CONGARA

Gelişen
Merhaba, öncelikle iyi geceler. Yakın zamanda Fitness'a başlamayı düşünüyorum. Ve aklımda birkaç soru var. Öncelikle amacım kas gelişimi ve güç kazanmak.

1-Bu sporu yaparak anne yemeği ile ve natural bir şekilde ilaçsız ne kadar gelişebilirim?

2-kardiyo, antrenman öncesi mi yapılmalı, antrenman sonrası mı?

3-Ağırsağlam 5x5 yöntemini çok övüyor, ege fitness ise bu yöntemin boş olduğunu, 3x12 çalışmamız gerektiğini söylüyor. Sizce en doğrusu hangisi?

4-Boyum 1.74, kilom 73 ayrıca vücudum epey yağlı yağ oranımı en hızlı nasıl düşürüm?

5-En hızlı gelişim için haftada kaç gün gitmeliyim?

6- Bu biraz saçma bir soru olacak ama setleri başladığımız harekette doğrudan bitirerek mi devam ediyoruz? Yoksa program bitince en başa dönüp mü devam ediyoruz?

Yorumlarınız için teşekkürler.

1-anne yemekleri candır proteini bol yemekleri tercih edersen natural şekilde güzel gelişebilirsin.

2-kardiyo genelde en son yapılır ilk geldiğinde tabii ısınma egzersizleri çok önemlidir.

3-vallaha herkesin kafasında bir şey çıkıyor zaten body Building yapmayacaksan düz fitness için çok da etkilemez hele natural insanları. Ben başlar dışında hayatım boyunda güray aydın programını yaptım hep ama zor bir program.

4-yağ oranını zayıflayarak düşürürsün günlük kalori hesabı yapacaksın başta az kalori eksik bırakacaksın zamanla daha fazla yaparsın.

5-haftada 5-6 gün iyidir.

6-bu soruyu anlamadım detaylı açarsan cevablarım.

1-anne yemekleri candır proteini bol yemekleri tercih edersen natural şekilde güzel gelişebilirsin.

2-kardiyo genelde en son yapılır ilk geldiğinde tabii ısınma egzersizleri çok önemlidir.

3-vallaha herkesin kafasında bir şey çıkıyor zaten body Building yapmayacaksan düz fitness için çok da etkilemez hele natural insanları. Ben başlar dışında hayatım boyunda güray aydın programını yaptım hep ama zor bir program.

4-yağ oranını zayıflayarak düşürürsün günlük kalori hesabı yapacaksın başta az kalori eksik bırakacaksın zamanla daha fazla yaparsın.

5-haftada 5-6 gün iyidir.

6-bu soruyu anlamadım detaylı açarsan cevablarım.

6. soruyu örnek vererek açıklayayım en iyisi. Mesela 3 set 12 tekrar bir hareketimiz var bu hareketi ilk sette 12 tekrar yapıp sıradaki harekete geçip böyle devam ederek 3 set mi tamamlamalıyız yoksa doğrudan o hareketi 3 kere 12 tekrar yaptıktan sonra mı bir sonraki harekete geçmeliyiz.

6. soruyu örnek vererek açıklayayım en iyisi. Mesela 3 set 12 tekrar bir hareketimiz var bu hareketi ilk sette 12 tekrar yapıp sıradaki harekete geçip böyle devam ederek 3 set mi tamamlamalıyız yoksa doğrudan o hareketi 3 kere 12 tekrar yaptıktan sonra mı bir sonraki harekete geçmeliyiz.
O haraketi 3 kere 12 tekrar yapıp sonraki harakete geçmelisin.

Merhaba, öncelikle iyi geceler. Yakın zamanda Fitness'a başlamayı düşünüyorum. Ve aklımda birkaç soru var. Öncelikle amacım kas gelişimi ve güç kazanmak.

1-Bu sporu yaparak anne yemeği ile ve natural bir şekilde ilaçsız ne kadar gelişebilirim?

2-kardiyo, antrenman öncesi mi yapılmalı, antrenman sonrası mı?

3-Ağırsağlam 5x5 yöntemini çok övüyor, ege fitness ise bu yöntemin boş olduğunu, 3x12 çalışmamız gerektiğini söylüyor. Sizce en doğrusu hangisi?

4-Boyum 1.74, kilom 73 ayrıca vücudum epey yağlı yağ oranımı en hızlı nasıl düşürüm?

5-En hızlı gelişim için haftada kaç gün gitmeliyim?

6- Bu biraz saçma bir soru olacak ama setleri başladığımız harekette doğrudan bitirerek mi devam ediyoruz? Yoksa program bitince en başa dönüp mü devam ediyoruz?

Yorumlarınız için teşekkürler.
Vücudun yağlı değil, kas oranın düşük. Kalori açığına girmemen lazım +200 kalori alıp yağı düşük tutup proteini yüksek yersen 3 aya gözle görülür bir değişim geçirirsin. Natural bir şekilde kendini tatmin edecek kadar gelişirsin. 5x5 daha çok powerlifting programı güç arttırmaya yönelik bir program. Son olarak da sana önerim annenin yaptığı yemeğin üzerine her gün 200 gr tavuk göğüsü haşlayıp yemen. Bol şans diliyorum.

1-Kalori saymadan istediğiniz vücuda kavuşmanız zor, sınırı genetiğiniz ve mentaliniz belirler.

2-Kardiyo antrenman bitiminde yapılmalı önceden yapmanız hareketlerde performansınızı düşürür.

3-5x5 iyidir, 150kilo bench atan birinin göğüsleri küçük olamaz zaten. 5x5'te limitleri zorladıktan sonra 3x5'e geçeceksiniz. Önce gücü toplayıp sonra kas hacmine odaklanmanız daha mantıklı olur 5x5 le başlayıp sonradan lower upper split gibi programlara geçmeniz gelişim için daha iyi.

4-Carb cycling, bolca eğimli yürüyüş, bolca protein ve antrenman.

5- 6 on 1 off iyidir eğer 5x5 yapıyorsanız aradaki 1 gün bile az gelecek size aşırı limitlerinizi zorlatıyor program 3 on 4 off yapılıyor(1 gün spor 1 gün dinlenme.) Toplam genelde.

6-Program bittiğinde işiniz bitiyor.

Peki setler arasında ne kadar dinlenmem gerekir.

2-3dk yeterlidir 5x5'te hazır hissedene kadar girmemeniz daha iyi olur 3-5 diyebiliriz.

Son düzenleme: