Ekstra olarak ön panel, arka bagaj havuz kısımları da önemli. Hava yastıkları ve emniyet kemerlerini unutmuşlar söylemeyi, onlar da çok önemli. Değerini direkt etkiler arabanın Türkiye piyasasında.
Şase ve podyelerde herhangi bir işlem varsa zaten airbagleri vs etki etmemiş olması %1 bile değil, zira darbe sensörleri onların önünde, direklerde aynı şekilde o taraflarda herhangi bir işlem yoksa oralara sıçrayamaz.. o yüzden ekleme gereği bile duymadım :D

Arkadaşlar gerekli şeyleri söylemiş zaten. Ben de şunları ekleyeyim. Arabadaki panel boşluklarını kontrol edin, eşit olması gerekiyor, çıtasız kapılarda kapılar zamanla aşağı çekiyor CLA çıtasız diye biliyorum ancak hiç tecrübem yok bu konuda bilenler aydınlatır. Boya varsa, yapılan işçiliğe bağlı olarak ton farkından anlaşılır. Bagajı açın, işlem varsa havuza bakınca anlarsınız. Kemerleri sonuna kadar çekerseniz, paspas altına vs. bakarsanız sel/su hasarı varsa anlaşılabilir. Araçtaki vidalardan da yine değişen gibi şeyler anlaşılır. Lastiklere de ben genelde bakarım, iyi markaysa içim daha rahat ediyor aynı şey servis geçmişi için de geçerli. Bunlara bakarak daha sonrasında ekspere gitmeye karar verirsiniz ama mutlaka iyi bir ekspere sokun aracı. CLA yerine başka bir şey bakardım ben bu arada.

Arkadaşlar gerekli şeyleri söylemiş zaten. Ben de şunları ekleyeyim. Arabadaki panel boşluklarını kontrol edin, eşit olması gerekiyor, çıtasız kapılarda kapılar zamanla aşağı çekiyor CLA çıtasız diye biliyorum ancak hiç tecrübem yok bu konuda bilenler aydınlatır. Boya varsa, yapılan işçiliğe bağlı olarak ton farkından anlaşılır. Bagajı açın, işlem varsa havuza bakınca anlarsınız. Kemerleri sonuna kadar çekerseniz, paspas altına vs. bakarsanız sel/su hasarı varsa anlaşılabilir. Araçtaki vidalardan da yine değişen gibi şeyler anlaşılır. Lastiklere de ben genelde bakarım, iyi markaysa içim daha rahat ediyor aynı şey servis geçmişi için de geçerli. Bunlara bakarak daha sonrasında ekspere gitmeye karar verirsiniz ama mutlaka iyi bir ekspere sokun aracı. CLA yerine başka bir şey bakardım ben bu arada.
Neden başka bir modele bakardınız?

Şase ve podyelerde herhangi bir işlem varsa zaten airbagleri vs etki etmemiş olması %1 bile değil, zira darbe sensörleri onların önünde, direklerde aynı şekilde o taraflarda herhangi bir işlem yoksa oralara sıçrayamaz. O yüzden ekleme gereği bile duymadım :D

Hiç belli olmuyor airbag işi. Sadece önden sensöre denk gelmesiyle açılmaz hava yastıkları. Alttan alınan darbelerle bile açılabiliyor. Biraz şans işi. Arkadaşım görmediği setten hızlı geçti. Araba 4 teker yerden kesildi az da olsa, o sırada setten alttan darbe alıp hava yastıkları patlamıştı. Araçta Volvo S40 idi. Ön kısımda tertemizdi. :thumbsup:

Her zaman önden darbe esasına göre açılmaz. Bu gözler ne arabalar gördü kaza anında açmayan...

Bunun dikey açısı var, yatay açısı var, darbenin şiddeti var. Kendi kendine bile patlayabilir, örnekleri çok bunun.

Zaten alacağı araç ortalama 10 yaşında, hava yastığı ömürleri de ortalama 10 yıl. Kaza anında %100 açılacağının da garantisini kimse veremez kendisine.

Örnek olması açısından şöyle bi şey sorayım. Aşağıdaki ilanda satıcı araçla ilgili kusurları resimdeki gibi yazmış:

Aracı ekspertize verip tıpkı satıcının söylediği gibi kusurlar çıkması durumunda bu araba alınır mı?

Yürüyen aksamı, motoru sağlam, kilometresi düşük, bakımları serviste yapılmış, kapılar değişmiş, çamurluklar boyanmış.

1746453620508.webp

Dosya Ekleri

Son düzenleme: