Pompa devrini yükseltip fanı mı kısalım? @Ayhan Dönmez nasıl yapalım başkan.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Pompa devrini yükseltip fanı mı kısalım? @Ayhan Dönmez nasıl yapalım başkan.
Fotoğraf atılırsa yardımcı olunabilir... B850M-K'da 3'lü kabloyu kullanmak sıkıntı, tekliyi kullanırsa da CPU'ya takar. Fan portları yetiyorsa CPU_Fan'a pompayı, diğer sys_fan soketlerine VRM ve radiator fanları takıp manuel ayarlayın... Fan hub gerekebilir kasadaki diğer fanlar için bu senaryoda.
Fotoğraf atılırsa yardımcı olunabilir... B850M-K'da 3'lü kabloyu kullanmak sıkıntı, tekliyi kullanırsa da CPU'ya takar. Fan portları yetiyorsa CPU_FAN'a pompayı, diğer SYS_FAN soketlerine VRM ve radiator fanları takıp manuel ayarlayın... Fan hub gerekebilir kasadaki diğer fanlar için bu senaryoda.
Yarın görselleri yükleyin, hangi kablo nereden nereye gitmiş bakalım, duruma göre Ayhan hocamızın tarifeyi direkt uygularız, başka yapacak bir şey yok @furkansama
furkansama 6
Gelişen
Fotoğraf atılırsa yardımcı olunabilir... B850M-K'da 3'lü kabloyu kullanmak sıkıntı, tekliyi kullanırsa da CPU'ya takar. Fan portları yetiyorsa CPU_FAN'a pompayı, diğer SYS_FAN soketlerine VRM ve radiator fanları takıp manuel ayarlayın... Fan hub gerekebilir kasadaki diğer fanlar için bu senaryoda.
Yarın görselleri yükleyin, hangi kablo nereden nereye gitmiş bakalım, duruma göre ayhan hocamızın tarifeyi direkt uygularız, başka yapacak bir şey yok @furkansama
Şu anda işteyim akşam eve gider gitmez fotoğrafları çekip göndereceğim.
@X99, @Ayhan Dönmez, hocalarım merhaba. Kasayı açtım ve CPU_FAN soketine pump fan bağlamış bilgisayarcı. CHA_FAN 3 soketine ise VRM bağlamış.
@X99, @Ayhan Dönmez, fan yazılı kabloyu boşa bırakmış takmamış. Hangi kabloyu nereye takmam gerekiyor?
Son düzenleme:
Yazılı kabloyu boşa bırakmış takmamış. Hangi kabloyu nereye takmam gerekiyor?
Toplam 4 kablo var, bir tanesi boşta kalıyor. Pompa CPU_FAN soketine bağlanmış. Radyatör fanları CHA_FAN soketine bağlanmıştır, VRM fan boşta ise onu da CHA_FAN soketine bağlayacaksın, başka bir şey bağlamana gerek yok.
furkansama 6
Gelişen
Toplam 4 kablo var, bir tanesi boşta kalıyor. Pompa CPU_FAN soketine bağlanmış. Radyatör fanları CHA_FAN soketine bağlanmıştır, VRM fan boşta ise onu da CHA_FAN soketine bağlayacaksın, başka bir şey bağlamana gerek yok.
Hocam 4 kablo çıkıyor. Birini direkt pompaya bağlanıyor ince bir kablo. Diğerlerini ise fan yazan kabloyu CPU_FAN yazan yere taktım. VRM yazanı CHA_FAN 3 soketine taktım. Pump yazan kabloyu ise CHA_FAN 2 soketine taktım. Bu şekilde doğru mu?
Bak burada Ayhan hocamızın dediği gibi yapmalısın. Pump yazanı CPU_FAN'a, radyatör fanlarını CHA_FAN2'ye, VRM fan yazanı CHA_FAN3 soketine bağla. Tekli ayrı olan kablo boşta kalsın.
furkansama 6
Gelişen
Bak burada ayhan hocamızın dediği gibi yapmalısın. Pump yazanı CPU_FAN'a, radyatör fanlarını CHA_FAN2'ye, VRM fan yazanı CHA_FAN3 soketine bağla. Tekli ayrı olan kablo boşta kalsın.
Pump yazanı neden CPU_FAN'a takmam gerekiyor? Tam olarak bilmediğim için soruyorum.
Pump yazanı neden CPU_FAN'a takmam gerekiyor? Tam olarak bilmediğim için soruyorum.
CPU fana takmak istemiyorsan, pompayı bağladığın CHA_FAN soketine BIOS'tan ayar yapmak zorundasın, pompa sabit tam devirde çalışsın. Pompanın hızı bir düşüp bir yükselmesin. İlk önce orada takılı değil miydi zaten, bağlantıları tekrar söküp yer değiştirmeye gerek yoktu.
furkansama 6
Gelişen
Pump fanı CPU_FAN soketine taktım. Fan yazılı kabloyu CHA_FAN 2, VRM yazılı kabloyu da CHA_FAN 3 sokete taktım. Doğru mudur?