Assetto Corsa'nın veya iRacing'in, Gran Turismo'dan daha gerçekçi dinamiklere sahip olması Gran Turismoyu simcade bir oyun haline getirmiyor.
Evet getiriyor.
Gamepad'le bir oyunu bu kadar rahat ve eksiksiz oynayabiliyorsan basbaya simcadedir. Ki orayı geç, direksiyon tepkileri ve tüm movementler o

Sana asıl bombayı patlatayım, F1 oyunları da simcade.

Daha 2. saniyedeki dönüş bile bomba gibi patlıyor, alakası yok kral oyunun simülasyonla. Google'a girip what is the GT's category dersen o iş olmaz.

GT4, GT5, GT6, GT7.. Hiçbirisi iddia etse de tam anlamıyla simülasyon deneyimi olmaya çalışmıyor. Evrendeki en iyi araba oyunu, ama simülasyon oyunu değil. Bir oyuna simülasyon oyunu değil diyor olmam onu beğenmediğim anlamına gelmiyor, bunu nereden çıkardın onu anlamadım.
En başında yaptığın hata bu oyunu iRacing'in yanına aynı kategori diye koyabiliyor olman. Ve evet, sonuna kadar getirioyr çünkü bunlar her noktada gerçekçi olmaya çalışan oyunlar. Eğer ki bir araba oyunu bir noktada gerçekçi olmaktan uzaklaşıyorsa o oyun simülasyon değildir artık. Neden bu kadar direndiğini anlamadım, istediğin yerden araştır.
1751490247316.webp

Al internetin altını üstünü getirebilen yapay zekanın cevabı. Neye direndiğini ben anlamadım, GT sim falan değil unut onu.

Ha ayrıca yanlı prompt vermişsin Chat GPT'ye, vikiden kontrol ediyor çünkü direkt. Simcade biraz daha kullanıcının değerlendirdiği bir genre. GT sim değil haha.

Real Racing 3 de sim ona bakarsan, vikiden birinin oyuna biçtiği kategorinin, oyunu pazarlayan Sony'nin oyuna biçitği kategorinin 1 gram değeri yok.

Attığım videoyu 10 saniye bile izlemene gerek yok, 919'ün keskin dönüşü bile saçma. Ben çok severim, en sevidğim araba oyunudur GT7 ama sim falan değil.

Evet getiriyor.
Gamepad'le bir oyunu bu kadar rahat ve eksiksiz oynayabiliyorsan basbaya simcadedir. Ki orayı geç, direksiyon tepkileri ve tüm movementler o

Sana asıl bombayı patlatayım, F1 oyunları da simcade.

Daha 2. saniyedeki dönüş bile bomba gibi patlıyor, alakası yok kral oyunun simülasyonla. Google'a girip what is the GT's category dersen o iş olmaz.

GT4, GT5, GT6, GT7.. Hiçbirisi iddia etse de tam anlamıyla simülasyon deneyimi olmaya çalışmıyor. Evrendeki en iyi araba oyunu, ama simülasyon oyunu değil. Bir oyuna simülasyon oyunu değil diyor olmam onu beğenmediğim anlamına gelmiyor, bunu nereden çıkardın onu anlamadım.
En başında yaptığın hata bu oyunu iRacing'in yanına aynı kategori diye koyabiliyor olman. Ve evet, sonuna kadar getirioyr çünkü bunlar her noktada gerçekçi olmaya çalışan oyunlar. Eğer ki bir araba oyunu bir noktada gerçekçi olmaktan uzaklaşıyorsa o oyun simülasyon değildir artık. Neden bu kadar direndiğini anlamadım, istediğin yerden araştır.
Eki Görüntüle 159896
Al internetin altını üstünü getirebilen yapay zekanın cevabı. Neye direndiğini ben anlamadım, GT sim falan değil unut onu.

Ha ayrıca yanlı prompt vermişsin Chat GPT'ye, vikiden kontrol ediyor çünkü direkt. Simcade biraz daha kullanıcının değerlendirdiği bir genre. GT sim değil haha.

