Arch Linux HDD'yi görmüyor

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar. Dun EndeavourOS ile Hyprland kurulumu yaptim Dual-Boot olarak. Bilgisayarimda 3 adet disk var. C diskimde Windows kurulu. D diskimde Linux kurulu. E diskim ise yani HDD, dosyalarimin bulundugu disk. Su anda Linux'da C ve E diskim gorunmuyor. Bunu nasil geri getirebilirim? Eger yapilabiliyorsa Windows'un kurulu oldugu diski yani C diskini de gozukturebiliyorsak cok iyi olur dosya transferi icin. Yanlis bir sey yapmamak icin bu konuyu aciyorum.

Ben anlamadım durumu siz bir lsblk çıktısı atar mısınız eğer bahsettiğiniz disk ekandraki disk ise bitlocker var ondan dolayı olabilir.
Ah yok hocam o Gparted'de ki disk NVME yani C diskim onunla bir isim yok

Ikisi de gorunmuyor fakat simdilik sadece SDB'i eklesem yeterli

NOT: Duz sdb olarak yazdim yine ayni hatayi verdi: mount: /dev/sdb: can't find in /etc/fstab.

Sorun o olmayabilir gparted diski görmüyor ntfs-3g indirmiş miydiniz?

Düzeltme: dosya sistemi

mount /dev/sdbx <mountpoint> şeklinde yazmanız lazım komutu. x yerine partition numaranız gelecek.

Eğer bir mount point belirtmezseniz araç fstab üzerinde belirttiğiniz partition ile alakalı bir entry olup olmadığına bakar. fstab üzerinde default olarak Windows partition'unuz zaten ekli olmadığı ve dolayısıyla bulamadığı için bu hatayı alıyorsunuz.

Örneğin mount /dev/sdbx /mnt komutunu girip Windows partition'una /mnt/ dizini üzerinden erişebilirsiniz. Eğer bununla alakalı herhangi bir sorun yaşarsanız sudo mount -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222 /dev/sdbx /mnt şeklinde deneyin.

Bu arada bir sorun yaşamadığınız sürece ntfs-3g paketini indirmenize de gerek yok. 5.15 sürümünden beri ntfs desteği var kernel üzerinde.

Son düzenleme:
An

Anladım hocam. MNT kısmını değiştirmeli miyim öyle kalsın mı?

An

Anladım hocam. MNT kısmını değiştirmeli miyim öyle kalsın mı?
Değiştirmenize gerek yok fakat isterseniz /media üzerinde windows adlı bir klasör açıp /mnt yerine /media/windows kullanabilirsiniz. Eğer partition'un kullandığınız file manager üzerinde gözükmesini istiyorsanız fstab'a bununla ilgili bir entry ekleriz ve bu dizini kullanırız. Her sistemi başlattığınızda mount edilir partition

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…