Sorunumu şu şekilde sizlere açıklayayım: Anakartımın BIOS sürümü 3827 iken sorunsuz bir şekilde EXPO'yu kullanabiliyordum. Şimdi, 3 gün önce gelen güncelleme ile birlikte 3842 sürümüne güncelledim ve EXPO ayarını açtığım zaman sistem açılmadan restart, donma, hard reset sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorum. Şu anda ne yapmalıyım? Downgrade yapma şansım var mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Bir de şunu söylemek istiyorum hocam ben bilgisayarımda sık sık siyah ekran problemi yaşayan birisiyim sürekli restart attığımdan bazen BIOS ayarlarım sıfırlanabiliyor ben bu ayarı sürekli yapmak zorunda kalacağım değil mi?
Tam performans alamayacağım anlamına mı geliyor?
Micron kullanıcıları için şart. Bu ayar dışında Memory Context Restore ayarını da Disabled yapman gerekebilir. Bir de Nitro ayarları ileteyim, onları yap. Her açışta sarı yakıp Train edecek Micron'u yani. Hynix gibi MCR açık stabil kalacağını sanmam.
MCR ve Power Down ayarlarına elleme ilk etapta, sadece Nitro ayarlarını denersin. Olmazsa Memory Context kapalı kalacak. Her defasında en baştan Train edecek. BSOD vs. yeme diye.
Tamamdır hocam hala yanıt alamadım da EXPO'nun normal ayarlarından ne gibi bir fark oluşacak performansta?
Çok koyarsa RAM'leri değiştiririm.
Performans farkı var, Hynix CL30 Manuel ayarlıyorsun. @ggbye ayarları iletir onun için. Micron çok tırt kalıyor, tak çalıştır dahi sendeki sıkıntıları yapıyor. Manuel Tuning izin vermez, sadece D-die frekans desteği var. Nitro ayarları BIOS'tan ileteceğim gibi yapın. Lokasyon görünüyor.
Sorun çözüldü ise bu arada o kısmı belirtin. Yoksa çözüm alamıyoruz.
- Makaleler
- 1
1:1 modda 6000 MT/s CL38. Daha sorun tekrarlamaz. Normal alacaksınız o ayarı, diğer ayarları da uygularsınız her Update sonrası. Micron artık geçersiz DDR5'te, zaten son kullanıcıdan çekildi. Sorun yaratıyor devamlı.
Onu Normal yerine Mixed çektiler. Hynix harici sorun yaşıyor Micron vesaire. Düzelteceklerini sanmam. İntel'den geri kalmamak adına yaptılar. İntel de böyle Train ediyor. Micron tercih edilmemesi lazım. Bu güncellemeler daha yeni geldi zaten, 1 ay ancak oldu. O yüzden önceden sıkıntı yaşamazken şimdi Update sonrası sıkıntı yaşıyor. Hynix harici alınmamalı DDR5'te.
Açılışta.
Oto modda 6000 MHz 1:1 de hata vermez de, verirse karıştırıyor demek 1:2 gibi baz alıyor olabilir, sistem açılışta şu training tanımlama bilmem ne ayarını kapatsa düzelmez mi?
Onu Normal yerine Mixed çektiler. Hynix harici sorun yaşıyor Micron vesaire. Düzelteceklerini sanmam. İntel'den geri kalmamak adına yaptılar. İntel de böyle Train ediyor. Micron tercih edilmemesi lazım. Bu güncellemeler daha yeni geldi zaten, 1 ay ancak oldu. O yüzden önceden sıkıntı yaşamazken şimdi Update sonrası sıkıntı yaşıyor. Hynix harici alınmamalı DDR5'te.
1:1 modda 6000 MT/s CL38. daha sorun tekrarlamaz. Normal alacaksınız o ayarı, diğer ayarları da uygularsınız her Update sonrası. Micron artık geçersiz DDR5'te, zaten son kullanıcıdan çekildi. Sorun yaratıyor devamlı.
