Arıtmalı suyun spora zararı var mıdır?

Makaleler
3
Arkadaşlar ben eskiden bakkaldan falan bidon alıp sürahiye doldurup içiyordum. Bidonlar bizim burada pahalı olduğu için artık almamaya karar verdim. Ardından arıtmaya geçtim. Arıtmaya geçtikten sonra da spora başladım. Arıtma suyu ilk içtiğimde tadı 1-2 saniyeliğine tatlı oluyordu sonra ekşi oluyordu. Ama şu an öyle bir şey yok normal su gibi içebiliyorum. Spora başladığım ilk gün aklıma başlıktaki soru takıldı. Acaba arıtmalı suyun spora zararı var mıdır yoksa sadece normal su mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Filtreleri zamanında değiştirirsen bir sıkıntı olmaz.

Arıtma suyu çok iyi bu arada. Sen kullanılmış filtrelerin halini görsen çeşme suyuna elini bile sokmazsın. Ayrıca sorduğun soru da absürt, zararı yok.

Arıtma suyu dayım da taktırmıştı bakım, artan su, filtre derken daha pahalıya geldi; geri damacanaya döndüler.

Artıma suyu arıtırken bazı mineralleri de götürüyor. Bir sürahiye doldur suyu az biraz tuz at, çok iyi olur.

Arıtma suyu çok iyi bu arada. Sen kullanılmış filtrelerin halini görsen çeşme suyuna elini bile sokmazsın. Ayrıca sorduğun soru da absürt, zararı yok.

Artıma suyu arıtırken bazı mineralleri de götürüyor. Bir sürahiye doldur suyu az biraz tuz at, çok iyi olur.

Evet bizde arıtma kullanıyoruz. Filtre değişim vakti geldiğinde eski filtreleri lavabonun içine koyduklarında siyah sular akıyor filtrenin giriş kısımlarından, bir de ilk filtre yani membran filtrenin içindende kahverengi su geliyor yani (çamurlu su) çeşmenin içinden her tür su geliyor. Çeşmeden kesinlikle arıtmadan içmeyin. Ağır metaller veya diğer bakteriler arıtıldığında su ancak o şekilde zararsız hale geliyor. Bu süreçte tabii ki minerallerin bir kısmı veya daha fazlası da filtrelerde takılıyor. Belki mineral alınmadığında spora zararlı olur mu bilmem ama hasta olmanızı önler arıtılmış su.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…