Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4284

Uzman
Makaleler
1
Arch Linux kurmak istiyorum. Arch Installer ile kuracağım ama merak ettiğim WiFi nasıl bağlanır? WiFi kartım başka bir Linux dağıtımında varsayılan olarak çalışmamıştı, birkaç komut girmem gerekmişti. Arch Linux'ta nasıl yapacağım?

WiFi kart: RTL8812BU

Çözüm
Destekler. Linux-firmware içinde var sürücü. Arch Linux bir DIY distosu. Önce bir internet yöneticisi edinmen lazım, günümüzde en çok kullanılan internet yöneticisi NetworkManager. Bir de şifre çözümleyecek wpa_supplicant lazım. Linux-firmware paketiyle indirirsen bunlarla beraber taktığın gibi çalışması lazım. Hepsini pacman'dan edinebiliyorsun. Kurulum aşamasında kurarsın.
Kurulumda yaşadığınız sorunları değinirsin. Yukarıda yazdığım gibi wpa_supplicant, NerworkManager ve linux-firmware'a ihtiyacın var. Archinstall kuruyorsa güzel, olmazsa sen de elle kurarsın.
Şimdi kuruluma geçeceğim son işlemlerimi yaptım Windows'ta.

Arch Linux, kendin yap distrosudur. Birçok modülü kendin seçebilirsin. Dediğim wpa_supplicant'ın, NetworkManagerin türlü türlü alternatifi var, diğer dağıtımlar sırf biriyle çalışırken Arch'da alternatifleri seçme imkanın var.
Doğru ama çok karışık geliyor aslında o sebepten arch install ile kurmayı düşünüyorum.

Arch Linux, kendin yap distrosudur. Birçok modülü kendin seçebilirsin. Dediğim wpa_supplicant'ın, NetworkManagerin türlü türlü alternatifi var, diğer dağıtımlar sırf biriyle çalışırken Arch'da alternatifleri seçme imkanın var.
Arch install yerine https://www.technopat.net/sosyal/konu/arch-linux-kurulumu-ve-oyun-oynamaya-hazirlanis.2372686/ bu rehberi takip edeceğim diğeri biraz kolaya kaçmak gibi geldi.

Son düzenleme:
Şimdi kuruluma geçeceğim son işlemlerimi yaptım Windows'ta.

Doğru ama çok karışık geliyor aslında o sebepten arch install ile kurmayı düşünüyorum.

Arch install yerine https://www.technopat.net/sosyal/konu/arch-linux-kurulumu-ve-oyun-oynamaya-hazirlanis.2372686/ bu rehberi takip edeceğim diğeri biraz kolaya kaçmak gibi geldi.
Sen bilirsin. GNOME yerine başka masaüstü ortamı seçebilirsin. O seçim imkanı verilmesi lazım sana.