Çözüldü ASUS B650E-E Gaming Q-code 46 hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emircan60TR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 530
  • Etiketler Etiketler
    gaming
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emircan60TR

Uzman
Herkese iyi forumlar. Öncelikle bilgisayarımı sabah temizleyip termal macun değişikliği yaptım. Bilgisayarı açtığımda herhangi bir görüntü gelmiyor; anakart üzerindeki Q-CODE 46 numaralı hatayı veriyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Ayrı olarak Q-LED var, kırmızı LED CPU hatası, RAM'leri sök tak yapın, CPU güç soketini kontrol edip deneyin.

2. Aşamada işlemci soğutucusunu biraz gevşetip deneyin, çözüm olmazsa anakart işlemci soketine bakmak lazım, pin eğilmesi olabilir.
O anakartta 46 diye bir hata kodu yok, görselini paylaşır mısınız?

BIOS güncel mi? Yoksa güncellemek belki çözüm olabilir. Ayrıca tek slot RAM takıp BIOS pilini çıkarıp BIOS sıfırlamayı dener misin belki açılır.

BIOS güncel mi? Yoksa güncellemek belki çözüm olabilir. Ayrıca tek slot RAM takıp BIOS pilini çıkarıp BIOS sıfırlamayı dener misin belki açılır.

Hocam dediğiniz bütün her şeyi yaptım. CMOS sıfırlama yaptım ekstradan BIOS pilini de çıkarıp taktım RAM slotlarını tek tek denedim RAM'leri tek tek silgiyle temizledim BIOS sürümüm günceldi tekrardan BIOS flashback yapacağım bakalım.

Ekran kartı güç bağlantıları tam oturmuş mu varsa onboard görüntü almayı deneyin yoksa farklı bir ekran kartı varsa eski onunla da deneyebilirsin.

Süper anakartın kılavuzunda 46 diye bir hata yok.

Orada yanan kırmızı LED CPU LED mi?

Ayrı olarak Q-LED var, kırmızı LED CPU hatası, RAM'leri sök tak yapın, CPU güç soketini kontrol edip deneyin.

2. Aşamada işlemci soğutucusunu biraz gevşetip deneyin, çözüm olmazsa anakart işlemci soketine bakmak lazım, pin eğilmesi olabilir.

Çözüm

Hocam anakart işlemci soketinde galiba pin eğilmeleri mevcut AM5 pinleri nasıl oluyorda kendiliğinden eğilebiliyor sistemi alıp takarkende çıkarırkende bu pinleri dikkatlice kontrol ettim şu şekil resimde atayım sizlere.

Dosya Ekleri

• IMG_20250710_222522.webp
    6,3 MB · Görüntüleme: 71
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…