cansxxr

Yetkin
Aslında bu istediğimle alakalı bir konu açmıstım fakat kimseden ses çıkmadı ve merak ettiğim bir konu var. Anakartta CHA_FAN diye bir soket var ama boşta duruyor bu yer ne işe yarıyor? Baktığımda kasa fanı hızını vs kontrol edebildiğimizi öğrendim ama kasa fanı 4 tane var bunları nasıl bu sokete bağlayacağım? Kasada kontrolcü var fakat onun kumandasında hız yavaşlatma tusuna basınca sadece kapatıyor fanı yavaşlatmıyor. Ayrıyeten bu sokete bağlama yöntemi var ise bağladığımda ARGB'sini de kontrol edebilir miyim? Ya da işte Wraith Prism AMD soğutucusundaki gibi USB kablosu soketini USB soketine takıp ARGB kontrol etme yöntemi tarzı bir şey var mı?

Fan çıkışı işte adı üstünde. Tek çıkışa fazla fan bağlamak istersen çoğaltıcı alabilirsin.

Tamam onu anladım fakat bunu bağlayınca fan ısıklarınıda anakarttan veya program ile kontrol etmek istiyorum ama anakartta ARGB soketi yok.
Söylediğim Wraith Prism soğutucusundaki gibi USB soketine fan ısık kablosunu bağlayıp kontrol edebileceğim bir fan kontrolcüsü var mı? Dediğim soğtucuyu biliyorsanız anlamıssınızdır demek istediğimi. Tam anlatamamıs olabilirim bilmiyosanız.

Böyle bir kablosu var söylediğim fanın ve küçük ucu fana USB olanda anakartaki USB soketine bağlayarak ışıklarını kontrol edebiliyosun.
Bende bunun işte fan kontrolcüsü olanı var mı onu soruyorum.

1739739896932.webp

CHA_FAN sadece kasa fanlarını bağlayabileceniz bir soket. CPU fan için uygun değil. ARGB fanları çoklayıcı kablo ile biri birine bağladıktan sonra Molex'ya da SATA ile beslenen kumandalı fan kontrolcü ile yönetebilirsiniz.

CHA_FAN sadece kasa fanlarını bağlayabileceniz bir soket. CPU fan için uygun değil. ARGB fanları çoklayıcı kablo ile biri birine bağladıktan sonra Molex'ya da SATA ile beslenen kumandalı fan kontrolcü ile yönetebilirsiniz.

Dediğim şeyle alakasız bir şey söylüyonuz hocam. Ben zaten CPU fanı olduğunu veya öyle kullanmak istediğimi söylemedim. Elimdeki CPU fanda böyle bir özellik var ve bunun fan kontrolcü hali var mı diyorum. Kasada ARGB soketi olmasa bile USB soketi ile fan rengini değiştirebiliyor. Bundan dolayı kasa fanım için bir kontrolcü arıyorum bu özellikte olan.

Dediğim şeyle alakasız bir şey söylüyonuz hocam. Ben zaten CPU fanı olduğunu veya öyle kullanmak istediğimi söylemedim. Elimdeki CPU fanda böyle bir özellik var ve bunun fan kontrolcü hali var mı diyorum. Kasada ARGB soketi olmasa bile USB soketi ile fan rengini değiştirebiliyor. Bundan dolayı kasa fanım için bir kontrolcü arıyorum bu özellikte olan.

Anakartınızda RGB soketi bulunmadığı için bilgisayardan uygulama ile ya da yazılımla kasa ya da işlemci fanının renklerini değiştiremessiniz ancak kumanda ile manuel şekilde değiştirebilirsiniz.

Anakartınızda RGB soketi bulunmadığı için bilgisayardan uygulama ile ya da yazılımla kasa ya da işlemci fanının renklerini değiştiremessiniz ancak kumanda ile manuel şekilde değiştirebilirsiniz.

Ama olmamasına rağmen bu dediğim şekilde mesela CPU fan rengini PC'den porgramı ile kontrol edilebiliyor.

Bu videoyu izlerseniz anlıcaksınız dediğimi.
Bunun fan kontrolcü olanı var mı? ARGB soketi değil de USB soketine bağlayıp kontrol edebileceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama olmamasına rağmen bu dediğim şekilde mesela CPU fan rengini PC'den porgramı ile kontrol edilebiliyor.

Bu videoyu izlerseniz anlıcaksınız dediğimi.
Bunun fan kontrolcü olanı var mı? ARGB soketi değil de USB soketine bağlayıp kontrol edebileceğim.

Böyle bir şey olduğunu yeni öğreniyorum varsa eğer beni de ARGB kontrolcü masrafından kurtarır bulursanız haber ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şey olduğunu yeni öğreniyorum varsa eğer beni de ARGB kontrolcü masrafından kurtarır bulursanız haber ederseniz sevinirim.

Vallahi bir haftadır arıyorum ve bulamadım. Varsa da gözümden kaçtı bilmiyorum. Önceden direk bu kontrolcü var mı diye konu açtım fakat kimseden ses soluk çıkmadı başka forumlarda da aynı şekil. Dediğim şeyde çok mantıklı ve illa vardır gibime geliyor ama kimsenin bilgisi yok bu konu hakkında ya da olan varsa da konuya bakmadı.

Vallahi bir haftadır arıyorum ve bulamadım. Varsa da gözümden kaçtı bilmiyorum. Önceden direk bu kontrolcü var mı diye konu açtım fakat kimseden ses soluk çıkmadı başka forumlarda da aynı şekil. Dediğim şeyde çok mantıklı ve illa vardır gibime geliyor ama kimsenin bilgisi yok bu konu hakkında ya da olan varsa da konuya bakmadı.
Yabancı forumlara da bir bak hocam Reddit'e falan.