Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu sefer manuel kurdum, hâlâ aynı; 60 Hz üstüne çıkamıyorum. Sanırım Linux-Zen kurduğum için. Nasıl düzeltebilirim?Büyük ihtimalle driver sorunu zaten. Driverları doğru kurduğunuzdan emin olun. Açık kaynak değil özel mülkiyet sürücüleri kurun.
Sorun Zen’de değilmiş. Nvidia 50xx serisi (5090, 5080 vb.) veya daha yeni grafik kartlarını kullananlar için, tescilli Nvidia sürücülerini kullanırken açık kaynaklı çekirdek modülleri zorunludur diyor. Ben 5080 kullanıyorum.
Açık kaynaklı değil de normalini kurmuştum, neyse sorun bundandır sanırım.
- Makaleler
- 1
E ama gözükmüyor? Benim dediğim komutu deneyin. Ayrıca Arch'ı Archinsall ile mi kurdunuz?
kuthael
Uzman
evetE ama gözükmüyor? Benim dediğim komutu deneyin. Ayrıca Arch'ı Archinsall ile mi kurdunuz?
bu videodakilerin aynisini yaptim
- Makaleler
- 1
Archinstall'dan NVIDIA sürücülerini yüklediyseniz sorun çıkarmıştır Archinstall manuel kurmayı deneyin terminalden.
kuthael
Uzman
bunu yazinca zaten driver kurmuyor mu? kurulu driver.sudo pacman -S nvidia nvidia-utils nvidia-settings
terminale bunu yazıp kurmayı dene.
sildim komple arch iArchinstall'dan NVIDIA sürücülerini yüklediyseniz sorun çıkarmıştır Archinstall manuel kurmayı deneyin terminalden.
- Makaleler
- 1
Büyük ihtimalle driver sorunu zaten. Driverları doğru kurduğunuzdan emin olun. Açık kaynak değil özel mülkiyet sürücüleri kurun.
kuthael
Uzman
Bu sefer manuel kurdum, hâlâ aynı; 60 Hz üstüne çıkamıyorum. Sanırım Linux-Zen kurduğum için. Nasıl düzeltebilirim?Büyük ihtimalle driver sorunu zaten. Driverları doğru kurduğunuzdan emin olun. Açık kaynak değil özel mülkiyet sürücüleri kurun.
Sorun Zen’de değilmiş. Nvidia 50xx serisi (5090, 5080 vb.) veya daha yeni grafik kartlarını kullananlar için, tescilli Nvidia sürücülerini kullanırken açık kaynaklı çekirdek modülleri zorunludur diyor. Ben 5080 kullanıyorum.
Açık kaynaklı değil de normalini kurmuştum, neyse sorun bundandır sanırım.
Son düzenleyen: Moderatör: