Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düzelmesi için ne yapmamız lazım?

Fırsatcıların bol olduğu 10 TL'lik bir ürünü 25-30 TL'ye satan insanlarımız olduğu sürece bence biraz zor. Maaşların yükselmesi iş verene ek yük bindiriyor ve işverenler yine ürünlerine zam yaparak bu farkı kapatmaya çalışırken, bu sefer 20 tane alacağın şeyi başta 30 alabiliyorsun ama bir zamandan sonra yine 20 tane alacak duruma geliyoruz.

Kendi halkımız sıkıntılar çekerken başka ülkelere bol bol yardım edenler düzeltecek bu işi. Bir gün "ekonomimiz düzeliyor" deyip 2. gün "enflasyon var ya" diyerek halkla dalga geçen bir hükumet ne zaman isterse o zaman düzelir gibi bazı şeyler. Seçim yaklaşınca bazı şeyler gayet iyi düzeliyor hemen mesela. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Fırsatcıların bol olduğu 10 TL'lik bir ürünü 25-30 TL'ye satan insanlarımız olduğu sürece bence biraz zor. Maaşların yükselmesi iş verene ek yük bindiriyor ve işverenler yine ürünlerine zam yaparak bu farkı kapatmaya çalışırken, bu sefer 20 tane alacağın şeyi başta 30 alabiliyorsun ama bir zamandan sonra yine 20 tane alacak duruma geliyoruz.

Kendi halkımız sıkıntılar çekerken başka ülkelere bol bol yardım edenler düzeltecek bu işi. Bir gün "ekonomimiz düzeliyor" deyip 2. gün "enflasyon var ya" diyerek halkla dalga geçen bir hükumet ne zaman isterse o zaman düzelir gibi bazı şeyler. Seçim yaklaşınca bazı şeyler gayet iyi düzeliyor hemen mesela. 🙂
Deprem yüzünden Türk oğlu Türkler konteynerde kalıyor. Bugün haber okudum Türkiye elin surisine piriket ev yapacakmış.

Daha yeni terfi aldim, asgari hariç + zam da geleceği için işime yarasa bile tekli sakiza bile zam geleceği için işime yaramaz.

Asgari ücret artsa hemen diğer ürünlere de zam gelir. Ülke başındaki adam gitmeden bu mümkün değil.
Onun için 0 enfilasyon lazım. Batmakta olan 3. Sınıf bir Ortadoğu ülkesi için iyimser bir düşünce olur.
Hocam ülkenin hali şu an kötü. Hak veriyorum. Ama 3.sınıf ve batmakta olan bir ülke değil. 3.sınıf veya 3.dünya ülkesi tanımını bilmiyorsunuz galiba. Ayrıca enflasyon %50'nin altına indi. Tabii doğru mu tartışılır.

Asgari ücret artsa hemen diğer ürünlere de zam gelir. Ülke başındaki adam gitmeden bu mümkün değil.

Hocam ülkenin hali şu an kötü. Hak veriyorum. Ama 3.sınıf ve batmakta olan bir ülke değil. 3.sınıf veya 3.dünya ülkesi tanımını bilmiyorsunuz galiba. Ayrıca enflasyon %50'nin altına indi. Tabii doğru mu tartışılır.
TÜİK verisini diyorsan ona inanana Esenyurt'ta Suriyeli din kardeşlerimiz köprü satıyor. 3. Sınıf konusuna gelirsek. Ülke olarak çer çöp ülkeler harici kimse bizi tinlamaz. Red yiyen vizelere bakabilirsin. Parasını ödedikleri universitelere vize reddi yiyen öğrenciler var. 20 yılda kestane gibi çizdiler hocam ülkenin itibarını. Onun için 3. Sınıf gözümüzde first class olması globalde bir şey ifade etmiyor.

3. Sınıf konusuna gelirsek. Ülke olarak çer çöp ülkeler harici kimse bizi tinlamaz. Red yiyen vizelere bakabilirsin. Parasını ödedikleri universitelere vize reddi yiyen öğrenciler var. 20 yılda kestane gibi çizdiler hocam ülkenin itibarını. Onun için 3. Sınıf gözümüzde first class olması globalde bir şey ifade etmiyor.
Ülkemize Arapları doldura doldura zaten bizi de Arap zannetmeye başladılar. Seçimlerde Arap sevici biri gelmezse o zaman gene itibarımız artar. Reis'ten daha kötü biri gelirse zaten bir şey demiyorum. Olacakları az çok biliyor olmanız lazım.

Ülkemize Arapları doldura doldura zaten bizi de Arap zannetmeye başladılar. Seçimlerde Arap sevici biri gelmezse o zaman gene itibarımız artar. Reis'ten daha kötü biri gelirse zaten bir şey demiyorum. Olacakları az çok biliyor olmanız lazım.
Tüm dünya neredeyse sağ iktidarı devirdi sola geçti bakalım bu rüzgar bize çarpar mı? Ama ülkede kör cahil ciddi bir kalabalık var. İlk önce cehalet biterse din tüccarları kaybeder. Yoksa bır 20 yıl daha bekleriz böyle. Kimse para karşılığı ülkesinin demografik yapısını bozdurmaz. RTE hariç.

Ama ülkede kör cahil ciddi bir kalabalık var.
Kör cahil dediğin bölümün çoğunluğu 70+ yaşta onlar yakın zamanda ölür zaten. Az kısmını da idam etseler iyi olur. Ayrıca yeni eğitim sistemi de insanları kör cahil yapmayı hedefliyor. Buradan da ülkeye şeriatı bile getirebilirler.

Tüm dünya neredeyse sağ iktidarı devirdi sola geçti bakalım bu rüzgar bize çarpar mı?
Bu mesajınız hakkında yorum yapamayacağım. Çünkü solcu değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.