Kernel'lerde genel olarak sürücüler bulunur fakat sahipli dediğimiz sürücüler veya üretinin çıkarmadığı sürücüler ayrı paketler olarak indirilmesi gerekir.
@linux hocamın dediği gibi broadcom-wl-dkms paketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanız broadcom-wl paketini kurmalısınız.
Yeni başladığınız için bir aur yardımcınız olmadğını varsayıyorum bu yüzden sudo pacman -S kullanmanız iyi olur.
AUR yardımcısı ise olarak yay öneririm.
Boadcom için daha detaylı bir rehber isterseniz genel linux ve Arch için en iyi wiki olan Arch wikiye bakınız.
Arch Wiki:Broadcom wireless - ArchWiki
Maalesef Arch kullanacaksanız o wiki okunucak
Ayrıca eğer dkms paketini yüklemek isterseniz kullandığınız kernelin headers halini kurmanız gerekir.
Linux kernel için paket adı: linux-headers (kurmanız zorunlu)
Linux-zen: linux-zen-headers
Kernel'lerde genel olarak sürücüler bulunur fakat sahipli dediğimiz sürücüler veya üretinin çıkarmadığı sürücüler ayrı paketler olarak indirilmesi gerekir.
@linux hocamın dediği gibi broadcom-wl-dkms paketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanız broadcom-wl paketini kurmalısınız.
Yeni başladığınız için bir aur yardımcınız olmadğını varsayıyorum bu yüzden sudo pacman -S kullanmanız iyi olur.
AUR yardımcısı ise olarak yay öneririm.
Boadcom için daha detaylı bir rehber isterseniz genel Linux ve Arch için en iyi wiki olan Arch wikiye bakınız.
Arch Wiki:Broadcom wireless - ArchWiki
Maalesef Arch kullanacaksanız o wiki okunucak
Ayrıca eğer dkms paketini yüklemek isterseniz kullandığınız kernelin headers halini kurmanız gerekir.
Linux Kernel için paket adı: linux-headers (kurmanız zorunlu)
Linux-zen: linux-zen-headers
Hocam neredeyse 1 yıldır Arch kullanıyorum asıl anlamadığım durum hep zen kernel de ilk defa Wi-Fi olmaması normalde Arch + zen de Wi-Fi olurdu verdiğiniz kodları deneyeceğim hocam.
Hocam neredeyse 1 yıldır Arch kullanıyorum asıl anlamadığım durum hep zen kernel de ilk defa Wi-Fi olmaması normalde Arch + zen de Wi-Fi olurdu verdiğiniz kodları deneyeceğim hocam.
Kurulu hocam sytemctl ile başlattım ama şu anda (telefon ile kablolu bağlı) bir şey indiriyorum indirince restart atacağım olmaz ise mesaj atarım hocam.
Hocam çok geç yazdım ama pacman -s Linux-zen-header yazdıktan sonra bu hatayı alıyorum.
==> Error: Missing 6.11.5-zen1-1-zen kernel modules tree for module broadcom-wl/6.30.223.271.