- Makaleler
- 1
Gaming Gecesi'nden almıştım zaten uygun fiyata. Ama kimle konuştuysam daha düşük MHz al sistem daha stabil çalışır, anakartın sitesinden RAM'in modelini kontrol et yoksa bence alma falan diyen çok oldu o yüzden öyle bir karar aldım. RAM'ler bugün geldi ama daha iade etmedim.
Ayrıca bu RAM'lerin videosunu falan da hiçbir yerde bulamayınca işkillendim.
RAM işinden anlayan kişi sayısı neredeyse sıfıra yakın, o yüzden öyle diyorlar. Yapmanız gereken şey çok basit, EXPO açmadan önce anakart sitesinden en son BIOS güncelliyorsunuz, sonrasında EXPO açtığınızda 6400 Frequency yazan yeri 6000 yapmanız yeterli. Sorunsuz 6000 kullanabilirsin.
Aldığın Ram Hynix A Die, o yüzden o.c potansiyeli de yüksek ama dümdüz 6000 yap kullan, CL değerini de 30 yaparsın, ilk 4 zamanlamayı 6000 için uydur, 30 38 38 96 yaz tCL tRCD tRP tRAS, sonrasında sistem 6000 c30 olarak âçılır. ZenTimings indirip ss atarsın, her şey yazar orada. İlk BIOS guncelle ama sonra Expo açıp dediklerimi uygula, problem yaşamazsın.
Expo'nun üstüne direkt yazabiliyorsun bu dediklerimi, ai tweaker kısmında expo1 deyip 6000 çekip dram timings kısmından 30 38 38 96 kafidir. ZenTimings görünür her şey, paylaşırsın. İade etme para kaybın olur. Hynix çip olması önemli ve en son BIOS güncellemek.
Ram training için Advanced Amd Overclocking Ddr Options kısmında Nitro ayarları var, orayı da Nitro Enable Robust Train Enable Rx Tx Burst Length 8x 8x yap, Expo 6000 c30.38 38 96 + Nitro ayarından sonra save&exit yap. @Emirr
@Emirr Bu dediğim EXPO 6000 c30 ve Nitro ayarlarını eksiksiz yapmaya çalış, EXPO1 açıp ai tweakerden üstüne direkt olarak yaz, Voltaj ayarı yapmana gerek yok, 1.4v ayarlar Expo üçünü de, ona elleme. Ek olarak bir aksilik olur da birkaç ayarı yanlış girersin, sistem açılmaz vs. anakartta clrtc adlı 2 pin var, anakartta elektrik yokken o 2 pine tornavida ile dokunuyorsun 15-20sn, sonrasında sistem BIOS sıfırlıyor, anakartta elektrik sıfırlama için fişten çekip power switch 0 konuma alıp, kasa power tuş 15 sn basılı tut, sonrasında tornavida değdir o 2 pine. How to clear cmos diye aratırsan Asus olarak, uygulamalı anlatımı bulabilirsin Asus tarafından.
İlk sistem açılması uzun sürer 5 dk bile sürebilir, beklemekten çekinme.
İlk buna güncellersin, ama yeni Agesa'yı tanımlamamışlar bu karta, belki yeni sürüm Agesa da yüklenir sen işlerini halledene kadar. En tepede hangisi varsa her zaman ona güncelle, sadece Beta BIOS ise indirmene gerek yok. Official sürüm kur.
6000 için bu manuel zamanları deneyebilirsin, performansını artırır. Ek olarak bunu da bırakayım.
Son düzenleme: