Detaylar
Kim cevapladı?Ben de yaptırmam gerekiyor sanırım.Gözlerimi çizdirmem lazım ve zayıflamam lazım. Ondan sonra gidecem artık.
- Makaleler
- 7
Gittim yoklama isini sordum,
cinsiyet degistir gel dediler. Oyle iste...Gittim yoklama isini sordum,cinsiyet degistir geldediler. Oyle iste...
1 ay kadar silahlık görevlisiydim. Malum giren çıkan silah ve diğer ekiplar için defter tutuluyor. Siz de ilgili nöbettçiden defter için imza vs. alıyorsunuz. Bu defterin de belirli aralıklarla bölük komutanına ve bölük Astsubayına imzalatmanız gerekiyor. Aslında çok basit bir olay.
Neyse önce defteri aldım önce Bölük Astsubayının yanına gittim. Tekmili verdim. Aldı defteri, kaşeleri bastı ve imzasını attı. Bölük komutanının kaşelerini ters basmış herif
Haberim yok. Bölük komutanımız çok iyi insandı ama bu tarz şeylere takıntılı biriydi. Astsubay sağ olsun artık bilerek mi yaptı bilmeyerek mi yaptı emin değilim. Bölük komutanın odasına girdim. Tekmili verdim. Defteri masasına bıraktım ve kapının yanında bekliyorum.
Önce bir deftere baktı. Bir bana baktı. Bir de dışarıya baktı. Orada anladım işler ters gidiyor. Cafer bez getir olduk
Kalemi fırlattı. Bir bağırdı "BU KAŞELERİN HALİ NE ULAN". Ne emredersiniz komutanım kaldı, ne durumu izah etmeye fırsatım kaldı. Kendimi sürünürken buldum 
Süründüğüm yer diğer bölüğün de kullandığı arazi yolu. Sürünürken karşıdan 5-6 kişilik bir grup geldiğini görüyorum. Kafamı kaldıramadığım için er mi rütbeli mi göremiyorum çünkü sırt üstü ters süründürüyordum. Öyle de naziktir komutanımız
Gelen kişilerse 2 tanesi Uzman Çavuş, 4 tanesi de sözleşmeli ermiş. Bunlar yanıma gelince tekrar bir kıyamet koptu" Uzmanım niye uygun adımda gitmiyorsunuz?", "SİZ KİM EMİRİ VERDİ?" falan demeden baktım onlara istikamet vermiş
Komutanlar bana sövüyor, ben bölük Astsubayına söyleniyorum. Sözleşmeli erler zaten çıtını çıkaramıyor
Öyle bir 40dk falan süründük. Onlar gelmeden de 10-15dk tek sürünmüştüm.
Neyse sonra odasına gittim. Malum defterler orada. Bu sefer önce masaj yaptırdı. Kaşeleri benim bastığımı sanmış. Ögüt verdi, çay ısmarladı gönderdi
Hiç olmadık yere böyle şeyler yaşayabilirsiniz.
Şunu da ekleyeyim. Bu olay yaşandığında tabur komutanı geçici görevde olduğu için kendisi vekilen yerine bakıyordu. O gun sanırım kötü bir gün geçirmiş olmalı. Acısını bizlerden çıkarmıştı.
Neyse önce defteri aldım önce Bölük Astsubayının yanına gittim. Tekmili verdim. Aldı defteri, kaşeleri bastı ve imzasını attı. Bölük komutanının kaşelerini ters basmış herif
Önce bir deftere baktı. Bir bana baktı. Bir de dışarıya baktı. Orada anladım işler ters gidiyor. Cafer bez getir olduk
Süründüğüm yer diğer bölüğün de kullandığı arazi yolu. Sürünürken karşıdan 5-6 kişilik bir grup geldiğini görüyorum. Kafamı kaldıramadığım için er mi rütbeli mi göremiyorum çünkü sırt üstü ters süründürüyordum. Öyle de naziktir komutanımız
Gelen kişilerse 2 tanesi Uzman Çavuş, 4 tanesi de sözleşmeli ermiş. Bunlar yanıma gelince tekrar bir kıyamet koptu" Uzmanım niye uygun adımda gitmiyorsunuz?", "SİZ KİM EMİRİ VERDİ?" falan demeden baktım onlara istikamet vermiş
Neyse sonra odasına gittim. Malum defterler orada. Bu sefer önce masaj yaptırdı. Kaşeleri benim bastığımı sanmış. Ögüt verdi, çay ısmarladı gönderdi
Şunu da ekleyeyim. Bu olay yaşandığında tabur komutanı geçici görevde olduğu için kendisi vekilen yerine bakıyordu. O gun sanırım kötü bir gün geçirmiş olmalı. Acısını bizlerden çıkarmıştı.
Şafak 10 sayarken tüm bölük çölde tatbikata çıkmıştık ben bölük komutanının tankında dürbünden bakıp kuleyi döndürüyordum hedeflere saldırıyoruz diye, bütün manzarayı doldurucu ve tank komutanları gördü dışarıda helikopterler uçaklar falan cirit atmış ben içeride terdem kafamda kulaklıkla ölüyordum. Unutmayacağım anlardan birisiydi.
Telsizi frekansa bağlayıp tanktaki diğer devrelerle konuşması ayrı zevkli işti.
