Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi Firmware güncellemeleri alması için Armoury Crate kurdum ve sonrasında cetra speednova kulaklığımın geliştirmeler bölümü kayboldu. Geliştirmeler sekmesinde ayarlarım var maalesef ve önemli. Araştırdım biraz ve manuel driver kurdum vs. geri gelmedi. Bu konuda destek var mıdır?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Armoury Crate'i Güncelleyin:
- Armoury Crate uygulamasını açın.
- Sol üst köşedeki "Ayarlar" (gear simgesi) bölümüne gidin.
- “Güncellemeler” sekmesine tıklayın ve uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, yükleyin.
2.
Kulaklık Bağlantısını Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın bilgisayara düzgün şekilde bağlı olduğundan emin olun. Farklı bir USB portu deneyin.
- Kulaklığın başka bir cihazda (örneğin, telefon veya başka bir bilgisayar) çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
3.
Yazılımı Yeniden Başlatın:
- Armoury Crate ve ilgili yazılımları tamamen kapatın.
- Görev yöneticisinden (Ctrl + Shift + Esc) Armoury Crate ile ilgili tüm işlemleri sonlandırın.
- Ardından, Armoury Crate’i yeniden başlatın.
4.
Driverları Yeniden Yükleyin:
- "Aygıt Yöneticisi"ni açın (Başlat > Sağ tıklama > Aygıt Yöneticisi).
- Kulaklık ile ilgili sürücüleri bulun ve sağ tıklayarak "Sürücüyü kaldır" seçeneğini seçin.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın; Windows sürücüleri otomatik olarak yeniden yükleyecektir.
5.
Armoury Crate’i Kaldırıp Yeniden Yükleyin:
- "Uygulama ve Özellikler" bölümüne gidin.
- Armoury Crate’i bulun ve kaldırın.
- ASUS’un resmi web sitesinden en son sürümünü indirin ve yeniden yükleyin.
6.
BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS’unu güncellemeyi düşünün. ASUS’un resmi sitesinden anakart modelinize uygun BIOS güncellemesini indirin. Bu adımda dikkatli olun ve adım adım ASUS’un yönergelerine uyun.
7.
Destek Alın:
- Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, ASUS destek hattı ile iletişime geçerek yardım isteyin. Kulaklık ve sürücü ile ilgili özel bilgiler sağlayarak daha fazla yardım alabilirsiniz.
Sorununuzun çözülmesini umarım!