RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,
  • Araç alıp satarken nelere dikkat edilmeli?
  • Galeri’den araba alınır mı?
  • AMG, AMG+ nedir?
  • 4Matic nedir?
Önce ChatGPT’ye sordum. Bir şeyler yazdı ama örneğin yıllık MTV’sinden bahsetmedi. Benim için MTV önemli. Yılda 10.000-15.000 TL’den fazla MTV ödeyeceğim bir araba almak istemiyorum. Sizin söyleyeceklerinizi duymak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2015 model Mercedes CLA 200 düşünüyorum. Spor araba gibi görünüyor, çok beğeniyorum. Bütçe 1.5 milyon. Al sat yapmayacağım, 5-10 yıl kullanırım.
Şanzıman ve motoruna çok iyi bakılması lazım. Kesinlikle servis bakımlı bulmaya çalışın. 4matic olayı vs C serisinde yok diye biliyorum. Yerinizde olsam 508 bakarım.

10 yaşında bir araç almayı düşünüyorsunuz, masrafı elbet olacaktır. Balata,disk, rutin bakım, muhtelif çizikler vs vs, fiyattan düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Kritik noktalar;
Şase,podyeler,kaput,tavan.
Herhangi bir işlem küçük büyük farketmez var ise düşünmeyin bile.
Motor, şanzıman , vuruntu , görünürde yağ kaçağı, ses, yürüdüğü zaman bir anormallik yoksa okeydir ama %100 değildir silindirlere veya dişlere kadar baktıramayacağınız için o yüzden KM yi olabildiğince düşük tutmaya bakın.

1.5 bütçeye yeni kasa 2021 ++ A3 Sedan düşünebilirsiniz, 100-200 rakam yukarı çıkabilir fakat uzun dönem kullanacağınız için daha mantıklı olur 3-4 yaşında bir araç ve CLA kıyasla daha donanımlı , motoru kaliteli ve ciğerli bir araç.

AMG , AMG+ iç ve dış olarak görsel donanımları içeren paketler, motor yürüyen değişikliği yok.

4 Matic, Mercedesin 4 Wheel Drive Çekiş sistemi fakat piyasadaki emsallerine göre en kötüsüdür.

Ayrıca günümüzde değişmiş olmasına rağmen baktığız motor Mercedes-Renault ortak üretimi motorlar, aşırı verimsizdir. Tabiri caizse aracı çekmiyor performans olarak.Yeni mercedes modellerinde motor bayağı iyileştirilmiş olsada rakip segmentlerin halen daha altındadır performans olarak.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Arkadaşlar güzel özetlemişler. Motor, şanzıman, podye, kılıç saçları, direkler önemli. Ekstra olarak ön panel, arka bagaj havuz kısımları da önemli. Hava yastıkları ve emniyet kemerlerini unutmuşlar söylemeyi, onlar da çok önemli. Değerini direkt etkiler arabanın Türkiye piyasasında.

Galeriden de, mümkün mertebe araba alınmaz. En dürüst olanı bile sıkıntılıdır genelde, iyi olanları tenzih ediyorum.

Ekspertiz yaptırırken de, tarcanlar gibi kaliteli yerlerde yaptırın. Tarcanlar'da Ekspertiz'e yanaşmıyorsa özellikle, sıkıntılı bir arabadır o.

Mümkün mertebe çift kavrama, tek kavrama yarı otomatik şanzımanlardan uzak durun. Baktığınız araba çift kavrama şanzımana sahip, sırf Mercedes diye bunu görmezden gelemeyiz. 7G dct ( yarı otomatiktir ) kavrama değişmiş mi, volan değişmiş mi bunlar kontrol edilmeli alınmadan. Kavrama kaçırıyor mu, ısınıyor mu bunlarda kontrol edilmeli. Bu şanzıman türü en çok sorun çıkartan şanzıman türüdür.

Tam otomatik ( tork konvertörlü şanzımanlar en sağla mıdır, CVT şanzımanda olabilir ) ikinci El'de tam otomatik şanzıman tavsiye ederim.

Ve baktığınız araba çok sert bir arabadır, konforu maalesef çok başarısızdır.

@Valerys yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekte düşündüğüm şey motorda, şanzımanda, yürüyen aksamında yani arabanın kalbinde sıkıntı yoksa gerisi önemli değil şeklindeydi ama siz küçük büyük fark etmez işlem varsa düşünmeyin demişsiniz. Nedenini açıklar mısınız?

@Valerys yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekte düşündüğüm şey motorda, şanzımanda, yürüyen aksamında yani arabanın kalbinde sıkıntı yoksa gerisi önemli değil şeklindeydi ama siz küçük büyük fark etmez işlem varsa düşünmeyin demişsiniz. Nedenini açıklar mısınız?
Belirttiğim kısımlar aracın yürüyenini ve değerini kritik etkiler.

Şase veya podyelerde işlem, ezik varsa büyük bir kaza yada darbe almış demektir araç ne olursa olsun değeri bir yana doğru eksende bile gitmeyecektir o araç bütün yürüyenine etki eder.keza kaput veya tavanda öyle. Kaput lokal boya hadi diyelim bir şey düştü veya yüksek bir cisime sürttü vs değişim veya sök tak direkt şüpheli, tavan içinde bu geçerli.

50-100 neyse fazla verin bunları içermeyen düzgün araç alın hem güvenliğiniz hemde paranız için.