Arkadaşlar, arabanın teybine takmam için SD kart alacağım ama hangi formatta bir SD kart alacağımı öğrenemedim bir türlü. Siz kullanıyorsanız söyleyebilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Varsayılan format ideal. Ben Sandisk Ultra kullanıyorum 128 GB. İşimi görüyor. (ExFAT)
Son düzenleme:
Varsayılan format ideal. Ben SanDisk Ultra kullanıyorum 128 GB. İşimi görüyor.
Varsayılan format ne oluyor?
Genelde çoğu için varsayılan format, FAT32 oluyor. Daha yüksek depolama alanı için ExFAT'da tercih edilebilir.
Genelde çoğu için varsayılan format, FAT32 oluyor. Daha yüksek depolama alanı için ExFAT'da tercih edilebilir.
Hocam Micro, sdhc vs. onlardan hangisi peki?
SDHC ve SDXC var. Standart olanlar SDHC'ler. Onların da varsayılan formatı otomatik olarak çoğunda FAT32. Fakat maksimum 32 GB'ye kadar destekliyor. SDXC olanlar daha gelişmiş olanlar ve 2 TB'ye kadar destekleyebilirler.
Sizin kullandığınız SDHC değil mi? Yetiyor mu peki?SDHC ve SDXC var. Standart olanlar SDHC'ler. Onların da varsayılan formatı otomatik olarak çoğunda FAT32. Fakat maksimum 32 GB'ye kadar destekliyor. SDXC olanlar daha gelişmiş olanlar ve 2 TB'ye kadar destekleyebilirler.
Ben SDXC kullanıyorum. ExFAT formatında biçimlendirmiştim kendim. Yetiyor ve kat kat artıyor bile. SDHC kullansam da eksik hissetmezmişim. Bence standart bir SDHC işinizi görecektir.Sizin kullandığınız SDHC değil mi? Yetiyor mu peki?
Ben SDXC kullanıyorum. exFAT formatında biçimlendirmiştim kendim. Yetiyor ve kat kat artıyor bile. SDHC kullansam da eksik hissetmezmişim. Bence standart bir SDHC işinizi görecektir.
Gemini'ye göre de kullandığımız arabada desteklemiyormuş zaten SDXC'yi. Sadece müzik atılacak bir SD kart için 32 GB yeter sanırım.
Evet, yeterli olacaktır.Gemini'ye göre de kullandığımız arabada desteklemiyormuş zaten SDXC'yi. Sadece müzik atılacak bir SD kart için 32 GB yeter sanırım.