Selamlar. Dun EndeavourOS ile Hyprland kurulumu yaptim Dual-Boot olarak. Bilgisayarimda 3 adet disk var. C diskimde Windows kurulu. D diskimde Linux kurulu. E diskim ise yani HDD, dosyalarimin bulundugu disk. Su anda Linux'da C ve E diskim gorunmuyor. Bunu nasil geri getirebilirim? Eger yapilabiliyorsa Windows'un kurulu oldugu diski yani C diskini de gozukturebiliyorsak cok iyi olur dosya transferi icin. Yanlis bir sey yapmamak icin bu konuyu aciyorum.
Evet hocam. Dosya yoneticisin de gozukmuyor Linux da. ek olarak Gparted acilmadi fakat duz Parted ile disklerimin hepsini gorebiliyorum.
Ortada ki HDD. onun altinda ki de C diski yani Windowsun kurulu oldugu diskim. Verilerimin silinmeden tek istedigim sey linux da hdd diskime erisebilmek.
GParted açılmama durumu, şifre girdikten sonra oluyorsa bu genel bir Hyprland sorunu sanırım. Ben de Hyprland dışındaki pencere yöneticilerinde bu sorunu yaşamadım. sudo -E gparted komutunu kullanarak GParted'ı açabilirsiniz. Eğer bu komutu .desktop dosyanızın Exec kısmına eklerseniz ve terminali on yaparsanız, her seferinde terminali açmanıza gerek kalmaz.
GParted açılmama durumu, şifre girdikten sonra oluyorsa bu genel bir Hyprland sorunu sanırım. Ben de Hyprland dışındaki pencere yöneticilerinde bu sorunu yaşamadım. sudo -E gparted komutunu kullanarak GParted'ı açabilirsiniz. Eğer bu komutu .desktop dosyanızın Exec kısmına eklerseniz ve terminali on yaparsanız, her seferinde terminali açmanıza gerek kalmaz.
Disk tabiki hata verir sdb değil @rpmb hocamın verdiği mount kodunu girin ama diskin adını doğru yazınız.
lsblk ile diskin adını kontrol edebilirsiniz.