1:1den kastınız nedir hocam Görev Yöneticisi'nden 2:2 var cahillime verin kusura bakmayın
- Makaleler
- 1
Çift kanal, 2x2x32 bit, yani 4x32 bit. A1-B1 sorun yok. 6000 MT/s 1:1 mod aktif. Uncore=Memory, senkron çalışıyor. UCLK=MEMCLK.
Bir de şunu söylemek istiyorum hocam ben bilgisayarımda sık sık siyah ekran problemi yaşayan birisiyim sürekli restart attığımdan bazen BIOS ayarlarım sıfırlanabiliyor ben bu ayarı sürekli yapmak zorunda kalacağım değil mi?
Çift kanal, 2x2X32 bit, yani 4x32 bit. A1-B1 sorun yok. 6000 MT/s 1:1 mod aktif. Uncore = Memory, senkron çalışıyor. Uclk = memclk.
Eki Görüntüle 237072
- Makaleler
- 1
Micron kullanıcıları için şart. Bu ayar dışında Memory Context Restore ayarını da Disabled yapman gerekebilir. Bir de Nitro ayarları ileteyim, onları yap. Her açışta sarı yakıp Train edecek Micron'u yani. Hynix gibi MCR açık stabil kalacağını sanmam.
MCR ve Power Down ayarlarına elleme ilk etapta, sadece Nitro ayarlarını denersin. Olmazsa Memory Context kapalı kalacak. Her defasında en baştan Train edecek. BSOD vs. yeme diye.
Tamamdır hocam hala yanıt alamadım da EXPO'nun normal ayarlarından ne gibi bir fark oluşacak performansta?
Çok koyarsa RAM'leri değiştiririm.
Performans farkı var, Hynix CL30 Manuel ayarlıyorsun. @ggbye ayarları iletir onun için. Micron çok tırt kalıyor, tak çalıştır dahi sendeki sıkıntıları yapıyor. Manuel Tuning izin vermez, sadece D-die frekans desteği var. Nitro ayarları BIOS'tan ileteceğim gibi yapın. Lokasyon görünüyor.
Sorun çözüldü ise bu arada o kısmı belirtin. Yoksa çözüm alamıyoruz.
Lexar CL38 var bende Hynix ama çöp. EXPO açılıp veya 3-5 düzenleme ancak yapılır. Micro bu değerlere gelmesi bence büyük başarı, anakart kaynaklı olabilir. Başka PC de yaşamıştım. Zen açılmama sebebi tamamen sistem. Bir yazılım engelliyor.
- Makaleler
- 1
Lexar CL38 var bende hynix, ama çöp. Expo açılıp veya 3-5 düsenleme ancak yapılır. Micro bu değerlere gelmesi bence büyük başarı, anakart kaynaklı olabilir. Başka pc de yaşamıştım. Zen açılmama sebebi tamamen sistem. Bir yazılım engelliyor.
Zen açılmama konusu hakkında yardımcı olabilir misin? Zen A1-B1 görmek istiyorum, göremedik henüz.
Kör ve sağır ilerliyoruz, CPU-Z'den anlaşıldı gerçi ama Zen şart AM5'te. Alternatif çok yok, diğerleri bölük pörçük.
Zen açılmama konusu hakkında yardımcı olabilir misin? Zen A1-B1 görmek istiyorum, göremedik henüz.
Kör ve sağır ilerliyoruz, CPU-Z'den anlaşıldı gerçi ama zen şart AM5'te. Alternatif çok yok, diğerleri bölük pörçük.
Ben de çok uğraştım, CS falan oynuyorsa FACEIT tarzı bir uygulama sorun yaratıyor. Açılışta hepsini kapatsın veya Autoruns indirip kapatsın. Defender Control veya başka antivirüs var ise kapatıp denemesi gerek. Ben uğraşmayıp kendi sistemime takıp, değerleri elde etmiş oldum.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.