Arch Linux Zen Kernel'de Wi-Fi yok

Hu tao

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Teyvat
Arkadaşlar Arch Linux kurdum ama Zen Kernel'de Wi-Fi yok çözüm nedir?

Wi-Fi kartı Broadcom BCM94313HMGB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Arch Linux kurdum.
Öncelikle hoş geldiniz büyülü bu dünyaya.

Zen Kernel'de Wi-Fi yok çözüm nedir?
Kernel'lerde genel olarak sürücüler bulunur fakat sahipli dediğimiz sürücüler veya üretinin çıkarmadığı sürücüler ayrı paketler olarak indirilmesi gerekir.

Wi-Fi kartı Broadcom bCM94313Hmgb.
@linux hocamın dediği gibi broadcom-wl-dkms paketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanız broadcom-wl paketini kurmalısınız.

Yeni başladığınız için bir aur yardımcınız olmadğını varsayıyorum bu yüzden sudo pacman -S kullanmanız iyi olur.
AUR yardımcısı ise olarak yay öneririm.

Boadcom için daha detaylı bir rehber isterseniz genel linux ve Arch için en iyi wiki olan Arch wikiye bakınız.
Arch Wiki:Broadcom wireless - ArchWiki
Maalesef Arch kullanacaksanız o wiki okunucak

Ayrıca eğer dkms paketini yüklemek isterseniz kullandığınız kernelin headers halini kurmanız gerekir.
Linux kernel için paket adı: linux-headers (kurmanız zorunlu)
Linux-zen: linux-zen-headers

Kurmak için paket yöneticisini kullanın.

@linux hocamın dediği gibi broadcom-wl-dkms paketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanız broadcom-wl paketini kurmalısınız.
Arch'ta linux disinda diger kernel paketleri (LTS, Zen vs.) sadece DKMS ile kurulum yapar.

Arch'ta linux disinda diger kernel paketleri (LTS, Zen vs.) sadece DKMS ile kurulum yapar.
Headers eksikse dkms çalışmaz hocam NVIDIA sayesince tecrübe ettim.

(Linux-zen kullanıyordum)

Hocam neredeyse 1 yıldır Arch kullanıyorum asıl anlamadığım durum hep zen kernel de ilk defa Wi-Fi olmaması normalde Arch + zen de Wi-Fi olurdu verdiğiniz kodları deneyeceğim hocam.

Hocam neredeyse 1 yıldır Arch kullanıyorum asıl anlamadığım durum hep zen kernel de ilk defa Wi-Fi olmaması normalde Arch + zen de Wi-Fi olurdu verdiğiniz kodları deneyeceğim hocam.
Networkmanager kurdunuz mu?

Networkmanager kurdunuz mu?

Kurulu hocam sytemctl ile başlattım ama şu anda (telefon ile kablolu bağlı) bir şey indiriyorum indirince restart atacağım olmaz ise mesaj atarım hocam.

İşe yaramadı

Son düzenleme:
Zen olduğundan dkms olanı kurunca çözülmesi gerekti. En azından yenidnn başlatınca.

Hocam çok geç yazdım ama pacman -s Linux-zen-header yazdıktan sonra bu hatayı alıyorum.
==> Error: Missing 6.11.5-zen1-1-zen kernel modules tree for module broadcom-wl/6.30.223.271.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…