Evet depresif takılıp derin düşünen birisiyim bu arada tam üstüne bastınız. Bu kötü bir şey mi iletişim açısında? Bu arada ciddi soruyorum dalga amaçlı algılamayın.
Kötü bir şey değil, düşüncelerinize önem veren biri olmanız sizin bir özelliğiniz. Yalnızca ilişkilerinizde aşama aşama gitmenizi tavsiye edebilirim. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmanız birkaç aylık bir süreç değil hiçbir zaman. Sabırlı ve tutarlı tavırlar sergilemeli ve konuları yavaş yavaş açarak ilerlemelisiniz. Aksi takdirde karşı tarafı pasif konuma düşürüyorsunuz iletişimde.

O biraz saçmaymış evet anladım şimdi. Hocam ilgi veriyor musunuz? Genelleme yapmak istemiyorum ama ne zaman bir kızla konuşsam, ne kadar az ilgi verirsem o kadar çok ilgi alıyorum. Sanal ya da gerçek hayat fark etmeden hep böyle oluyor. Zaten pek iyi olmadığınızı ve adamakıllı arkadaşınız olmadığını söylemişsiniz, belki de fark etmeden fazla ilgi veriyor veya kendinizi küçük düşürüyor olabilirsiniz. Ve erkekler içinde aynı durumlar geçerli neredeyse; ne kadar güvenirsen o kadar pişman ediyorlar seni. Kızlarda ilgi, erkeklerde güvene dikkat edilmeli olduğunu düşünüyorum.
İlgi veriyor olabilirim fark etmeden. Kusura bakmayın cevap verdim sanıyorum aklımdan çıkmış.
Ya arkadaşım olmadığı ve fazlaca yalnız birisi olduğum için insanlara yapışasım geliyor artık sinirden ve yalnızlıktan.
Geçmiş konularımda hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama bu konuda acı çeken biriyim, bu sadece basit bir olay belki de. Ancak tekrarı oluyor olması, nerdeyse her insanda oluyor olması can sıkıcı bir durum.

ben 20 yaşımdayım o da 20 küsür yaşlarda.

Kısa bir arkadaşlıktı uzun değildi. Ancak hayatıma giren çoğu insanın böyle bu durumlarda beni bırakması canımı sıkıyor hocam.

Evet depresif takılıp derin düşünen birisiyim bu arada tam üstüne bastınız. Bu kötü bir şey mi iletişim açısında? Bu arada ciddi soruyorum dalga amaçlı algılamayın.
Kadınların içinde yaşadığı dünya bizimkinden çok daha farklı. Kadınlar rasgele bir instagram hesabı açsa profile gül koysa 10 tane erkek arkadaş yapar her yerden ilgi alır. Ve karşındaki kadına sevgili olmasanız bile yalnız olduğunu hissettirmemen lazım. Ve genelde etrafında ki dünya senin ruh haline göre şekilleniyor. Bence burada ki sorun senin neden depresif olduğun.

Kadınların içinde yaşadığı dünya bizimkinden çok daha farklı. Kadınlar rasgele bir instagram hesabı açsa profile gül koysa 10 tane erkek arkadaş yapar her yerden ilgi alır. Ve karşındaki kadına sevgili olmasanız bile yalnız olduğunu hissettirmemen lazım. Ve genelde etrafında ki dünya senin ruh haline göre şekilleniyor. Bence burada ki sorun senin neden depresif olduğun.
Geçmişte çok konu açtım denk gelmişsinizdir veya gelmemişsinizdir yeniden anlatayım.
Evet, günden güne geçiyor olsalar da hala OKB denen bela başımda öylece duruyor. Bir de aşırı derecede ne olduğunu bilmediğim şeyler var. İnsanlarla doğru düzgün konuşamıyorum, anlatacak şeyim yok sanki.

Bu iki durum OKB ve bu olay, benim hayata karışmamı engelliyor resmen bir bariyer gibi duruyor önümde. Diğer dediklerinizde haklısınız dikkate alırım.

İlgi veriyor olabilirim fark etmeden. Kusura bakmayın cevap verdim sanıyorum aklımdan çıkmış.
Ya arkadaşım olmadığı ve fazlaca yalnız birisi olduğum için insanlara yapışasım geliyor artık sinirden ve yalnızlıktan.
Geçmiş konularımda hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama bu konuda acı çeken biriyim, bu sadece basit bir olay belki de. Ancak tekrarı oluyor olması, neredeyse her insanda oluyor olması can sıkıcı bir durum.

