Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emircan60TR

Uzman
Herkese iyi forumlar. Öncelikle bilgisayarımı sabah temizleyip termal macun değişikliği yaptım. Bilgisayarı açtığımda herhangi bir görüntü gelmiyor; anakart üzerindeki Q-CODE 46 numaralı hatayı veriyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Ayrı olarak Q-LED var, kırmızı LED CPU hatası, RAM'leri sök tak yapın, CPU güç soketini kontrol edip deneyin.

2. Aşamada işlemci soğutucusunu biraz gevşetip deneyin, çözüm olmazsa anakart işlemci soketine bakmak lazım, pin eğilmesi olabilir.
Görüntü alana kadar 2. RAM'i takmamalısınız, sadece soldan 2. Slotta tek RAM kalacak.

RAM'leri sökün, soldan 2. Slota tek RAM'i takıp tekrar BIOS sıfırlayın, açın sistemi.

Hocam dediğiniz gibi sök tak yaptım şu anda 15 no'lu hatayı veriyor 15-20 saniye geçtikten sonra BIOS ekranı geldi şimdi ne yapmam gerekiyor aynı hatayı tekrar başlatınca yine veriyor.

15 hatasından sonra sistem çalışması lazım sanırım. Bu konuya bakabilirsin.

Acele etmeyin, nereden nereye geldik, çözmeye çalışacağız.

Şimdi sistemi kapatıp 2. RAM'i en sağdaki slota ekleyin, sistemi açın, açılması 3 dakika sürebilir acele etmeyin.

Durum ile ilgili bilgi verin.

Acele etmeyin, nereden nereye geldik, çözmeye çalışacağız.

Şimdi sistemi kapatıp 2. RAM'i en sağdaki slota ekleyin, sistemi açın, açılması 3 dakika sürebilir acele etmeyin.

Durum ile ilgili bilgi verin.

Diğer slota da aynı şekilde taktım.
Dediğini gibi sistem 3 dakika sonra filan açıldı BIOS ekranına girdim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250710_232837.webp
    IMG_20250710_232837.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 39
BIOS sürümünü söyler misin?

Sürüm numarası yazar.
En son sürüm yüklü hocam 3265.

Hocam anakartı servise göndermeme gerek var mı pinler yamulmuştu kendim düzelttim ama bu temizlemeden önce normal bir şekilde sistem calisiyordu 15 hatasıda almıyordum ne olduysa bu pinlerden oluverdi.

Memory context restore ayarını enable yapın, F10'a basıp kaydedip çıkın, birkaç yeniden başlatmada hızlanması lazım.