Telsizi frekansa bağlayıp tanktaki diğer devrelerle konuşması ayrı zevkli işti.
Bizim birlikte de evrak konusuna takıntılı komutanlarımız vardı.1 ay kadar silahlık görevlisiydim. Malum giren çıkan silah ve diğer ekiplar için defter tutuluyor. Siz de ilgili nöbettçiden defter için imza vs. alıyorsunuz. Bu defterin de belirli aralıklarla bölük komutanına ve bölük Astsubayına imzalatmanız gerekiyor. Aslında çok basit bir olay.
Neyse önce defteri aldım önce Bölük Astsubayının yanına gittim. Tekmili verdim. Aldı defteri, kaşeleri bastı ve imzasını attı. Bölük komutanının kaşelerini ters basmış herifHaberim yok. Bölük komutanımız çok iyi insandı ama bu tarz şeylere takıntılı biriydi. Astsubay sağ olsun artık bilerek mi yaptı bilmeyerek mi yaptı emin değilim. Bölük komutanın odasına girdim. Tekmili verdim. Defteri masasına bıraktım ve kapının yanında bekliyorum.
Önce bir deftere baktı. Bir bana baktı. Bir de dışarıya baktı. Orada anladım işler ters gidiyor. Cafer bez getir oldukKalemi fırlattı. Bir bağırdı "BU KAŞELERİN HALİ NE ULAN". Ne emredersiniz komutanım kaldı, ne durumu izah etmeye fırsatım kaldı. Kendimi sürünürken buldum
Gelen kişilerse 2 tanesi Uzman Çavuş, 4 tanesi de sözleşmeli ermiş. Bunlar yanıma gelince tekrar bir kıyamet koptu" Uzmanım niye uygun adımda gitmiyorsunuz?", "SİZ KİM EMİRİ VERDİ?" falan demeden baktım onlara istikamet vermişKomutanlar bana sövüyor, ben bölük Astsubayına söyleniyorum. Sözleşmeli erler zaten çıtını çıkaramıyor
Öyle bir 40dk falan süründük. Onlar gelmeden de 10-15dk tek sürünmüştüm.
Neyse sonra odasına gittim. Malum defterler orada. Bu sefer önce masaj yaptırdı. Kaşeleri benim bastığımı sanmış. Ögüt verdi, çay ısmarladı gönderdiHiç olmadık yere böyle şeyler yaşayabilirsiniz.
Hele ki bir Yüzbaşı vardı, komutana imzanız var ya da imzalanacak evrak var deyince, Yüzbaşı çıldırıyordu.
Diğer Yüzbaşı'da, dediğe şeye "bilmiyorum" denilince, deliriyordu.
Bir konudan dolayı çocuğun tekini tekme, tokat dövmüştü, kafasına silahın kabzası ile vurduğunu da görmüştüm. Ama askerine karşı her zaman çok iyi bir komutandı, yeter ki "bilmiyorum" falan demeyin.
Not:
O dövme olayı "bilmiyorum" meselesi yüzünden değil, tam aksine karakolda yaşanan bir olay (olayın ne olduğunu tam ben de bilmiyorum) yüzünden yaşandı, ikisi farklı olaylar.Notu buraya da eklemenin doğru olacağını düşünüyorum.
Son düzenleme:
Bilgim yok dese bunlar olmazdı.Bizim birlikte de evrak konusuna takıntılı komutanlarımız vardı.
Hele ki bir Yüzbaşı vardı, komutana imzanız var ya da imzalanacak evrak var deyince, Yüzbaşı çıldırıyordu.
Diğer Yüzbaşı'da, dediğe şeye "bilmiyorum" denilince, deliriyordu. Bir konudan dolayı çocuğun tekini tekme, tokat dövmüştü, kafasına silahın kabzası ile vurduğunu da görmüştüm. Ama askerine karşı her zaman çok iyi bir komutandı, yeter ki "bilmiyorum" falan demeyin.
Açıkçası o Yüzbaşı'ya o da denilebilir mi, inanın bilmiyorum. Tersi çok ters bir komutandı.
Tugay Komutanı, tören alanında konuşma yaparken, bu Yüzbaşı gömleğin düğmeleri mi açıkmış yoksa gömlek mi elinde Tugay Komutanı'nın önünden geçip gitmiş. Bunun ne kadar saçma olduğunu biliyorum ama bu olay gerçekten yaşanmış.
Askeriye garip bir yerdir.
Not:
O dövme olayı "bilmiyorum" meselesi yüzünden değil, tam aksine karakolda yaşanan bir olay (olayın ne olduğunu tam ben de bilmiyorum) yüzünden yaşandı, ikisi farklı olaylar.Bilmiyorum yerine biraz bağırarak emredersiniz komutanım deseydi bunları yaşamazdıBizim birlikte de evrak konusuna takıntılı komutanlarımız vardı.
Diğer Yüzbaşı'da, dediğe şeye "bilmiyorum" denilince, deliriyordu. Bir konudan dolayı çocuğun tekini tekme, tokat dövmüştü, kafasına silahın kabzası ile vurduğunu da görmüştüm. Ama askerine karşı her zaman çok iyi bir komutandı, yeter ki "bilmiyorum" falan demeyin.
Aslında sivil şekilde 1-2 gün geçirebilsem çok iyi olurdu. Çok kral ortam var
Son düzenleme: