Hocam Fedora övmeyin derim. O çok kötü bir işletim sistemi.
Workstation sürümü için söylüyorsanız Ubuntu ile neredeyse eşit sayılır. Ancak Spins sürümleri sadece pencere yöneticisinin uygulamalarını indiriyordu galiba. Bu sebeple dolu gelmiyor. Ancak Ubuntu hem Snap hayattığı için hem de bazı konularda pek stabil olmadığı için hızlı şişiyor. En azından ben kullanırken yavaşlığı hissetmiştim.

Yok, değil zaten. Windows gibi yavaş. Hani öyle anlatayım. Tabii çok yüksek ihtimalle Gnome'dan kaynaklıdır. Gnome bozuk bir masaüstü ortamı resmen. Ancak Xfce4 veya Hyperland varsa deneyeyim onu da.
Xubuntu minimal var. Ubuntu tabanlı. Hyperland paketleri de yüklenebilir belki yada bir Ubuntu tabanlı hyperland sürümü vardır belki hocam

Bence günlük kullanımda Linux deneysel ve yetersizlikten öteye gidemediği için Windows'a göre aşırı kötü.
Yetersizden kasıt ne?

Eğer Windows'a bağımlı değilsen yetersiz değil. Masaüstü bilgisayarımda Windows kurulu çünkü oyun oynuyorum. Ama beraberinde WSL'de var.

Laptopumda Fedora 40 kurulu. Günlük kullanım ve işim için ihtiyacım olan her şeye sahip. Casual gaming için de yeterli geliyor bana.
Hocam bir kere çalışmasının garantisi yok. Tamam ben de demiyorum uber, super kullanıcıyım ama normal kullanımda bile input lag oluyordu. Bir çalışma garantisi hissedemedim hiç.
Bunu ilk defa duyuyorum.