de karşılaştılar. Sonlarını bende aydınlık bulmuyorum.

Aslında iOS 15'te oldukça stabil ve iyi bir iOS sürümüydü ancak iOS 16'dan sonra gerçekten bozulmalar başladı, iPhone 14 Pro'nun hakkı yendi bence iOS 16'da, çünkü cihazın tam performansını hiçbir zaman göremedik. Şu anda iPhone 14 Pro kullanıcıları bile cihaz yavaşlamaya başladı diyor.

Düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Apple, diğer markaların sahip olduğu teknolojilerin gerisinde kaldı çoktan. İşin ucunun pek de iyiye gittiğini zannetmiyorum. Xiaomi gidip kendi bataryasını geliştirdikçe geliştirirken Apple bu konuda yerinde sayıyor. 2-3 sene sonra bataryalarını geliştirmeye karar verseler bile yine de geride kalacaklar, bundan çok eminim.