Detaylar
Kim cevapladı?Zipik
Uzman
7500F ya da 7600 daha mantıklı olur ama en son AMD işlemcilerle Intel ile kullanıldığındaki kadar iyi değil diyorlardı fakat driver güncellemeleri ile düzeltmişlerdir ya da düzelteceklerdir diye düşünüyorum.Sistemimi yukseltecegim, Arc A750 ekran kartı için Intel işlemci mi AMD işlemci mi?
Intel İşlemci: 14400F
AMD İşlemci: 7500F
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 43
Ben olsam Intel tercih ederdim ancak Intel işlemcinin tam modeli nedir? i5 mi, i7 mi, nedir?
yoten
Uzman
i5 14400fBen olsam Intel tercih ederdim ancak Intel işlemcinin tam modeli nedir? i5 mi, i7 mi, nedir?
- Makaleler
- 43
Shriena
Yetkin
Almayı planladığınız anakart DDR5 anladığım kadarıyla çünkü seçenekleriniz arasında r5 7500f'de var. Benim şahsi fikrim kesinlike r5 7500f yönünde olur. Özellikle DDR5 ramler ile AM5 işlemciler çok daha kararlı çalışıyorlar. Artı olarak LGA1700 soket artık ömrünü dolduracak bir anakart bu sebeple ileride sistemi tekrardan yükseltmek isterseniz yeni bir anakart almanız gerekecek. Performans yönünde ise AAA oyunların bir çoğunda r5 7500f daha iyi bir performans veriyor.
yoten
Uzman
Almayı planladığınız anakart DDR5 anladığım kadarıyla çünkü seçenekleriniz arasında R5 7500F'de var. Benim şahsi fikrim kesinlike R5 7500F yönünde olur. Özellikle DDR5 RAM'ler ile AM5 işlemciler çok daha kararlı çalışıyorlar. Artı olarak LGA1700 soket artık ömrünü dolduracak bir anakart bu sebeple ileride sistemi tekrardan yükseltmek isterseniz yeni bir anakart almanız gerekecek. Performans yönünde ise AAA oyunların birçoğunda R5 7500F daha iyi bir performans veriyor.
Anladım hocam bende 7500F'ten yanaydım ama Intel ekran kartım olduğundan dolayı Intel işlemcide düşündüm.
Anladım hocam bende 7500F'ten yanaydım ama Intel ekran kartım olduğundan dolayı Intel işlemcide düşündüm.
Bir de hocam 7500F için Colorful B650 düşünüyordum 4500 TL fiyatı vardi şu an baktığımda 6500 TL olmuş 5000 TL bütçem var anakart ne önerirsiniz?
AMD işlemci ve kartları için olan uyumlu yazılım olayını Intel'de ucundan yapıyor. Ama Intel'in çok sorunu var. Yani bu sorunlar için hem işlemci hem ekran kartı uyumuna değmez. En büyük sorunlardan biri UE oyunlarındaki FPS takılmaları. Günümüzde AAA oyunların büyük bir çoğu UE kullanıyor. Veya çok oyunculu oyunların neredeyse hepsi. Indie oyunlar genelde Unity ve Godot kullanıyor. UE'nin de sorunları var.
Ayrıca 7500F önbelleği daha fazla. İşlemci odaklı oyunlarda FPS farkı da olacaktır.
Ayrıca 7500F önbelleği daha fazla. İşlemci odaklı oyunlarda FPS farkı da olacaktır.
yoten
Uzman
AMD işlemci ve kartları için olan uyumlu yazılım olayını Intel'de ucundan yapıyor. Ama Intel'in çok sorunu var. Yani bu sorunlar için hem işlemci hem ekran kartı uyumuna değmez. En büyük sorunlardan biri UE oyunlarındaki FPS takılmaları. Günümüzde AAA oyunların büyük birçoğu UE kullanıyor. Veya çok oyunculu oyunların neredeyse hepsi. Indie oyunlar genelde Unity ve Godot kullanıyor. UE'nin de sorunları var.
Anladım hocam 7500F için 5000TL bütçeye ne önerirsiniz?