Real Racing 3 de sim ona bakarsan, vikiden birinin oyuna biçtiği kategorinin, oyunu pazarlayan Sony'nin oyuna biçitği kategorinin 1 gram değeri yok.

Attığım videoyu 10 saniye bile izlemene gerek yok, 919'ün keskin dönüşü bile saçma. Ben çok severim, en sevidğim araba oyunudur GT7 ama sim falan değil.

Şu yorum o kadar tutarsız ki.. interneti araştır sim olmadığını göreceksin diyorsun, araştırıp simülasyon olduğuna dair kanıtlar atıyorum 4 farklı siteden. Bu sefer de diyorsun ki bunların önemi yok, ChatGPT cevabını atıyorum "önemi yok Wikiden bakıyor" diyorsun ve bana cevap olarak yine ChatGPT atıyorsun. ChatGPT cevabının önemi yoksa bana niye kanıtmış gibi atıyorsun? Komik yani tüm bunlar neyi tartışıyoruz?

Screenshot_20250703_080701_Reddit.webp

Screenshot_20250703_080633_Reddit.webp

Özellikle ilk yorum çok iyi açıklamış olayı, bunun üstüne benim pek yorum yapmama gerek yok zaten yaptığım yorumun bir değeri de yok. Karşımdaki insan tartışmayı düşünmüyor çünkü haklı çıkmaya çalışıyor sadece ve bunu da karşıdaki insanın argümanlarını ve kaynaklarını hiçe sayarak başarmaya çalışıyor, kendisi de aynı kaynağı kullandığı halde üstelik. Girilebilecek en kötü tartışma falan olabilir, vakit kaybı.

Şu yorum o kadar tutarsız ki.. interneti araştır sim olmadığını göreceksin diyorsun, araştırıp simülasyon olduğuna dair kanıtlar atıyorum 4 farklı siteden. Bu sefer de diyorsun ki bunların önemi yok, ChatGPT cevabını atıyorum "önemi yok Wikiden bakıyor" diyorsun ve bana cevap olarak yine ChatGPT atıyorsun
Bak son mesajım bu konu hakkında.

Simcade dediğin şey kullanıcıların oluşturduğu bir genre. Yani bunu firmalar kullanmıyor, wikide simcade oyun diye arat, bulamayacaksın hiçbir oyun. Sen sim mi dersen, evet sim der. Ama simcade mi sim mi dersen, simcade der. Çünkü firmalara göre sim diye bir şey yok. Ve bunu da söyledim, çelişki falan yok çok enteresan bir okuma kapasiten olduğunu söylememem gerek. Neden 10. kez simcade'nin kullanıcıların sonradan oluşturduğu bir genre olduğunu söylüyorum ki?

2 tane sim olduğunu söyleyen yorum atmanın anlamı ne? İnternetin geneline baktığınsa insanlar simcade diyor, önemli olan bu? ChatGPT'nin de simcade demesinin sebebi insanların bunu demesi zaten.
Karşımdaki insan tartışmayı düşünmüyor çünkü haklı çıkmaya çalışıyor sadece ve bunu da karşıdaki insanın argümanlarını ve kaynaklarını hiçe sayarak başarmaya çalışıyor, kendisi de aynı kaynağı kullandığı halde üstelik. Girilebilecek en kötü tartışma falan olabilir, vakit kaybı.
ChatGPT bir kaynak değil. Haberin olsun.

Gran Turismo simcade değilse, evrendeki hiçbir oyun simcade değil. Şuan simcade diye bir şey var mı yok mu diye tartışmaya getirdin benimle.

Çünkü nispeten kolay ve alişılabilir mekanikleriyle harika bir pist oyunu GT7, ve bu da onu simcade yapar.

Son düzenleme:
Gran Turismo' konsol oyunu ve arcade F1 simcade kaçiyor biraz ve iRacing lisetesine almamış alanlad D ya C koymuş.
Gran Turismo da simcade bence, hâtta cuk diye oturuyor simcade'ye. Ben iRacing'i oynamadığım için listeye almadım, oynamış olsaydım S'e koyardım muhtemelen 15 senedir dominant top 1 simülasyon oyunu.