BirForumcuKişi 90

Bilgin
Merhaba,

Elimde Asus D509DJ-BR224T Ryzen 5 3500U 8GB 256GB SSD MX230 15.6" Notebook Fiyatı - Trendyol bu cihazdan var MX-4 macunu uygulamama ragmen Chrome acıkken 66 derecelerde geziyor ben bunun ekranını 1080p ile degistiridim orijinal ekrana 1366p mi neydi bununla ilgili olabilir mi? Macun olarak thermal grizzy aeronat gibi macun mu almalıyım? Ne yapmalıyım?

Soğutucu blok montajını düzgün şekilde yaptığına emin misin? Fanı çıkarıp fanı ve blok temizliği yaptın mı? Petekleri tıkayacak kadar toz biriktiyse istersen sıvı metal sür yine pek bir şey değişmez çünkü soğutma elemanları sıcak havayı dışarı atamaz. Ayrıca MX-4 laptopa uygulanması sakıncalı çünkü laptopa uygulanması sakıncalı olabilecek kadar akışkan.

Soğutucu blok montajını düzgün şekilde yaptığına emin misin? Fanı çıkarıp fanı ve blok temizliği yaptın mı? Petekleri tıkayacak kadar toz biriktiyse istersen sıvı metal sür yine pek bir şey değişmez çünkü soğutma elemanları sıcak havayı dışarı atamaz. Ayrıca MX-4 laptopa uygulanması sakıncalı çünkü laptopa uygulanması sakıncalı olabilecek kadar akışkan.

Evet yaptım macunuda pump out yapmasın diye olabildiğince ince sürdüm bir mercimek tanesini hem ekran akrtına hem de işlemciye yedirdim az gelmiş olabilir mi acaba?

Saun sadece Chrome acık olamsına ragmen 75 dereceyi gördü.

Evet yaptım macunuda pump out yapmasın diye olabildiğince ince sürdüm bir mercimek tanesini hem ekran akrtına hem de işlemciye yedirdim az gelmiş olabilir mi acaba?
Az gelip gelmemesini şöyle anlarız gibime geliyor: eğer bakır bloğu çiplerin üzerinden çıkardığında termal macun sürdüğün çiplere gelen taraflar kare veya dikdörtgen (çipin şekli nasılsa artık) şeklinde macunluysa bu demek oluyor ki yeterli lakin değilse bu bir sorun, çünkü macunun bloğa değmesi şart ki soğutma işlevini yerine getirsin.

GT 420M'in termal macun değişimini yaparken bu tecrübeyi kazandım. Macun bloğa değmeyince oyuna girer girmez 96 derecede throttle yapıp 1000mhzde çalışacağı yerde 150 mhz çalışıyordu.

Az gelip gelmemesini şöyle anlarız gibime geliyor: Eğer bakır bloku çiplerin üzerinden çıkardığında termal macun sürdüğün çiplere gelen taraflar kare veya dikdörtgen (çipin şekli nasılsa artık) şeklinde macunluysa bu demek oluyor ki yeterli lakin değilse bu bir sorun, çünkü macunun bloğa değmesi şart ki soğutma işlevini yerine getirsin.

Vallahi kapatmdan özelikle baktım cuk diye oturuyordu sanırım thermal girzzy gibi üst kalite macun almam lazım.

Macunu sürdükten sonra bloku sıkarken çapraz sıkmaya dikkat ettin değil mi? Biraz daha macun eklemeyi dene üstüne.

Merhaba,

Elimde Asus D509DJ-BR224T Ryzen 5 3500U 8GB 256GB SSD MX230 15.6" Notebook Fiyatı - Trendyol bu cihazdan var MX-4 macunu uygulamama ragmen Chrome acıkken 66 derecelerde geziyor ben bunun ekranını 1080p ile degistiridim orijinal ekrana 1366p mi neydi bununla ilgili olabilir mi? Macun olarak thermal grizzy aeronat gibi macun mu almalıyım? Ne yapmalıyım?

Ekranı değiştirdim derken 1366x768 panel yerine 1920x1080 panel mi taktın yoksa sadece çözünürlük mü yükselttin? Öyleyse çözünürlüğü 720P'ye çekmeyi dene.

Macunu sürdükten sonra bloku sıkarken çapraz sıkmaya dikkat ettin değil mi? Biraz daha macun eklemeyi dene üstüne.

Ekranı değiştirdim derken 1366x768 panel yerine 1920x1080 panel mi taktın yoksa sadece çözünürlük mü yükselttin? Öyleyse çözünürlüğü 720P'ye çekmeyi dene.

Paneli değiştirdim hocam bunun EJ119 kodlu modelinde işlemci ve grafik kartı aynı o yüzden pek sıkıntı cıkarcagnı sanmıyorum.