theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar. Dun EndeavourOS ile Hyprland kurulumu yaptim Dual-Boot olarak. Bilgisayarimda 3 adet disk var. C diskimde Windows kurulu. D diskimde Linux kurulu. E diskim ise yani HDD, dosyalarimin bulundugu disk. Su anda Linux'da C ve E diskim gorunmuyor. Bunu nasil geri getirebilirim? Eger yapilabiliyorsa Windows'un kurulu oldugu diski yani C diskini de gozukturebiliyorsak cok iyi olur dosya transferi icin. Yanlis bir sey yapmamak icin bu konuyu aciyorum.

Gparted yada alternatifi bir yazılımda HDD görünüyor mu yada sizin görünmüyor dediğini dosya yöneticisinde falan mı?

Tahmin ettiğim sorun ise pacman ile ntfs-3g paketini indirip kontrol ediniz.

Bu arada Linux'ta tavsiyem depolama amaçlı kullanılacak diski exfat olarak biçimlendirin.

Son düzenleme:
Gparted yada alternatifi bir yazılımda HDD görünüyor mu yada sizin görünmüyor dediğini dosya yöneticisinde falan mı?

Tahmin ettiğim sorun ise pacman ile ntfs-3g paketini indirip kontrol ediniz.

Bu arada Linux'ta tavsiyem depolama amaçlı kullanılacak diski exfat olarak biçimlendirin.
Evet hocam. Dosya yoneticisin de gozukmuyor Linux da. ek olarak Gparted acilmadi fakat duz Parted ile disklerimin hepsini gorebiliyorum.

Ortada ki HDD. onun altinda ki de C diski yani Windowsun kurulu oldugu diskim. Verilerimin silinmeden tek istedigim sey linux da hdd diskime erisebilmek.

1747917034210.webp

GParted açılmama durumu, şifre girdikten sonra oluyorsa bu genel bir Hyprland sorunu sanırım. Ben de Hyprland dışındaki pencere yöneticilerinde bu sorunu yaşamadım. sudo -E gparted komutunu kullanarak GParted'ı açabilirsiniz. Eğer bu komutu .desktop dosyanızın Exec kısmına eklerseniz ve terminali on yaparsanız, her seferinde terminali açmanıza gerek kalmaz.

GParted açılmama durumu, şifre girdikten sonra oluyorsa bu genel bir Hyprland sorunu sanırım. Ben de Hyprland dışındaki pencere yöneticilerinde bu sorunu yaşamadım. sudo -E gparted komutunu kullanarak GParted'ı açabilirsiniz. Eğer bu komutu .desktop dosyanızın Exec kısmına eklerseniz ve terminali on yaparsanız, her seferinde terminali açmanıza gerek kalmaz.
Evet hocam dediginiz gibi ise yaradi. Zaten pek kullanma geregin de bulunmuyorum sadece su disklerimin gozukmesi icin ugrasiyorum :D

1747920043598.webp