Tabii, sağlam arkadaşlık sizin de hakkınız. Hocam bu zor durumlarda bu şeylerin çözümü olduğunu bilmeniz çok önemli, umutsuzluğa kapılırsanız tüm hayatınızı böyle geçireceğinizi düşünebilirsiniz. Kendinize bir profil çizip o yönde ilerlediğiniz için, nasıl bir profil çizdiğiniz önemli. Sırf yalnızlıktan bıktığınız sıkıldığınız için başka insanlara karşı daha iyi davranmak, daha çok ilgi vermek, kendini daha az önemsemek çok yanlış olur. Bakın bende kendimi yalnız gören bir insanım hatta haklıyım çünkü yaşadıklarım bunları doğrular nitelikte, okul hayatım boyunca çok travma yaşadım hayatım değişti. Ama sürekli kendimi ve kafa yapımı geliştirmeye, çizgimi bozmamaya özen gösterdim. Şu an bir arkadaş grubum var ama hiçbirinin kalıcı olduğunu düşünerek yaşamıyorum hayatımı, hatta seviyemi koruduğumdan ötürü tartıştığımız anlarda oluyor ama barışıyoruz; arkadaşlıklarda böyle gelişir zaten. Her insana her derdinizi anlatmayın, onlar size hep yakınmış ve sizi seviyorlarmış gibi görünür ama bir bakarsınız ki artık sizin düşündüğünüz gibi bir insan değil ve onca şeyi boşuna anlatmışsınız. Yukarıdaki bir arkadaş "kademeli kademeli gidin" demişti, katılıyorum. Ben hala daha sıkıntılar yaşıyorum ama bunların çözümü olan şeyler olduğunu biliyorum, sizde unutmayın ve kendinize dikkat edin.

Tabii, sağlam arkadaşlık sizin de hakkınız. Hocam bu zor durumlarda bu şeylerin çözümü olduğunu bilmeniz çok önemli, umutsuzluğa kapılırsanız tüm hayatınızı böyle geçireceğinizi düşünebilirsiniz. Kendinize bir profil çizip o yönde ilerlediğiniz için, nasıl bir profil çizdiğiniz önemli. Sırf yalnızlıktan bıktığınız sıkıldığınız için başka insanlara karşı daha iyi davranmak, daha çok ilgi vermek, kendini daha az önemsemek çok yanlış olur. Bakın bende kendimi yalnız gören bir insanım hatta haklıyım çünkü yaşadıklarım bunları doğrular nitelikte, okul hayatım boyunca çok travma yaşadım hayatım değişti. Ama sürekli kendimi ve kafa yapımı geliştirmeye, çizgimi bozmamaya özen gösterdim. Şu an bir arkadaş grubum var ama hiçbirinin kalıcı olduğunu düşünerek yaşamıyorum hayatımı, hatta seviyemi koruduğumdan ötürü tartıştığımız anlarda oluyor ama barışıyoruz; arkadaşlıklarda böyle gelişir zaten. Her insana her derdinizi anlatmayın, onlar size hep yakınmış ve sizi seviyorlarmış gibi görünür ama bir bakarsınız ki artık sizin düşündüğünüz gibi bir insan değil ve onca şeyi boşuna anlatmışsınız. Yukarıdaki bir arkadaş "kademeli kademeli gidin" demişti, katılıyorum. Ben hala daha sıkıntılar yaşıyorum ama bunların çözümü olan şeyler olduğunu biliyorum, sizde unutmayın ve kendinize dikkat edin.
Liseyi deli olarak görülerek geçirdim. Ortaokulda safi zorbalandım. Git gide soyutlaşıyorum insanlardan. Diğer dediklerinizde haklısınız ben bunları pek düşünmedim sinirden vs.

Hocam okuduklarıma göre cevap vereceğim, bu genelde fazla ilgiden sonuçlanıyor.
Karşıya çok fazla mesaj atarsanız veya ilgi verirseniz bir zaman sonra bıkıyor, mesajlarınıza baksa bile hemen konuşmayı bitirmek istiyor.
Çok ilgi verdiğiniz için olabilir.

Hocam okuduklarıma göre cevap vereceğim, bu genelde fazla ilgiden sonuçlanıyor.
Karşıya çok fazla mesaj atarsanız veya ilgi verirseniz bir zaman sonra bıkıyor, mesajlarınıza baksa bile hemen konuşmayı bitirmek istiyor.
Çok ilgi verdiğiniz için olabilir.
İster istemez veriyorsun ancak bu saatten sonra sizin de yazdıklarınızı baz alarak dikkat edeceğim. Bakalım nasıl olacak göreceğim.
Çok yalnızım, sokağa çıkıp rastgele insanlarla arkadaş kurmak bile istiyorum bazen. Arkadaşlar kimisi sever kimisi sevmez ancak yalnızlık artık bana göre bir şey değil.

Benim benzer bir arkadaşım vardı eskiden en iyi arkadaşım derdim şu an ise arkamdan atıp tutuyor durmadan arkamdan konuşuyor. Arkadaşlığımızın son dönemlerinde her mesajıma görüldü atardı, soğuk cevap verirdi. Bu tarz insanlara lanet olsun demekten başka çare yok engelledim gitti ve hayatımdan çıktığına da memnunum. Tabii ara ara düşünür eskilerde güzel anıları hatırlar üzülürüm.

Ben de sizin gibi insanları takan bir yapıdaydım, sonra canımı sıkanı hayatımdan çıkarmaya, telefondan engellemeye başladım. Engelleme listem 90 küsür kişi ve çok rahatım.