Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PANTERAS

Çalışkan
Herkese iyi sosyaller.
AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core Processor, Kioxia 2 TB M.2 SSD, ASUS Prime B650M-R model anakart ve 32 GB RAM'e sahip bir bilgisayarım var. Bilgisayarımı ne zaman açmaya çalışsam bu işlem yaklaşık 2 dakikadan fazla sürüyor. Sıfır bilgisayar toplamışız da donanımlar birbirlerini tanıyor gibi bir süre geçiyor, %100 fan hızında başlıyor, sonra anakart yazısı geliyor ve fanlar yavaşlıyor. Beş saniye içinde masaüstünü görebiliyor hale geliyorum. Bu problemi ortadan nasıl kaldırabilirim? Bununla alakalı bilgi birikimi olan kişiler varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Aynı anakarta sahibim, arama kısmına memory context yazınca ilgili ayar karşınıza gelecek, her iki ram için de enabled seçip F10 ile kaydedip devam edin. Çözmesi lazım.
Herkese iyi sosyaller.
AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core Processor, Kioxia 2 TB M.2 SSD, ASUS Prime B650M-R model anakart ve 32 GB RAM'e sahip bir bilgisayarım var. Bilgisayarımı ne zaman açmaya çalışsam bu işlem yaklaşık 2 dakikadan fazla sürüyor. Sıfır bilgisayar toplamışız da donanımlar birbirlerini tanıyor gibi bir süre geçiyor, %100 fan hızında başlıyor, sonra anakart yazısı geliyor ve fanlar yavaşlıyor. Beş saniye içinde masaüstünü görebiliyor hale geliyorum. Bu problemi ortadan nasıl kaldırabilirim? Bununla alakalı bilgi birikimi olan kişiler varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Memory Context Restore Enabled deneyin...

Aynı anakarta sahibim, arama kısmına memory context yazınca ilgili ayar karşınıza gelecek, her iki ram için de enabled seçip F10 ile kaydedip devam edin. Çözmesi lazım.

Çözüm
Eğer bunun sonucunda mavi ekran görürseniz, ayarı Ai Tweaker-DRAM Timing Control bölümünden Power Down Enable ile birlikte Enabled hale getirerek mavi ekrandan kurtulabilirsiniz.

BIOS'ta Fast boot kapalıysa açar mısın?

Fast boot açıktı ancak işe yaramıyordu.

Memory context restore enabled deneyin...

Aynı anakarta sahibim, arama kısmına Memory context yazınca ilgili ayar karşınıza gelecek, her iki RAM için de enabled seçip F10 ile kaydedip devam edin. Çözmesi lazım.

Dediğiniz gibi yaptım ve problem çözüldü. Beni bu dertten kurtardığınız için hepinize teşekkür ederim.

Eğer bunun sonucunda mavi ekran görürseniz, ayarı AI tweaker-DRAM timing Control bölümünden Power down enable ile birlikte enabled hale getirerek mavi ekrandan kurtulabilirsiniz.

Problem yeni çözüldü eğer böyle bir hata alırsam mutlaka aklımda olacak. Çok teşekkür ederim.