EndeavourOS kurmak zorunda değilsin. Arch da kurabilirsin Endeavour terminalinden. Ama tabii işler biraz değişiyor. Arch ile arasında hiçbir performans farkı yok. İstediğiniz masaüstü ortamını seçip kurabilirsiniz. En minimal paketlerle gelen Arch tabanlı OS o.
The current ISO uses:
Calamares - Firefox - Xorg Server
Linux Kernel - Meda - Nvidia
Bunlardan hangisini indirmem mantıklı?

EndeavourOS sıfırdan kuracağım o zaman demi? Vede arch ile arasındaki performans farkı nasıldır?
EndeavourOS da kurabilirsiniz fakat bizim bahsettiğimiz EndeavourOS isosu ile Arch kurmak. EndeavourOS da Arch tabanlı olduğu için live iso terminali ile dediğim şekilde yaparsanız ve wifi driverınızı da pacstrap atarken yüklerseniz ve normal şekilde arch kurulumu yaparsanız başarılı bir kurulum elde edersiniz.

Live isodaki gelen başlıca paketlerden bahsediyor hocam.
Şimdi fark ettim bu indirme değilmiş pardon diğer mesajınıza gelirsek bence gereği yok normal endevaoros kurayım diyorum ama sizin dediğinizde sanırım endevaorosi USB üzerinden çalıştırıp WiFi bağlantısını onun üzerinden yapıp terminaliyle kurmak.

Şimdi fark ettim bu indirme değilmiş pardon diğer mesajınıza gelirsek bence gereği yok normal endevaoros kurayım diyorum ama sizin dediğinizde sanırım endevaorosi USB üzerinden çalıştırıp WiFi bağlantısını onun üzerinden yapıp terminaliyle kurmak.
Aynen öyle ama pacstrap atarken wifi driverını da kurmanız gerekiyor. Yoksa kurulumdan sonra internete bağlanamaz, birdaha chroot atıp tekrar wifi driverı kurmanız gerekir. EndeavourOS'da güzel bir seçenek. İstediğinizi yapabilirsiniz. Belki daha sonra dediğimiz bu yöntemle Arch'a da geçersiniz :)

Aynen o şekilde. Endeavour kurabilirsiniz Arch'ta yapacağınız her şeyi onda yapabilirsiniz.

Aynen öyle ama pacstrap atarken wifi driverını da kurmanız gerekiyor. Yoksa kurulumdan sonra internete bağlanamaz, birdaha chroot atıp tekrar wifi driverı kurmanız gerekir. EndeavourOS'da güzel bir seçenek. İstediğinizi yapabilirsiniz. Belki daha sonra dediğimiz bu yöntemle Arch'a da geçersiniz :)
O zaman öyle yapayım @Eren T. Hocamızın V2 rehberinde hangi adımda bu pacstrap işlemini yapmam lazım?