Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Öncelikle host.conf'a eklediğiniz satırları kaldırın. Ardından /etc/hosts dosyasına şunları girin:Bir rehbere baktım, yanlış yazmışım o zaman.
Host. Conf ve hosts. Conf'a ne yazmalıyım?
Yine hata veriyor.
Kod:
127.0.0.1 localhost
::1 localhost
127.0.1.1 ayberkofpc.localdomain ayberkofpc
Girdikten sonra, kontrol etmemiz için metin editörünüzle dosyayı kaydettiğiniz zaman resmini çekip atabilir, ya da
cat /etc/hosts komutunun çıktısını paylaşabilirsiniz.Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
cat /etc/hosts ve cat /etc/host.conf komutlarının çıktısını paylaşın.Archwiki'yi takip etseydiniz sorun yaşamayacaktınız.Bir rehbere baktım, yanlış yazmışım o zaman.
Host. Conf ve hosts. Conf'a ne yazmalıyım?
Yine hata veriyor.
hosts.conf değilmiş benim hatam sadece hosts olacak. Şimdi bilgisayara geçtim anca bakabildim.Hocam hâlâ devam ediyor.
Hocam boşluk sayısı fark ediyor mu?
Hu tao
Yetkin
İşte hocam:Öncelikle host.conf'a eklediğiniz satırları kaldırın. Ardından /etc/hosts dosyasına şunları girin:
Kod:127.0.0.1 localhost ::1 localhost 127.0.1.1 ayberkofpc.localdomain ayberkofpc
Girdikten sonra, kontrol etmemiz için metin editörünüzle dosyayı kaydettiğiniz zaman resmini çekip atabilir, ya dacat /etc/hostskomutunun çıktısını paylaşabilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Eklediğiniz satırların solunda bir boşluk bırakmışsınız sanırsam.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
host.conf'a ellemeyin. /etc/hosts'a eklediğiniz satırların solunda bir boşluk bırakmışsınız sanırım. Onu düzeltin, kaydedin. Reboot atıp tekrar deneyin. Hata alırsanız aldığınız hatanın çıktısını atın.
Hu tao
Yetkin
Eklediğiniz satırların solunda bir boşluk bırakmışsınız sanırsam.
Hepsinin arasında 8 boşluk var hocam.
Host. Conf'a ellemeyin. /etc/hosts'a eklediğiniz satırların solunda bir boşluk bırakmışsınız sanırım. Onu düzeltin, kaydedin. Reboot atıp tekrar deneyin. Hata alırsanız aldığınız hatanın çıktısını atın.
Yok boşluk hocam.
Son düzenleyen: Moderatör:
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Şu kısımdan bahsediyorum.
Yeni konular
-
-
-
-