Yağmur_asln

Üyecik
Spor yapmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Daha önce hiç spor yapmadım, fitness olarak yapacağım. Bir hocayla mı çalışmalıyım? YKS sonrası düzenli spor yapmak istiyorum.

Ben henüz spora başlamadım ama bi' ara epey arasitmistim. Kendi başına program yapman hiç zor değil özellikle yapay zeka çağında. Ha spora giden birinden tavsiye almak, yapay zekadan daha mantıklı. Acemi olarak bunları söyleyebilirim.
Ama düzene oturunca kendi başına da düzenleme yapabilirsin programında.

Başlangıç olarak antrenman ve diyet programı belirleyin ve kademeli olarak artırın. Bunun için influencerler veya AI kullanabilirsin.

Sporda hoca faktörü günümüzde çok gereksiz. Yapay zeka ve spora artan ilginin sosyal medyaya yansıması birçok şeyi basitleştirdi. Herkes artık neyi nasıl yapacağını az çok biliyor.

Başlangıç olarak antrenman ve diyet programı belirleyin ve kademeli olarak artırın. Bunun için influencerler veya AI kullanabilirsin.

Sporda hoca faktörü günümüzde çok gereksiz. Yapay zeka ve spora artan ilginin sosyal medyaya yansıması birçok şeyi basitleştirdi. Herkes artık neyi nasıl yapacağını az çok biliyor.

Hiç yapmadım ya 😃 yanlış bir şey yapmak istemiyorum utanırım.

Utanacak bir şey yok. Herkes yeni başladığı zaman birçok şeyi eksik ya da yanlış yapıyor zaten. 1 aya kalmaz birçok şeyi öğrenirsin. Soru sormaktan çekinme yeter.

Anladım teşekkür ederim benim çevremde çok spor salonu yok mahalle spor salonuna mı gitmeliyim yoksa macfit mi sence başlangıç olarak fark eder mi?

Genelde salondaki hocalar durumunuza göre (kilo almak/kilo vermek vs.) program oluşturup hareketleri gösteriyorlar. Onun dışında beslenme programı yapan çok fazla görmedim (belki iyi yerlerde yapıyorlardır.) Yer olarak da kurumsal yerler genellikle daha iyi olabiliyor. Mahalle arası diyebileceğimiz yerlerin birçoğunda aletler eski veya bozuk olabiliyor.

Genelde salondaki hocalar durumunuza göre (kilo almak/kilo vermek vs.) program oluşturup hareketleri gösteriyorlar. Onun dışında beslenme programı yapan çok fazla görmedim (belki iyi yerlerde yapıyorlardır.) Yer olarak da kurumsal yerler genellikle daha iyi olabiliyor. Mahalle arası diyebileceğimiz yerlerin birçoğunda aletler eski veya bozuk olabiliyor.
O zaman macfit daha iyi olur

Durumuna göre yapman gereken bir şey yok kalori alımı dışında, kişiye göre antrenman sistemi falan değişmiyor.
Hipertrofi odaklı antrenman planları kişiye özel şeyler olamaz zaten, bu hareket bana yarar başkasına yaramaz diye bir mantık da yok kişinin engeli yoksa.

Her hafta her bölgeni 2 defa çalıştırmaya çalış, RIR 0-1 olsun, çok set ve hareket yapma.

Birisinden yardım almana da gerek yok, hareket formunu öğrenmen yeterli. Bu konularda herhangi birinden duyduğun bilgilerin zaten %90'ı felaket asılsız.

Yapacağın şeylerden önce sağlık durumunu da gözden geçir, skolyozun varsa uzak durman gereken şeyler var mesela.. Sağlığına göre hareket et.

Sevdiğin hareketleri yap, kalori say. Bir de mümkünse kardiyovasküler kapasiteni arttırmak için kaliteli sporlarla da uğraş, koşmak, ip atlamak, bisiklet sürmek, boks, futbol gibi.. Birbirlerini güzel tamamlıyorlar, ağırlık antrenmanı yapıyor olsan bile.