Çözüldü Arch Linux'ta monitör yenileme hızı ayarlanmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuthael
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 365
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kuthael

Uzman
Merhaba daha yeni ilk defa Arch Linux kurdum Hyprland ile ve ekranim 4K 240 Hz, ama Config'den 240 Hz yapsam bile hala 60 Hz'de takili kalıyor. Neden acaba?

Çözüm
Büyük ihtimalle driver sorunu zaten. Driverları doğru kurduğunuzdan emin olun. Açık kaynak değil özel mülkiyet sürücüleri kurun.
Bu sefer manuel kurdum, hâlâ aynı; 60 Hz üstüne çıkamıyorum. Sanırım Linux-Zen kurduğum için. Nasıl düzeltebilirim?

Sorun Zen’de değilmiş. Nvidia 50xx serisi (5090, 5080 vb.) veya daha yeni grafik kartlarını kullananlar için, tescilli Nvidia sürücülerini kullanırken açık kaynaklı çekirdek modülleri zorunludur diyor. Ben 5080 kullanıyorum.

Açık kaynaklı değil de normalini kurmuştum, neyse sorun bundandır sanırım.
sudo pacman -S nvidia nvidia-utils nvidia-settings
terminale bunu yazıp kurmayı dene.
bunu yazinca zaten driver kurmuyor mu? kurulu driver.

Archinstall'dan NVIDIA sürücülerini yüklediyseniz sorun çıkarmıştır Archinstall manuel kurmayı deneyin terminalden.
sildim komple arch i yeniden yuklicem

Büyük ihtimalle driver sorunu zaten. Driverları doğru kurduğunuzdan emin olun. Açık kaynak değil özel mülkiyet sürücüleri kurun.
Bu sefer manuel kurdum, hâlâ aynı; 60 Hz üstüne çıkamıyorum. Sanırım Linux-Zen kurduğum için. Nasıl düzeltebilirim?

Sorun Zen’de değilmiş. Nvidia 50xx serisi (5090, 5080 vb.) veya daha yeni grafik kartlarını kullananlar için, tescilli Nvidia sürücülerini kullanırken açık kaynaklı çekirdek modülleri zorunludur diyor. Ben 5080 kullanıyorum.

Açık kaynaklı değil de normalini kurmuştum, neyse sorun bundandır sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…