Sorunumu şu şekilde sizlere açıklayayım: Anakartımın BIOS sürümü 3827 iken sorunsuz bir şekilde EXPO'yu kullanabiliyordum. Şimdi, 3 gün önce gelen güncelleme ile birlikte 3842 sürümüne güncelledim ve EXPO ayarını açtığım zaman sistem açılmadan restart, donma, hard reset sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorum. Şu anda ne yapmalıyım? Downgrade yapma şansım var mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Bir de şunu söylemek istiyorum hocam ben bilgisayarımda sık sık siyah ekran problemi yaşayan birisiyim sürekli restart attığımdan bazen BIOS ayarlarım sıfırlanabiliyor ben bu ayarı sürekli yapmak zorunda kalacağım değil mi?
Tam performans alamayacağım anlamına mı geliyor?
Micron kullanıcıları için şart. Bu ayar dışında Memory Context Restore ayarını da Disabled yapman gerekebilir. Bir de Nitro ayarları ileteyim, onları yap. Her açışta sarı yakıp Train edecek Micron'u yani. Hynix gibi MCR açık stabil kalacağını sanmam.
MCR ve Power Down ayarlarına elleme ilk etapta, sadece Nitro ayarlarını denersin. Olmazsa Memory Context kapalı kalacak. Her defasında en baştan Train edecek. BSOD vs. yeme diye.
Tamamdır hocam hala yanıt alamadım da EXPO'nun normal ayarlarından ne gibi bir fark oluşacak performansta?
Çok koyarsa RAM'leri değiştiririm.
Performans farkı var, Hynix CL30 Manuel ayarlıyorsun. @ggbye ayarları iletir onun için. Micron çok tırt kalıyor, tak çalıştır dahi sendeki sıkıntıları yapıyor. Manuel Tuning izin vermez, sadece D-die frekans desteği var. Nitro ayarları BIOS'tan ileteceğim gibi yapın. Lokasyon görünüyor.
Sorun çözüldü ise bu arada o kısmı belirtin. Yoksa çözüm alamıyoruz.
- Makaleler
- 1
Sorunumu şu şekilde sizlere açıklayayım: Anakartımın BIOS sürümü 3827 iken sorunsuz bir şekilde EXPO'yu kullanabiliyordum. Şimdi, 3 gün önce gelen güncelleme ile birlikte 3842 sürümüne güncelledim ve EXPO ayarını açtığım zaman sistem açılmadan restart, donma, hard reset sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorum. Şu anda ne yapmalıyım? Downgrade yapma şansım var mı?
ZenTimings indirip programın alt kısmından A1-B1 iletirseniz kontrol sağlayalım. Bir de HWiNFO adlı yazılımı Portable indirin sitesinden. Oradan Tam Mod açtıktan sonra RAM kısmını genişletin. Modüllere ayrı ayrı tıklayıp ilgili kısımları görsel iletiniz.
ZenTimings indirip programın alt kısmından A1-B1 iletirseniz kontrol sağlayalım. Bir de HWiNFO adlı yazılımı portable indirin sitesinden. Oradan tam mod açtıktan sonra RAM kısmını genişletin. Modüllere ayrı ayrı tıklayıp ilgili kısımları görsel iletiniz.
6000 MHz'de bilgisayarı kullanamıyorum ki nasıl paylaşabilirim?
- Makaleler
- 1
6000 MHz'de bilgisayarı kullanamıyorum ki nasıl paylaşabilirim?
Direkt EXPO kapalı halini. 6000 şartı yok. Değerleri göreceğiz.
Direkt EXPO kapalı halini. 6000 şartı yok. Değerleri göreceğiz.
ZenTimings programını kurarken şöyle bir hata alıyorum.
Bu da HWiNFO uygulamsının fotoğrafı.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Arka planda Vanguard ya da Faceit AC vs. açık mı? Eğer açıksa kapalı kalması gerekli. PawnIO geçiş sağlandı artık, hiçbir türlü açılmıyorsa onu ileteceğim. Winring0 Driver Defender engellediği için FanControl, ZenTimings, OpenRGB vs. gibi yazılımlarda PawnIO geçiş sağlandı.
Onun haricinde PC Restart sonrası düzelebilir.
Arka planda Vanguard'ya da FACEIT AC vs. açık mı? Eğer açıksa kapalı kalması gerekli. Pawnıo geçiş sağlandı artık, hiçbir türlü açılmıyorsa onu ileteceğim. Winring0 driver Defender engellediği için fancontrol, ZenTimings, openrgb vs. gibi yazılımlarda pawnıo geçiş sağlandı.
Onun haricinde PC restart sonrası düzelebilir.
Restart attım, hala aynı hatayı alıyorum. Arkada bu programlar açık, hangisi sorun yaratıyordur?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Restart attım, hala aynı hatayı alıyorum. Arkada bu programlar açık, hangisi sorun yaratıyordur?
Eki Görüntüle 237010
Elzem değilse hepsini kapatıp bir deneyin. HWiNFO'yu ilk etapta iletseniz iyi olabilir. Antivirus vs. de engelliyor.
PawnIO kurun, bu sürümden deneyin bir de:
Elzem değilse hepsini kapatıp bir deneyin. HWiNFO'yu ilk etapta iletseniz iyi olabilir. Antivirus vs. de engelliyor.
![]()
Pawnıo kurun, bu sürümden deneyin bir de:
HWiNFO'da yanlış yeri mi paylaştım?
- Makaleler
- 1
Evet, yanlış olmuş. RAM kısmını genişlettiğinde 2 modül de görünecek orada. İkisine de ayrı ayrı tıklayıp iletin. Die bilgisi görünecek. Örneğin SK Hynix A-die ya da Samsung B-die şeklinde orada belirtmesi gerekli.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.