Selamlar. Dun EndeavourOS ile Hyprland kurulumu yaptim Dual-Boot olarak. Bilgisayarimda 3 adet disk var. C diskimde Windows kurulu. D diskimde Linux kurulu. E diskim ise yani HDD, dosyalarimin bulundugu disk. Su anda Linux'da C ve E diskim gorunmuyor. Bunu nasil geri getirebilirim? Eger yapilabiliyorsa Windows'un kurulu oldugu diski yani C diskini de gozukturebiliyorsak cok iyi olur dosya transferi icin. Yanlis bir sey yapmamak icin bu konuyu aciyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben anlamadım durumu siz bir lsblk çıktısı atar mısınız eğer bahsettiğiniz disk ekandraki disk ise bitlocker var ondan dolayı olabilir.
Evet sdb yazıp deneyin gözükmeyen nvme olan mı sdb olan mı bu arada?
oğuz sasi 54
Yetkin
Ah yok hocam o Gparted'de ki disk NVME yani C diskim onunla bir isim yokBen anlamadım durumu siz bir lsblk çıktısı atar mısınız eğer bahsettiğiniz disk ekandraki disk ise bitlocker var ondan dolayı olabilir.
Ikisi de gorunmuyor fakat simdilik sadece SDB'i eklesem yeterliBen anlamadım durumu siz bir lsblk çıktısı atar mısınız eğer bahsettiğiniz disk ekandraki disk ise bitlocker var ondan dolayı olabilir.
Evet sdb yazıp deneyin gözükmeyen nvme olan mı sdb olan mı bu arada?
NOT: Duz sdb olarak yazdim yine ayni hatayi verdi: mount: /dev/sdb: can't find in /etc/fstab.
Sorun o olmayabilir gparted diski görmüyor ntfs-3g indirmiş miydiniz?Ah yok hocam o Gparted'de ki disk NVME yani C diskim onunla bir isim yok
Eki Görüntüle 149840
Ikisi de gorunmuyor fakat simdilik sadece SDB'i eklesem yeterli
NOT: Duz sdb olarak yazdim yine ayni hatayi verdi: mount: /dev/sdb: can't find in /etc/fstab.
Düzeltme: dosya sistemi
oğuz sasi 54
Yetkin
Evet indirdim.Sorun o olmayabilir gparted diski görmüyor ntfs-3g indirmiş miydiniz?
Düzeltme: dosya sistemi
Bu arada dosya yoneticim de sadece bunlar var eklemek istedim sadece.
Windowsa erişiminiz var mı?Evet indirdim.
Bu arada dosya yoneticim de sadece bunlar var eklemek istedim sadece.
Eki Görüntüle 149842
oğuz sasi 54
Yetkin
Evet Windows'da HDD diskime yani sdb olan diskime erisebiliyorum. Fakat D diskim olan yani Linux'un kurulu oldugu diske erisemiyorum yani dosya yoneticisin de gorunmuyor bununla alakali olma ihtimali var mi yoksa normal mi?
Qnix 36
Üstün
- Makaleler
- 4
Ah yok hocam o Gparted'de ki disk NVME yani C diskim onunla bir isim yok
Eki Görüntüle 149840
Ikisi de gorunmuyor fakat simdilik sadece SDB'i eklesem yeterli
mount /dev/sdbx <mountpoint> şeklinde yazmanız lazım komutu. x yerine partition numaranız gelecek.Eğer bir mount point belirtmezseniz araç fstab üzerinde belirttiğiniz partition ile alakalı bir entry olup olmadığına bakar. fstab üzerinde default olarak Windows partition'unuz zaten ekli olmadığı ve dolayısıyla bulamadığı için bu hatayı alıyorsunuz.
Örneğin
mount /dev/sdbx /mnt komutunu girip Windows partition'una /mnt/ dizini üzerinden erişebilirsiniz. Eğer bununla alakalı herhangi bir sorun yaşarsanız sudo mount -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222 /dev/sdbx /mnt şeklinde deneyin.Bu arada bir sorun yaşamadığınız sürece
ntfs-3g paketini indirmenize de gerek yok. 5.15 sürümünden beri ntfs desteği var kernel üzerinde.
Son düzenleme:
oğuz sasi 54
Yetkin
An
Anladım hocam. MNT kısmını değiştirmeli miyim öyle kalsın mı?
mount /dev/sdbx <mountpoint>şeklinde yazmanız lazım komutu. x yerine partition numaranız gelecek.
Eğer bir mount point belirtmezseniz araç fstab üzerinde belirttiğiniz partition ile alakalı bir entry olup olmadığına bakar. fstab üzerinde default olarak Windows partition'unuz zaten ekli olmadığı ve dolayısıyla bulamadığı için bu hatayı alıyorsunuz.
Örneğinmount /dev/sdbx /mntkomutunu girip Windows partition'una/mnt/dizini üzerinden erişebilirsiniz. Eğer bununla alakalı herhangi bir sorun yaşarsanızsudo mount -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222 /dev/sdbx /mntşeklinde deneyin.
Bu arada bir sorun yaşamadığınız sürecentfs-3gpaketini indirmenize de gerek yok. 5.15 sürümünden beri ntfs desteği var kernel üzerinde.
Qnix 36
Üstün
- Makaleler
- 4
Değiştirmenize gerek yok fakat istersenizAn
/media üzerinde windows adlı bir klasör açıp /mnt yerine /media/windows kullanabilirsiniz. Eğer partition'un kullandığınız file manager üzerinde gözükmesini istiyorsanız fstab'a bununla ilgili bir entry ekleriz ve bu dizini kullanırız. Her sistemi başlattığınızda mount edilir partitionYeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nightography ve Astrography için hangi telefonlara ihtiyacımız var?
- THE KEROXEA